Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 2. 2016,
13.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 16. 2. 2016, 13.24

6 let, 6 mesecev

Miran Vuk pripravlja teren za jesensko ofenzivo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Zavrča se na spomladanski del, v katerem jih čakajo izzivi na dveh frontah, pripravljajo v dokaj spremenjeni zasedbi. Okostje ekipe ostaja enako, prišlo pa je ogromno obetavnih novincev.

''Ekipa je dobro pripravljena,'' zagotavlja Miran Vuk, neformalni predsednik završkega kluba. Skrbi za kadrovanje in njegovo delovanje, v spomladanskem delu pa v prvenstvu ne pričakuje višjih dometov. Zadovoljen bi bil že s ponovitvijo dosežka iz prve polovice sezone.

Haložani so v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije osvojili peto mesto. ''Imamo dovolj točk, tako da ne moremo izpasti. Mladi naj igrajo in pridobivajo izkušnje. Želimo dobro uigrati ekipo in jo zadržati do prihodnje sezone, nato pa kreniti v boj za najvišja mesta. Pripravljamo teren za jesensko ofenzivo,'' je drzno napovedal ''alfa in omega'' kluba, ki prihaja iz najmanjše slovenske občine z nogometnim prvoligašem. Dodal je tudi, da želi Zavrč otežiti delo vsakemu tekmecu, tudi Olimpiji in Mariboru, ki sta jeseni zbrala največ točk: ''Ne mislimo se šaliti. Nobenega se ne bomo ustrašili.''

Veliko pričakuje od Hrvata Prahića

Prestopni roki v Halozah že tradicionalno skrbijo za prevetritev ekipe. Zavrč je rekorder po menjavah trenerjev. Jeseni se je na vročem stolčku predstavilo kar pet različnih strokovnjakov, v spomladanski del pa bo ekipo povedel Hrvat Ivica Solomun. Vstopil je že v sezono 2015/16, se nato za nekaj mesecev poslovil, po odhodu Milka Djurovskega pa ponovno prevzel vodenje rumeno-zelenih.

Pozimi je v klub prišlo ogromno novincev, Solomun pa je zadovoljen, da je razen nekaterih vidnejših posameznikov (Riera, Datković in Muslimović) zadržal jedro začetne enajsterice. Z mladimi okrepitvami, ki so v zaselek ob slovensko-hrvaško meji prispele v zadnjih tednih, želi okrepiti klop.

Vodstvo kluba, ki ga poosebljata brata Vuk, je zadovoljno z opravljenim delom. Zagotavlja, da bo trenerju v nadaljevanju sezone lažje, saj lahko računa na 15 do 16 zelo dobrih igralcev. S tem se je kakovost ekipe izboljšala. Med tujci, ki so se pridružili Solomunovi zasedbi, z zadetki izstopa mladi slovaški reprezentant Jan Duriš. Slovan iz Bratislave ga je posodil Zavrču, ki se je okrepil tudi s tremi nekdanjimi upi Crvene zvezde ter dvema Ukrajincema, prispelo je tudi ogromno Hrvatov, med katerimi bi lahko igro v napadu poživil mladi reprezentant Josip Filipović.

Med vratnici Haložanov se je po kratki izkušnji na Slovaškem vrnil Marko Ranilović, nekaj časa se bo v dresu Zavrča dokazovala nekdanja vijolica Timotej Dodlek, ogromno pa Vuk pričakuje od 28-letnega hrvaškega branilca Igorja Prahića. ''V kratkem bo registriran za klub. Ima ogromno izkušenj z igranjem v tujini,'' ga hvali Vuk.

O NK Maribor: Temu se lahko reče smola

Zavrč se je prvič v klubski zgodovini uvrstil med štiri najboljše v pokalu Slovenije. Žreb polfinalnih parov jim ni šel na roko, saj se bodo za vstop v finale pokalnega tekmovanja pomerili s prvim favoritom Mariborom.

''Temu se lahko reče smola. Nismo želeli Maribora. Z njim smo v pokalu že večkrat izpadli v četrtfinalu, kar pa še ne pomeni, da smo brez možnosti. Jeseni smo z Mariborom igrali trikrat in nikoli izgubili. V Ljudskem vrtu smo dvakrat remizirali, doma smo ga premagali. Z dobrim pristopom ekipe lahko z njim igramo enakovredno,'' je prepričan završki župan, ki zaradi pokalne skušnjave ne bo kalkuliral v prvenstvu, ampak igral na polno v obeh tekmovanjih.

Kek ni imel milosti

Zavrč je letos odigral deset pripravljalnih tekem. V oči bodeta visoka poraza na pripravljalnem turnirju na Malti (0:7 proti varšavski Legii in 1:4 z ruskim Terekom), Zavrč pa se ni proslavil tudi na gostovanju pri Kekovi Rijeki, ki mu je v teniškem žargonu zavezala kravato in ga premagala s 6:0.

''S temi rezultati se ne obremenjujemo. Trener je na Malti uigraval moštvo in dal priložnost vsem igralcem, ki so bili takrat na preizkušnji. Na Reki smo začeli tekmo z rezervno postavo, ki se ni znašla ob močni burji. Škoda, ker ni več v naši prvi ligi Primorja, saj bi bili bolj navajeni na njene močne sunke. Kek pa tudi ni imel milosti,'' se je pošalil Vuk.

Visoki porazi so po njegovem mnenju poskrbeli, da so nekateri igralci hitro stopili na realna tla. S trenutno formo, slab teden pred gostovanjem v Novi Gorici, je zadovoljen. ''Nazadnje smo v Avstriji igrali zelo dobro,'' ga je spravila v dobro voljo zmaga nad avstrijskim drugoligaškim klubom Lask iz Linza (3:1), pri kateri je z dvema zadetkoma izstopal Črnogorec Veljko Batrović.

Ne spreglejte