Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 1. 2015,
12.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Andraž Šporar Fernando Torres Jan Oblak Jan Oblak Milenko Ačimović

Petek, 9. 1. 2015, 12.05

7 let, 12 mesecev

Morda pokliče Jana Oblaka in ga zaprosi za dres

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Graški Sturm se je navdušil nad Andražem Šporarjem, ki ga ima športni direktor Olimpije Milenko Ačimović za najboljšega napadalca v 1. SNL. Ljubljančan ne bi imel nič proti. Želi v močnejšo ligo.

Bo Olimpija še ta mesec ostala brez prvega napadalca, ki mu napovedujejo bleščečo prihodnost? Sam se z namigovanji o tem, kje bi lahko nadaljeval kariero, ne obremenjuje. Čaka, da bo končna ponudba tako konkretna, da bi lahko vpletena kluba dosegla dogovor. Ne skriva, da želi svoje znanje preizkusiti v tujini, a ga po drugi strani ne bi prav nič motilo, če bi ostal v zeleno-belem dresu in pomagal Olimpiji do uresničitve osnovnega cilja, preboja v evropsko tekmovanje. "Pravi trenutek za odhod v tujino bo že prišel. Zdaj je napočil čas za priprave, ki sem ga komaj čakal. Osredotočen sem le na Olimpijo," je na uvodni dan priprav ljubljanskega kluba povedal Andraž Šporar. Zanj se je resno zagrel graški Sturm, kar povečuje možnost, da bi Olimpija v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije lahko krenila brez najboljšega strelca.

Rad bi šel v klub, kjer bi se razvil

Po poročanju avstrijskih medijev je Sturm za mladega slovenskega reprezentanta pripravljen plačati 800 tisoč evrov odškodnine, hkrati pa ponuja tudi določen delež pri nadaljnjem prestopu. Če bi Šporar posnemal starejšega rojaka Roberta Berića, ki se je iz Sturma preselil v Rapid, zdaj pa se je znašel v beležnicah nemških prvokategornikov, bi s tem izpolnil cilj.

"Sprejel bi odhod v Sturm. To bi bila prava pot," se je dotaknil prehojene Berićeve poti v avstrijskem prvenstvu. Tudi sam želi enkrat zaigrati za klub, ki nastopa v enem izmed petih najmočnejših evropskih prvenstev, a ne bi imel nič proti, če bi najprej začel v manjšem, nato pa postopno rastel do končne uresničitve cilja. "Šel bi v klub, kjer bi se razvil in redno igral. Vseeno mi je, v kateri ligi, pomembno je le, da je boljša od slovenske," je poudaril in s tem dal vedeti, da bi sprejel odhod v Gradec.

Torresu in Oblaku želi veliko sreče, večni derbi bo pomemben

Njegova otroška želja je povezana z Liverpoolom, klubom, za katerega stiska pesti zaradi španskega zvezdnika Fernanda Torresa. Ko je nosil rdeči dres in še spadal med najboljše strelce na svetu, je bil navdušen nad njegovimi spretnostmi. Veliko sreče mu želi tudi v Madridu, kjer si deli slačilnico z njegovim prijateljem Janom Oblakom. "Vesel sem za zmago z 2:0 nad Realom. Morda pa z Janom stopim v stik in ga zaprosim za Torresov dres," je napol v šali odvrnil mladi napadalec.

Dvajsetletni napadalec še vedno obžaluje spodrsljaj ob koncu jesenskega dela. Poraza s Krko in Koprom sta Olimpijo pahnila na četrto mesto, zaostanek za jesenskimi prvaki iz Domžal pa znaša devet točk. "Uvodni derbi z Mariborom bo zelo pomemben. Če bi začeli z zmago, bi bilo krasno, če pa bi izgubili, bi si močno zmanjšali možnosti za vrh. Veliko bo odvisno od te tekme," se že ozira proti uvodnemu vrhuncu v tem nogometnem letu. Na večni derbi ima lepe spomine, saj je jeseni v Ljudskem vrtu mrežo največjega tekmeca zatresel na nadvse atraktiven način.

Poskrbel je za vojno. Kdaj bo nastopilo premirje?

Zimske počitnice je izkoristil za desetdnevni oddih v Dominikanski republiki, a se v domovino vrnil še pravočasno, da se je spet privadil na zimski vsakdan in mraz, ki noče zapustiti dežele na sončni strani Alp. Za novo leto si ni dajal nogometnih zaobljub, ki bi se nanašale na reprezentanco ali pa število zadetkov. "S tem se res ne obremenjujem. Reprezentanca pač bo, ko bo, zadetki pa s trdim delom morajo priti."

To si želijo tudi navijači Olimpije, čeprav je vedno bližje možnost, da bi se s tovrstnimi željami ubadali privrženci Sturma. Zdaj sta na potezi ljubljanski in graški klub, kako naporni so lahko dogovori, pa je v enem stavku opisal športni direktor Milenko Ačimović: "Andraž je zaradi velikega zanimanja klubov poskrbel za pravo malo vojno." Kdaj bo nastopilo premirje?

Ne spreglejte