Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
13. 5. 2014,
18.31

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tonči Žlogar Lionel Messi Lionel Messi argentinska nogometna reprezentanca Diego Maradona

Torek, 13. 5. 2014, 18.31

4 leta, 5 mesecev

Motivirani in dobro organizirani zvezdniki so jamstvo za uspeh

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Argentina bo na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Braziliji lovila že svoj tretji naslov. Gavči bodo po mnenju Tončija Žlogarja eden od glavnih favoritov za zlato odličje.

"Argentina bo tako kot vedno tudi tokrat ena od glavnih favoritinj za končno slavje. Dejstvo, da bodo igrali na domači celini, v Braziliji bo zagotovo veliko njihovih privržencev, pomeni, da bodo še toliko bolj motivirani. So izjemno organizirana in kakovostna ekipa s širokim izborom igralcev, ki ji poveljuje kapetan Lionel Messi," Argentince pred začetkom v ožjih krog favoritov za naslov postavlja nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar.

Sinjemodri naslov čakajo že 28 let, nazadnje so na svetovni tron stopili v Mehiki leta 1986. Večno rivalstvo med Argentinci in Brazilci bo na tem prvenstvu še toliko bolj izrazito, kaj je lepšega, kot je premagati selecão na njihovem terenu? "Res je, to bo še dodatno gnalo Argentino, ki si po dolgem času spet želi odmevne uvrstitve. Tudi sam Messi bo želel vsem kritikom pokazati, da zna igrati tudi v reprezentančnem dresu in da je bilo zadnje prvenstvo v JAR zgolj skupek nesrečnih okoliščin. Za izjemnega napadalca je to edina še lovorika, ki je še nima. Spodbude torej ne manjka, motivirani zvezdniki pa so vedno jamstvo za uspeh," še dodaja Žlogar.

Maradona se ni izkazal, zmaga Argentincev ga ne bi presenetila

Pred štirimi leti je gavče na mundialu vodil legendarni, po mnenju številnih najboljši nogometaš vseh časov, Diego Armando Maradona, zdaj pa je na čelu Argentine Alejandro Sabella. "Argentina je v kvalifikacijah pokazala, da je povsem drugačna ekipa kot takrat, ko jo je vodil Maradona. Roko na srce, ta se kot selektor res ni izkazal. Zdaj so Argentinci veliko bolj taktična, kompaktna in bolje organizirana ekipa, kar je zagotovo zasluga Sabelle," je 36-letni Primorec pohvalil selektorja dvakratnih svetovnih prvakov.

Ljubitelji nogometa in navijači Argentine bodo zagotovo pogrešali Carlosa Teveza, ki ga argentinski selektor, odkar je na čelu argentinske reprezentance, še nikoli ni vpoklical. "Tevez je vrhunski napadalec, za katerim je izjemna sezona v dresu Juventusa. Ker je tako, se vsi sprašujejo, zakaj ga ni zraven. Verjamem, da se je selektor tako odločil, ker misli, da je to bolje za ekipo, verjetno za tem ni kakšne osebne zamere. Argentina ima v napadu toliko zvezdnikov, da si je to skoraj težko predstavljati, zato se odsotnost Carlitosa niti ne bi smela poznati."

Kako visoko lahko torej v Braziliji poseže Argentina? "V skupini bi morali v družbi BiH, Irana, Nigerije gladko osvojiti prvo mesto in si hitro zagotoviti nastop v osmini finala. Za tem je težko kaj napovedati. Svetovno prvenstvo je turnirsko prvenstvo, kjer v izločilnih bojih popravnih izpitov ni. Velesile se lahko hitro znajdejo na trhlih nogah. Težko je karkoli napovedovati, a menim, da ne bi bilo prav veliko presenečenje, če svetovno prvenstvo osvoji ravno Argentina. Tisti, ki govorijo, da nimajo obrambe, ne vedo, kaj govorijo. Res je, da je v primerjavi z atomskim napadom vsak drug del moštva slabši, a resnica je, da imajo na vseh položajih odlično pokrito ekipo in bodo strah in trepet za prav vsako reprezentanco," je za konec še povedal Žlogar.

Ne spreglejte