Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mladen Rudonja NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Milan Mandarić Ranko Stojić

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 16.59

8 let

Mladen Rudonja namesto Ranka Stojića? Ne, trdijo pri Olimpiji.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri vodilnem slovenskem nogometnem prvoligašu NK Olimpiji so zanikali namigovanja, da naj bi v klubu kmalu prišlo do menjave na položaju športnega direktorja.

Spletni portal porareport.si je danes pisal o tem, da se pri Olimpiji, ki je v nedeljo v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Stožicah navdušila in premagala Krško s 5:0 in je s štirimi točkami naskoka pred najbližjim zasledovalcem vodilna na lestvici, obeta velika kadrovska sprememba.

Srba Ranka Stojića, ki je v klub prišel pred začetkom sezone in delo, vsaj zdaj kaže tako, opravil zelo dobro, naj bi še ta teden zamenjal nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja. Primorca, ki je z zlatim golom proti Romuniji leta 2001 v Bukarešti Sloveniji prinesel nastop na svetovno prvenstvo 2002, z Olimpijo, kjer je kot nogometaš pred leti že igral, povezujejo predvsem zaradi tesne povezave z zdajšnjim predsednikom Olimpije, Milanom Mandarićem. S srbskim poslovnežem je Rudonja že sodeloval v Angliji in tudi v Kopru.

Bilo bi nenavadno, če bi

Pri Olimpiji so se na govorice hitro odzvali in jih odločno zanikali. V daljši izjavi za javnost so zapisali, da so govorice popolnoma neresnične in dodali, da je predsednik Mandarić z delom vseh ljudi v klubu zelo zadovoljen, zato do sprememb v nobenem primeru ne bo prišlo.

Bilo bi nenavadno, če bi. Že nekaj časa se sicer govori, da se Stojić ne razume najbolje s trenerjem Marijanom Pušnikom, a v tem primeru bi bilo bolj logično, da bi krajšo potegnil trener. Povezanost Mandarića in Stojića je namreč velika. Hkrati je jasno tudi to, da bi bilo v obdobju, ko Olimpija navdušuje in je v nogometno Ljubljano po dolgih letih poskrbela za evforijo, najmanj nenavadno in predvsem neresno, če bi do sprememb res prišlo.

Vprašanje je, kaj se bo dogajalo, ko in če bodo rezultati slabši, a zdaj bi bila sprememba na mestu športnega direktorja (ali trenerja) jasno sporočilo, da v klubu marsikaj ni tako, kot bi moralo biti. Prvi je v poletnem prestopnem roku opravil dobro delo pri kadrovanju igralskega kadra, drugi pa je iz njega sestavil ekipo, ki je trenutno najboljša v Sloveniji in ima veliko zaledje podpore tudi pri navijačih.

Ne spreglejte