Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
13. 5. 2016,
9.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

nogomet Louis van Gaal Manchester United Jose Mourinho

Petek, 13. 5. 2016, 9.37

6 let, 7 mesecev

Mourinho bo v prihodnjih urah postal trener Manchester Uniteda

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kje bo Jose Mourinho služboval v prihodnji sezoni, je bolj ali manj že jasno. To bo zagotovo Manchester United, trdi italijanski Sky, ki dodaja, da manjka le še podpis, ki bi se lahko zgodil v prihodnjih urah.

Mourinho bo, kot kaže, prevzel še sedmi klub v svoji bogati karieri, v kateri je osvojil že več kot 20 lovorik. Po Benfici, Uniao de Leiria, Portu, Chelseaju, Interju in Realu bo prevzel še Manchester United. "Jose Mourinho bo pri Manchester Unitedu nasledil Louisa van Gaala. Uradne potrditve kluba še ni, a je le še vprašanje časa. Vse skupaj bi se lahko zgodilo že v prihodnjih urah," so zapisali pri italijanskem Skyu, novinarji pa so prek Twitterja postregli še z nekaj podrobnostmi.

 

 

V Manchester brez Šveda

Mourinho, ki ponavadi s klubi podpisuje triletne pogodbe, se je z Unitedom dogovoril za štiri sezone, kar pomeni, da bo v gledališču sanj, če ga pred tem ne odpustijo oz. kluba ne zapusti sam, ostal vse do leta 2020. Omenili so tudi prihodnost prvega zvezdnika PSG Zlatana Ibrahimovića, ki ga več čas povezujejo s Portugalcem. Ta bo po sobotni tekmi proti Nantesu zapustil francosko prestolnico, a kot kaže, ne bo sledil Mourinhu v Manchester, ampak naj bi okrepil ameriški LA Galaxy, kjer že igrajo Steven Gerrard, Robbie Kean, Ashley Cole in Giovani dos Santos. 

 

 

 

Že od nekdaj njegova želja

Eden najtrofejnejših trenerjev na svetu ni nikoli skrival želje, da bi se nekega dne usedel na klop enega največjih klubov na svetu, a do zdaj za to ni bilo priložnosti. Bridko razočaranje je Portugalec doživel leta 2013, ko se je upokojil veliki Alex Ferguson. Legendarni Škot je takrat namesto Mourinha za naslednika izbral rojaka Davida Moyesa. Ta je v desetih mesecih klub, ki mu pod Fergijem nihče ni mogel živega, spremenil v pogorišče.

Louis van Gaal po dveh letih zapušča klop rdečih vragov, najverjetneje pa tudi Ryan Giggs, saj si težko predstavljamo, da bi legendarni Valižan pomagal tudi Portugalcu. | Foto: Louis van Gaal po dveh letih zapušča klop rdečih vragov, najverjetneje pa tudi Ryan Giggs, saj si težko predstavljamo, da bi legendarni Valižan pomagal tudi Portugalcu.

Odkril številne mlade, pred katerimi je svetla prihodnost


Po Škotu je triletno pogodbo z rdečimi vragi podpisal Nizozemec Louis van Gaal, ki mu je v prvi sezoni spet uspelo ujeti prvo četverico in na Old Trafford vrnil ligo prvakov, v tej pa se je spet izgubil. A treba je priznati, da za slabo sezono ni kriv le Nizozemec. Težave so mu povzročale številne poškodbe, tako da je moral na pomoč klicati golobrade mladeniče iz mladinskih selekcij. Ekipa Uniteda je bila na velikih tekmah videti kot ekipa do 21 let, a najstniki niso razočarali, ravno obratno, navdušili so. Še posebej so izstopali 18-letni Marcus Rashford, ki je čez noč postal prvi napadalec Uniteda, Timothy Fosu-Menshah in Cameron Borthwick-Jackson.

Tudi pokal FA ocene sezone ne bo spremenil v pozitivno

Čeprav so rdeči vragi še vedno v igri za lovoriko v pokalu FA, kjer bodo 21. maja na Wembleyju v finalu igrali s Crystal Palaceom, pa sta izpad že po skupinskem delu lige prvakov in peto mesto v ligi (v primeru čudeža so še lahko četrti) premalo za tako velik klub, kot je United. Van Gaal bo svoje poslanstvo pri Unitedu končal leto pred iztekom pogodbe in se, kot je povedal že pred časom, trenersko upokojil.

Ne spreglejte