Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
4. 10. 2012,
7.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič Maribor Lazio

Četrtek, 4. 10. 2012, 7.02

8 let

Milanič: Danes bomo videli, ali je Lazio res tako dober

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Darko Milanič v zadnjih tednih uživa na klopi Maribora. Če bo s pozitivnim izidom vrnil tudi iz Rima, bo užitek zagotovo še večji.

Slovenski Alex Ferguson, kot so ga mnogi poimenovali. Res je, Škot je na klopi Manchestra Uniteda že 26 let, obdobje, ki ga je Primorec prebil na klopi Maribora, je veliko krajše. A dobre štiri leta, kolikor je v Ljudskem vrtu, je za slovenski prostor, v katerem klubi trenerje menjajo praktično vsak mesec, dosežek, morda celo primerljiv s tistim, ki ga že vrsto let piše legendarni Škot. V tem obdobju je bilo veliko uspehov, nekaj tudi neuspehov, a Zlatko Zahovič in sodelavci so trenerju vedno stali ob strani. Rezultati so prišli, najslajše sadove trdega in sistematičnega dela pa Mariborčani žanjejo prav letos. Po zmagi nad Panathinaikosom in sijajnim nizom sedmih prvenstvenih zmag je seveda lepo biti trener Maribora. Če bo drevi padel še Lazio ali pa bi slovenski prvak iz Rima prinesel vsaj točko, bi vse skupaj mejilo že na pravljico. In kaj pred tekmo na Olimpijskem štadionu v Rimu povedal trener vijoličastih? ''Privilegij je, da nastopamo v ligi Europa. Da igramo proti takšnemu nasprotniku, kot je Lazio. Tudi fantje se veselijo tekme, ki jim lahko prinese veliko. Nimajo se česa bati. Proti Panathinaikosu smo doma igrali vrhunsko, v Rimu se bomo skušali približati temu, kar smo pokazali pred dvema tednoma,'' je dan pred novim pomembnim evropskim preizkusom povedal Darko Milanič.

Favorit bo seveda Lazio, a tako kot vedno bodo Mariborčani skušali svojo kožo prodati čim dražje. ''Seveda. Kot sem rekel, želeli bomo odigrati čim bolje, bo pa veliko odvisno tudi od tega, koliko nam bo dovoljeval tekmec. Tekma v Rimu je za nas verjetno najtežja v tej sezoni. Lazio je favorit, Lazio je zelo dober. Bomo pa seveda šele po tekmi lahko rekli, kako dober res je. Rimljani so napadalno usmerjeni, veliko napadalcev hiti v napad. Kolikor smo videli, so nasprotniki Lazia na prejšnjih tekmah vrata Rimljanov skušali ogrožati iz protinapadov. Naš namen pa bo, da zadržimo posest žoge. Kar delamo dobro, bomo skušali dobro delati tudi tokrat,'' je še povedal trener, ki se je doslej že večkrat izkazal z odličnimi analizami tekmecev. Potem je ponovil besede, ki jih je izrekel takoj po zmagi nad Panathinaikosom v Ljudskem vrtu. ''Tu, kjer smo zdaj, se ne nameravamo ustaviti. Želimo narediti še kaj. Prvo priložnost imamo že v Rimu. Naredili bomo vse, da bi še osvajali točke. Nalog je seveda zahtevna, a verjamemo v svoje sposobnosti in v to, da nam bo uspelo,'' je še povedal Milanič.

Težave z branilci

Za konec je nekoliko potarnal nad težavami, ki jih ima s sestavo obrambe. Nejc Potokar je poškodovan vse od tekme s Panathinaikosom, Arghus pa bo drevi odslužil zadnjo tekmo kazni zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel proti zagrebškemu Dinamu. Zato pa je razveseljiva novica, da se je v kader spet vrnil Mitja Viler, ki v tej sezoni sploh še ni nastopil. ''Imamo kar nekaj težav. Na razpolago imam le dva osrednja branilca. Tretji, ki je pripravljen zapolniti vrzel, je vezist Zoran Lesjak, ki je na tem položaju že igral v prejšnjem klubu in je kos nalogi,'' je razkril Milanič in z nasmehom na ustih dodal: ''Imam pa zato veliko izbire v zvezni vrsti in napadu.''

Mariborčani so v Rim sicer prispeli v sredo okoli 12. ure. Zvečer so na štadionu, ki bo gostil današnjo tekmo, opravili zadnji trening, na katerem ni bilo novih nevšečnosti za trenerja.

Ne spreglejte