Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
4. 6. 2013,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič Maribor

Torek, 4. 6. 2013, 10.51

8 let

Milanič: Maribor bo še naprej šel po isti poti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V torek dopoldne je postalo tudi uradno, da je Maribor ostal brez trenerja. Darko Milanič se je poslovil od navijačev in potrdil, da odhaja v graški Sturm.

Že v ponedeljkovih poznih večernih urah ni bilo dvoma, da bo Darko Milanič odslej trener graškega Sturma, v torek dopoldne je novica dobila uradno potrditev. Z Avstrijci je podpisal triletno pogodbo., kot trener kluba, pri katerem je globok pečat pustil tudi kot igralec, bo predstavljen že v četrtek. Še pred tem je v Ljudskem vrtu še zadnjič nastopil na novinarski konferenci Maribora in sporočil: ''Hvala Mariboru, navijačem, Zlatku Zahoviču in igralcem. Z mojim odhodom je Maribor dobil velikega navijača. V čast mi je bilo delati v tem klubu in osvajati lovorike. Verjamem, da bo Maribor še naprej vztrajal na poti, ki je zelo uspešna.'' Izolčan, ki je v štajerskem nogometnem ponosu pustil res globok pečat, je priznal, da se je o odhodu iz Maribora kolebal dlje časa, končno odločitev pa sprejel v ponedeljek. ''Ni bilo lahko. Dolgo časa sem se odločal in naposled s težkim srcem sprejel odločitev. V športu je vedno treba iti naprej. Sam sem se po dolgem času odločil za nov izziv,'' je povedal trener, ki je v petih letih v Ljudskem vrtu osvojil kar devet lovorik. Vrhunec na klopi Maribora bi verjetno bil uvrstitev v ligo prvakov. Nekajkrat jo je neuspešno naskakoval, bil lani povsem blizu izpolnitvi sanj, napadel bi jo tudi letos. ''Ne, ne odhajam zato, ker bi ocenil, da je liga prvakov nedosegljiva. Odhajam zato, ker sem ocenil, da je čas za nove izzive. V Mariboru sem se počutil odlično, z igralci in vsemi v klubu sem imel res dober odnos. Prav nič ni bilo narobe,'' je še povedal in v nadaljevanju razkril, po čemu si bo zapomnil čas, ki ga je prebil v Ljudskem vrtu. ''Po izjemnem napredku, devetih naslovih, kakovostnem kadru in še marsičem. Leta, ki sem jih prebil tukaj, so zame zelo pomembna. V Mariboru sem zelo napredoval. Tudi zato odločitev o odhodu ni bila lahka. Vsak dan, ki sem ga preživel tukaj, je bil zame zelo pomemben,'' je razložil 45-letni trener. Nekaj besed je potem namenil tudi klubu, na klopi katerega bo sedel v prihodnosti. Priznal je, da je prihod v Gradec pogojeval z določenimi igralskimi okrepitvami. Bodo med njimi tudi nogometaši, ki zdaj igrajo v Mariboru? '''Veliko nogometašev je, ki bi bili pri Sturmu okrepitev. Bomo videli. Maribor ima kakovostne igralce, to je jasno. Je pa zdaj še prezgodaj govoriti o tem, koga bom pripeljal v klub, če sploh koga. Počakajmo še malo,'' je še dejal in se ob aplavzu poslovil še od predstavnikov Viol. Slovo je bilo čustveno, solze so silile v oči.

Zahovič: Maribor je boljši od Sturma

Tako je. Milanič odhaja, Maribor zdaj išče novega trenerja. Pri tej nalogi ima glavno besedo seveda Zlatko Zahovič Marsikdo je pričakoval, da bo ime novega trenerja razkril že kar danes, a se to razumljivo ni zgodilo.

''Milaničev naslednik bo znan v naslednjih dneh. Danes še ne bom govoril o naslednjem trenerju in niti o tem, kdo so kandidati. Jasno je le, da novega trenerja, kdorkoli bo že, čaka zahtevna naloga. Cilji kluba namreč ostajajo nespremenjeni,'' je odločno dejal športni direktor Maribora. Glavni kandidat za Milaničevega naslednika naj bi bil sicer njegov nekdanji pomočnik Ante Šimundža, ki je nazadnje sedel na klopi Mure. Je klubska legenda, obetaven trener, po propadu nogometa v Murski Soboti pa seveda tudi prost. ''Bomo videli,'' se ni dal Zahovič in na vprašanje enega izmed novinarjev, ali utegne zahtevno nalogo prevzeti kdo nekdanjih trenerjev Olimpije, hudomušno pripomnil: ''Poglejte si lestvico.'' Ob Milaniču glavni tvorec mariborskih uspehov zadnjih let je priznal, da ga je odhod tesnega sodelavca preseneti. ''Odločitev Milaniča nas je šokirala. Z njegovim odhodom se nam je malo porušil plan, kljub temu pa mu seveda vsi skupaj želimo najboljše. Bilo bi nekorektno, če bi od novega kluba zahtevali odškodnino. Lahko rečem le, da je Darko naredil korak naprej. Zdaj ga moramo tudi mi. Da se je to zgodilo, nismo krivi mi, pač pa tretji svet, v katerem živimo,'' se je razgovoril Zahovič in za konec v svojem slogu odgovoril, da se ne boji scenarija, po katerem bi nogometaši Maribora odšli v Sturm. ''To se ne bo zgodilo, saj v Gradec ne bi želeli iti. Sturm je namreč slabši od Maribora,'' je povedal in zaključil novinarsko konferenco. V naslednjih dneh ga čaka veliko dela. Do začetka priprav na novo sezono je malo časa. V naslednjih dneh bo v Ljudskem vrtu pestro, ime novega trenerja pa bomo najverjetneje izvedeli kaj kmalu.

Ne spreglejte