Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
30. 3. 2014,
7.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea Crystal Palace Jose Mourinho John Terry

Nedelja, 30. 3. 2014, 7.49

7 let, 12 mesecev

Mourinho obupal nad naslovom: Eno je matematika, drugo pa realnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Chelseaja so na gostovanju pri mestnem tekmecu Crystal Palaceu na Selhurst Parku veljali za favorita, a tega niso upravičili. Izgubili so in si pokvarili možnosti za osvojitev naslova.

Orli so v ''kristalni palači'' nepričakovano spravili na kolena favorizirane someščane, ki jih vodi Jose Mourinho in ki so prejšnji teden kruto pomendrali topničarje (6:0). Nogometaši Crystal Palacea se krčevito borijo za obstanek, na prvenstveno zmago nad modrimi pa so čakali sušnih 24 let. Edini zadetek na dvoboju je v 52. minuti dosegel kapetan Chelseaja John Terry, ki je nespretno zatresel lastno mrežo. Pozneje je vratar Palacea Julian Speroni ubranil vse, kar se je ubraniti dalo ter tako preprečil, da bi še vedno vodilni Chelsea na razpredelnici povečal število točk.

''Konec je. Zdaj bo nemogoče osvojiti naslov prvaka. Preveč smo odvisni od drugih rezultatov. Če bi bili le malo, bi še verjel, da smo lahko prvi, ker pa smo zelo odvisni od razpleta drugih tekem, pa to žal ne bo mogoče. Matematično smo še v igri, a eno je matematika, drugo pa realnost,'' je po bolečem porazu v pogovoru za BBC poudaril portugalski strateg. Ker je namazan z vsemi žavbami, mnogi še vedno dvomijo o iskrenosti njegovih izjav in so prepričani, da bo Chelsea do zadnjega nevaren za naslov prvaka.

Se Liverpool vrača na prvo mesto?

Mourinho je o tem, da Chelsea ne more biti resen kandidat za prvo mesto, veliko govoril že med sezono, ko je svoje izbrance označil za mlade in neizkušene ter napovedal, da bo veliko bolj nevaren v prihodnji sezoni. A rezultati so govorili drugače, Chelsea je ostajal na vrhu.

Zdaj je prvo mesto v nevarnosti. Že danes ga lahko odpihne Liverpool, ki zaostaja točko in bo gostoval pri Tottenhamu, zelo blizu je tudi Manchester City. Po remiju na derbiju kroga pri Arsenalu ima dve točki manj, a ga čakata še dve prestavljeni tekmi, tako da je pričakovati, da bi lahko kmalu zagospodaril na vrhu.

Ne spreglejte