Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 2. 2013,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bojan Krkić Lionel Messi Lionel Messi Barcelona

Torek, 19. 2. 2013, 9.48

8 let

Messiju je ukradel rekord, zdaj ga želi izločiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svojčas je Bojan Krkić veljal za nadnaravnega talenta. Pred njim je bila svetla prihodnost, a se je izgubil v morju povprečnosti. Po selitvi v Italijo ni upravičil pričakovanj. Jih lahko v sredo?

Pri Barceloni je poskrbel, da zgodba o čudežnem dečku, ki jo je osmislil Lionel Messi, ni bila osamljena. Kmalu je v napadu katalonskega ponosa zablestel tudi Bojan Krkić, sin srbskega očeta in katalonske matere, in popravil nekaj Messijevih rekordov. Postal je najmlajši strelec Barcelone v španskem prvenstvu in ligi prvakov, v dresu Barcelone pa debitiral s 17 leti in 19 dnevi. Tako kmalu v la ligi ni nastopil niti Messi. Število zadetkov pa iz sezone v sezono ni raslo. Če se je Argentinec razvil v najboljšega nogometaša na svetu, je Krkić dobival le še drobtinice, zadnjo sezono v Kataloniji pa končal le še s sedmimi zadetki. Odločil se je za selitev v Rim, kjer pa "sinovom volkulj" ni pomagal do vidnejših uspehov, ponovno pa je ostal tudi brez dvomestnega števila zadetkov. Roma ga je posodila Milanu, usoda pa je hotela, da bo 22-letni "srbski Katalonec" v dresu Milana prvič izkusil, kako je na igrišču tekmovati z Barcelono. In nekdanjim soigralcem Messijem, ki je bil trikrat zapored izbran za najboljšega nogometaša sveta.

Milan ni brez možnosti z Barcelono

Obstaja pa vprašanje, če bo Krkić sploh dočakal priložnost v sredo. Če bi lahko za Milančane v ligi prvakov igral tudi Mario Balotelli, potem bi verjetno gledal dvoboj evropskih velikanov le s klopi, tako pa se mu odpira priložnost, da pozdravi nekdanje soigralce in jim skuša dokazati, da si je v Kataloniji zaslužil več minut. "To bo zame zelo čustven dvoboj. Tekma vsekakor ne spada med tiste običajne. Raje niti nočem pomisliti na čustva, ki bi lahko vzplamtela med srečanjem z Barcelono. Moram ostati zbran na tekmo in 90 minut, ki nas čakajo v sredo," je zaupal napadalec Milana, ki ga čaka prva izkušnja, v kateri se bo kosal z nogometaši Barcelone: "To bo ena največjih tekem v moji karieri. Nismo brez možnosti. Moramo doseči zadetek in ohraniti mrežo nedotaknjeno, hkrati pa ostati zbrani vseh 180 minut. To ne bo dvoboj, ki prinaša tri točke, pač pa obračun, ki traja 180 minut, najpomembnejši pa bodo zadetki." Zaradi njih ga je Milan tudi privabil na San Siro. Krkić se strelsko ni najboljše izkazal, saj je v 23 nastopih dal le tri gole. Vse v serie A, v ligi prvakov pa v petih nastopih še ni zadel v polno. Morda pa je varčeval z močmi prav za dvoboj z Barcelono …

Ne spreglejte