Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 6. 2014,
14.57

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Argentina Alejandro Sabella

Sreda, 11. 6. 2014, 14.57

3 leta, 4 mesece

Messi bruha skoraj na vsaki tekmi. So res krivi živci?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Argentinski zvezdnik Lionel Messi je na tekmi proti Sloveniji dosegel gol, v javnosti pa je bolj odmeval trenutek, ko ga je obšla slabost. Selektor Alejandro Sabella meni, da je razlog v živčnosti.

Kaj se dogaja z Lionelom Messijem? Argentinec, za mnoge prvi favorit za najboljšega strelca na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, ima pogoste težave z bruhanjem. Slabost ga je obšla že na številnih tekmah, kar navijačev, še posebej pa njegovih trenerjev ne pušča ravnodušnih.

Začelo se je z reprezentančnim gostovanjem v Boliviji, kjer so slabost povezovali z visoko nadmorsko višino, nadaljevalo pa marca, ko je 26-letnega kralja strelcev obšla slabost na tekmi v Bukarešti. Težave so se ponovile tudi na zadnjem srečanju proti Katančevi četi. ''Krivi so živci. Njegova slabost je posledica zaskrbljenosti. V času, ko se bliža svetovno prvenstvo, je težko ostati miren,'' pojasnjuje Alejandro Sabella. Takšno je torej mnenje argentinskega selektorja, ki je pred začetkom SP v Braziliji pod strahovitim pritiskom, saj bi pričakovanja temperamentnih navijačev potešil le vrhunski rezultat.

Messi bi dal vse rekorde za nasmeh na obrazih navijačev

S težavami, ki se pri Messiju vlečejo že dalj časa, so se skušali spoprijeti tudi zdravniki Barcelone in argentinske reprezentance. Za zdaj še niso našli pravega odgovora. ''Začutim slabost, nato pa gre le na slabše. Postane mi tako slabo, da me sili na bruhanje, nato pa bolečina izgine. Ne vem, zakaj se to dogaja. Zaradi tega sem opravil že na tisoče pregledov,'' je Messi pred kratkim potožil argentinski televizijski postaji TyC Sports.

Pred začetkom SP v Braziliji ga bolijo očitki navijačev, češ da se predstav v državnem dresu loteva z manjšo zagnanostjo kot tistih pri Barceloni. ''Argentina je moja domovina, moja družina, moj način izražanja. Dal bi vse rekorde in lovorike za nasmeh na obrazih navijačev,'' zagotavlja argentinski as, ki se pred štirimi leti na jugu Afrike zanimivo ni vpisal med strelce.

Argentina se bo v noči na ponedeljek po slovenskem času na Maracani pomerila z Bosno in Hercegovino, nato pa se bo v skupini F pomerila še z Iranom in Nigerijo.

Ne spreglejte