Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2022,
18.35

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Spartak Moskva Miha Mevlja slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 8. 9. 2022, 18.35

1 leto, 7 mesecev

Miha Mevlja

Ruski velikan pripeljal slovenskega reprezentanta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Miha Mevlja | Miha Mevlja je že vrsto let obrambni steber slovenske nogometne reprezentance, v Rusiji pa si je služil kruh že pri štirih klubih. | Foto Guliverimage

Miha Mevlja je že vrsto let obrambni steber slovenske nogometne reprezentance, v Rusiji pa si je služil kruh že pri štirih klubih.

Foto: Guliverimage

Izkušeni slovenski nogometni reprezentant Miha Mevlja se vrača v Rusijo. Z moskovskim Spartakom je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Primorec, ki je nazadnje igral v Turčiji za Alanyaspor, dobro pozna ruski nogomet. Spartak bo že njegov četrti klub v državi, katerih klubi v tej sezoni ne smejo sodelovati v evropskih tekmovanjih.

Todd Boehly Chelsea
Sportal Ameriški milijarder posnema ruskega predhodnika

Čeprav so ruski nogometni klubi v zadnjih mesecih ostali brez številnih tujcev, ti so se ob vojnih spopadih v Ukrajini in mednarodnih sankcijah, naperjenih proti Rusiji, odločili za spremembo klubska okolja in države, v ruskem prvenstvu še vedno nastopa veliko znanih imen. Moskovski Spartak ima tako v svojih vrstah Nizozemca Quincyja Promesa in Nigerijca Victorja Mosesa, pa tudi starega znanca 1. SNL, Jamajčana Shamarja Nicholsona, čigar tržna vrednost je v zadnjih letih po oceni Transfermarkta zrasla na 7,5 milijona evrov.

Z njimi bo po novem sodeloval tudi 32-letni Slovenec Miha Mevlja. Primorec je podpisal enoletno pogodbo in se vrnil v okolje, kjer je že deloval. Eden od najboljših slovenskih branilcev, ki je za izbrano vrsto odigral že 49 tekem, je v ruskem prvenstvu že branil barve Zenita, Sočija in Rostova. Zdaj bo oblekel še dresu Spartaka.

Nekdanji branilec Gorice igra v tujini že slabo desetletje. Začel je v Švici (Lausanne), nadaljeval v Izraelu (Bnei Sakhnin), nato pa je opozoril nase pri Dinamu iz Bukarešte, ko si je prislužil tudi vpoklic v člansko reprezentanco. Nato je nadaljeval kariero v Rusiji, v prejšnji sezoni pa je igral za turški Alanyaspor.

Spartak je pred petimi leti v ligi prvakov gostoval tudi v Mariboru. V tej sezoni ne sme nastopiti v evropskih tekmovanjih. Takšno usodo so v tekmovanjih pod okriljem Uefe doživeli vsi ruski klubi. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Spartak je pred petimi leti v ligi prvakov gostoval tudi v Mariboru. V tej sezoni ne sme nastopiti v evropskih tekmovanjih. Takšno usodo so v tekmovanjih pod okriljem Uefe doživeli vsi ruski klubi. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Slovenska reprezentanca bo konec meseca odigrala tekmi lige narodov proti Norveški (24. september) in Švedski (27. september), selektor Matjaž Kek pa bo seznam vpoklicanih reprezentantov predstavil v torek.

Ne spreglejte