Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
8.52

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Lionel Scaloni Argentina argentinska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 24. 3. 2023, 8.52

1 leto, 1 mesec

Mojstrovina in veliki mejnik Messija, ki so ga premagala čustva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82
Lionel Messi Argentina | Lionel Messi po tekmi z družino. | Foto Reuters

Lionel Messi po tekmi z družino.

Foto: Reuters

Nogometaši Argentine so v četrtek odigrali prvo tekmo v vlogi svetovnih prvakov. Zasedba Luisa Scalonija je pred domačim občinstvom v Buenos Airesu na prijateljski tekmi z 2:0 ugnala Panamo, poseben mejnik pa je z zadetkom dosegel tudi Lionel Messi, ki pred tekmo ob izjemni kulisi navijačev ob himni ni mogel zadržati čustev.

V Argentini so v četrtek slavili nov nogometni praznik. Prvič po koncu svetovnega prvenstva v Katarju se je namreč pred domačimi navijači predstavila reprezentanca svetovnih prvakov. Na stadionu El Momunetal se je zbralo več kot 83 tisoč ljudi, športni objekt je bil zapolnjen do zadnjega kotička, še bolj nor pa je podatek o povpraševanju po vstopnicah, saj naj bi si prvo tekmo svojih ljubljencev po svetovnem prvenstvu želelo ogledati kar 1,5 milijona ljudi.

Navijači so svetovnim prvakom pripravili izjemen sprejem, ob himni pred začetkom tekme pa se je marsikomu naježila koža. Hladen ni ostal niti Lionel Messi, ki je v Katarju dosegel sedem zadetkov in bil izbran za igralca turnirja. Nogometaš PSG, ki se v zadnjem času v Parizu spopada s številnimi kritikami navijačev, je bil ob izjemni kulisi tudi ob prisotnosti svojih treh sinov vidno čustven, komaj je zadrževal solze, objokan je bil tudi vratar Emiliano Martinez, ganjeni pa so bili tudi preostali nogometaši na čelu s selektorjem Lionelom Scalonijem.

Albiceleste, katerih drese zdaj krasijo tri zvezde v znak treh osvojenih naslovov svetovnega prvaka, so tekmo s Panamo začeli v povsem enaki postavi kot finalno tekmo svetovnega prvenstva, v kateri so Argentinci po izvajanju enajstmetrovk ugnali Francoze. Proti Panami je v 79. minuti prvi zadel Almada, ki je dosegel prvi zadetek v dresu reprezentance. Zatem pa je na stadionu eksplodiralo od navdušenja, saj je svoj jubilejni 800. zadetek v karieri v 89. minuti dosegel še Messi. Argentinski kapetan je z natančnim strelom iz prostega strela v desni zgornji kot vrat Paname navijače na El Monumentalu poslal v ekstazo.

Zadetek Messija:

"Vedno sem sanjal o tem trenutku, da ga bom praznoval v moji Argentini, v kateri bom dvignil pokal za naslov svetovnega prvaka. Nadaljujmo začeto in uživajmo v tem, ker smo na to čakali res dolgo. Uživajmo v tej tretji zvezdi," je po tekmi dejal Messi, ki se, kot kaže, še ne namerava upokojiti od reprezentančnega dresa.

"Tem igralcem sem neskončno hvaležen, nogomet pripada njim in brez njih Argentina ne bi imela naslova svetovnega prvaka. Vsak, ki nosi ta dres, da vse od sebe, a včasih se stvari ne izidejo. A tokrat so se in res je neverjetno," pa je po srečanju dejal Scaloni, ki ga z varovanci v torek čaka še prijateljsko srečanje s Curaçaom.

Preberite še:

Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Tako hitrega ni bilo v Sloveniji že 16 let
Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Angleži utišali Italijane v Neaplju, preobrat Slovenije v Kazahstanu
Cristiano Ronaldo
Sportal Svet se klanja Cristianu Ronaldu
Ne spreglejte