Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
3. 2. 2016,
13.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jamie Vardy Leicester City Liverpool Claudio Ranieri Jürgen Klopp angleško prvenstvo

Sreda, 3. 2. 2016, 13.38

6 let, 6 mesecev

Mojstrovina, evrogol, zadetek meseca ali fenomen? Vse v enem! (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Leicester Cityja so zadržali vodilni položaj v angleškem prvenstvu. Lisice so v torek odpravile Liverpool, pot do zmage pa je s prekrasnim zadetkom tlakoval najboljši strelec Jamie Vardy.

Na Otoku ostaja osrednja zgodba presenetljiva uspešnost Leicester Cityja in njegovega prvega aduta Jamieja Vardyja. Lisice v premier league rušijo vse pred seboj in ostajajo v vodstvu, 29-letni napadalec pa je prepričljivo najboljši strelec angleškega prvenstva.

Do živega mu ni mogla niti poškodba dimelj, ki ga je nedavno po manjšem operativnem posegu za kratek čas odstranila z igrišč. Vardy se je po okrevanju hitro vrnil k starim navadam in nadaljeval polnjenje tekmečevih mrež. Z 18 zadetki je prvi strelec tekmovanja, v kratkem pa bo najverjetneje podaljšal zvestobo lisicam do leta 2019.

Proti Liverpoolu je dosegel dva zadetka. Prvi gol je ekspresno zaokrožil po svetovnem spletu in postal takojšnja uspešnica. Angleški mediji so po srečanju ugotavljali, da na tako pomembni tekmi angleškega prvenstva že dolgo ni bilo zaslediti tako atraktivnega zadetka.

Ranieri: Neverjetna podaja, neverjeten gol

Vardy je zatresel mrežo Liverpoola po izjemnem strelu z razdalje. Vratar rdečih Simon Mignolet je bil nemočen, polne tribune na štadionu King Power pa so v 60. minuti eksplodirale od sreče in navdušenja, saj je Leicester strl odpor gostov in povedel z 1:0. Padel je gol, ki bi se moral znajti med osrednjimi kandidati za najlepši zadetek sezone.

Podajo za zadetek je prispeval Riyad Mahrez, trener Claudio Ranieri pa je po srečanju vzhičeno opisoval akcijo, ki je osrečila privržence vodilnega angleškega kluba: "Po neverjetni podaji Mahreza je sledil neverjeten strel Vardyja. Opazoval je žogo, kako se mu je približevala, obenem pa spremljal tudi tekmeca, ki se mu je bližal, ter vratarja Liverpoola. Videl je, da stoji zunaj vrat, in se takoj odločil za strel. To je bil izjemen, prekrasen, fantastičen gol," se je smejalo italijanskemu strategu, ki je z lisicami poskrbel za novo prvovrstno senzacijo.

Klopp skoraj zaploskal zadetku

"Ni manjkalo dosti, da bi še jaz zaploskal njegovemu prvemu zadetku, a mi, iskreno povedano, takrat le ni bilo vseeno," je priznal trener poraženega Liverpoola Jürgen Klopp. Rdeči so zadnji, ki so v prvenstvu premagali Leicester.

Lisice so v tej sezoni izgubile le dvakrat. Praznih rok so ostale 26. decembra 2015 na Anfieldu, ko so jih Kloppovi izbranci premagali z 1:0, drugi poraz pa sega v 26. september 2015, ko so doma na festivalu zadetkov pogoreli v preveliki želji proti razigranemu Arsenalu (2:5).

Strateg Liverpoola je bil po bolečem porazu v Leicestru poln pohval na račun vodilne ekipe. "Takšne stvari se dogajajo, če si v tako dobri formi, kot sta trenutno Leicester in Vardy. Potrebuješ le še ščepec pomoči sreče, moraš pa biti tudi dovolj pogumen, da si sploh drzneš narediti kaj podobnega," je nekdanji trener Borussie Dortmund čestital gostiteljem. Po porazu je poudaril, da ima njegova ekipa težave z neučinkovitostjo v napadu. Liverpool ni zadel v polno že na tretji tekmi zapored.

Ne spreglejte