Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2016,
1.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Nissan

Natisni članek

Nissan advertorial Julian Draxler Lionel Messi Lionel Messi Arjen Robben Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Yaya Toure

Četrtek, 25. 2. 2016, 1.59

2 meseca, 1 teden

Messi in Ronaldo tekmujeta za najlepšega. Nista edina. (video)

Vsebino omogoča Nissan

Pet najlepših golov zadnjega kroga lige prvakov so po mnenju skupne žirije Evropske nogometne zveze (UEFA) in Nissana dosegli nogometaši Wolfsburga, Barcelone, Bayerna, Reala in Manchester Cityja.

Tudi v tej evropski sezoni poteka Nissanova akcija Gol tedna, v kateri si lahko prislužite nagrado. Oddati morate le glas za najlepši zadetek tedna. Na prvih tekmah osmine finala lige prvakov ni manjkalo všečnih golov, za najlepše pa so poskrbeli zvezdniki Wolfsburga, Barcelone, Bayerna, Reala in Manchester Cityja.

Kdo bo zbral največ glasov in postal strelec zadetka tedna? Odločitev bo znana pred povratnimi tekmami osmine finala, v kateri nastopa 16 najboljših evropskih klubov. Če vas mika nagrada, lahko glasujete za svojega favorita in sodelujete v nagradni igri. Spoznajte pet kandidatov! Zanimivo je, da so vsi dosegli zadetke v drugem polčasu na gostovanjih, na katerih njihovi klubi niso izgubili.

 

Draxler se je znesel nad Belgijci, Messi pa nad Arsenalom

Biser nemškega nogometa Julian Draxler je Wolfsburgu do zmage v Gentu s 3:2 pomagal z dvema zadetkoma. Po lepoti je izstopal drugi, ki ga je dosegel v 53. minuti. S prefinjenim strelom je po izjemnem preigravanju premagal vratarja belgijskih prvakov Matza Selsa in svoji ekipi omogočil odlično izhodišče pred povratnim srečanjem v volčjem brlogu.

Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi se je v Londonu znesel nad Arsenalom. Mrežo topničarjev je zatresel dvakrat, obakrat v zadnjih 20 minutah srečanja in postavil končni izid 2:0 za Barcelono. V 71. minuti je kronal imeniten protinapad evropskih prvakov. Imenitno podajo mu je dostavil Neymar, Argentinec pa je brez večjih težav premagal češkega vratarja Petra Čecha. Drugič se je med strelce vpisal z bele točke.

Robben v levo, Ronaldo z desno, Toure z levo

Nizozemski as Arjen Robben je na gostovanju Bayerna v Torinu poskrbel za veliko veselje navijačev nemškega prvaka v 55. minuti. Z značilnim prodorom v levo je bil prehiter za branilce Juventusa, nato pa z ostrim in natančnim strelom premagal še izkušenega vratarja Gianluigija Buffona. Tulipan je povedel Bavarce v vodstvo z 2:0, na koncu pa je Stara dama izenačila rezultat na 2:2.

Madridski Real si je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov priigral dragoceno zmago v Rimu. Na Olimpijskem štadionu je premagal Romo z 2:0, pot do velike zmage pa je z atraktivnim zadetkom v 57. minuti tlakoval Cristiano Ronaldo. Rekorder lige prvakov, ki je v zgodovini omenjenega tekmovanja dosegel že 89 zadetkov, je zatresel mrežo rimskega kluba z izjemnim udarcem z desno nogo.

Manchester City je na gostovanju v ukrajinski prestolnici uresničil cilj in se vrnil na Otok s prepričljivo zmago s 3:1, ki mu zagotavlja miren spanec pred povratnim dejanjem na Etihadu. Angleškemu klubu je polepšal večer reprezentant Slonokoščene obale Yaya Toure. Večkratni najboljši afriški nogometaš leta se je izkazal s spektakularnim strelom z levo nogo z roba kazenskega prostora in v izdihljajih srečanja v Kijevu postavil končni rezultat 3:1.

 

 

Ne spreglejte