Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
19.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Mertelj NK Maribor NK Maribor Chelsea Ljudski vrt

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 19.11

8 let

Mertelj se ne predaja: Zakaj ne bi presenetili Chelseaja?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani so oktober končali z bolečim porazom proti Domžalam, november pa bodo krstili z evropsko tekmo, na kateri je javnost Chelseaju že pripisala tri točke. Aleš Mertelj razmišlja drugače.

Izgubljen derbi z Domžalami boli, a je že pozabljen. V podzavesti nogometašev ostajajo žvižgi občinstva kot tudi dobronamerni sestanek s predstavniki navijačev, zdaj pa prihaja vrhunec sezone. Prihaja tekma leta, na katero Maribor nestrpno čaka že vse od trenutka, ko je na žrebu lige prvakov izvedel za tekmece v skupini. Pričakovanje je ogromno, v mariborskih vrstah pa kljub visokemu porazu v Angliji še vedno vlada optimizem.

Ne bo obupal in ne bo se vnaprej predal

Slovenski reprezentant in edini nogometaš Maribora, ki mu selektor Srečko Katanec v zadnjem obdobju namenja igralne minute, se je o moči londonskega velikana prepričal že na tekmi na Otoku. Tam je Mourinhova četa pomendrala vijolice s 6:0 in jim zadala enega največjih porazov v zgodovini mariborskih evropskih nastopov, zdaj pa imajo 12-kratni slovenski prvaki priložnost, da s pomočjo domačega igrišča in občinstva pokažejo drugačen obraz in iz dvoboja z enim izmed najbolj resnih kandidatov za osvojitev evropske krone iztržijo kaj več kot pa le prepričljiv poraz.

''Čeprav prihaja tako ugledna ekipa, kot je Chelsea, ki nam je doma zabila šest golov, ne bomo obupali in se ne bomo vnaprej predali. Želimo si prikazati dobro igro. Zakaj ne bi razmišljali o pozitivnem rezultatu, točki, točkah tudi proti favoriziranemu nasprotniku,'' sporoča Aleš Mertelj, zadnji zvezni igralec Maribora, ki je na štadionu Stamford Bridge naletel na ogromne težave.

Kaznujejo vsak ponujen prostor

Mariborčani so dopuščali gostiteljem preveč prostora, kar so izvrstno tehnično podkovani zvezdniki Chelseaja zlahka izkoristili. Večino zadetkov so dosegli prek hitrih protinapadov in s kombinatorno igro parali živce mariborskim branilcem, ki so prepogosto izpadali iz igre.

Od kod sploh izvira optimizem Kranjčana, ki nosi vijolični dres že pet let in je z Mariborom navajen na osvajanje lovorik? ''Tudi v Londonu smo imeli dobra obdobja, toda takšne ekipe kaznujejo vsak ponujen prostor, če jim ga ponudiš preveč. Zdaj bomo še bolj pozorni, bolj previdni. Želimo se predstaviti v dobri luči, poskušali bomo presenetiti,'' je izpovedal željo 27-letni Gorenjec, ki tako vidi ključ do boljšega rezultata s Chelseajem v bolj previdni igri, s katero bi lahko angleškim favoritom preprečili, da bi imeli na voljo toliko prostora kot na dvoboju v Londonu.

Če bi Mariborčani ostali neporaženi, bi storili pomemben korak k temu, da bi v sklepnih bojih v skupini G sami odločali o svoji usodi, misel na to, da bi prezimili v Evropi, pa sploh ne bi bila tako utopična. Maribor bi storil podvig, ki bi odmeval, saj je nogometna javnost Chelseaju že pripisala nove tri točke. Težko bo, Mertelj pa računa tudi na pomoč sreče. Proti Domžalam je ni dočakal ...

Ne spreglejte