Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
4. 4. 2015,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Dinamo Zagreb Zoran Mamić Miral Samardžić Goran Cvijanović

Sobota, 4. 4. 2015, 10.47

8 let

Matjaž Kek odhaja po nekaj, kar še ni dosegel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski trener Matjaž Kek je v hrvaškem prvenstvu na klopi Rijeke premagal skoraj vse tekmece. Odprt ostaja le še zagrebški izziv, saj še čaka na prvo zmago nad Dinamom. Danes ima novo priložnost.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek se je kot trener Rijeke podpisal pod številne uspehe, najbolj je ponosen na pokalni in superpokalni naslov ter dvakratno uvrstitev v skupinski del lige Europa. Za popolno zbirko mu manjkata najmanj dva dosežka. Osvojiti naslov državnega prvaka in dočakati zmago nad Dinamom v prvenstvu.

Kek je v zadnjem obdobju že premagoval zagrebški Dinamo, ki se mu na Hrvaškem nasmiha že deseti zaporedni naslov prvaka. Modrim je stopil na prste v pokalnem tekmovanju in superpokalu, ko pa so dvoboji odločali o prvenstvenih točkah, velikega tekmeca iz hrvaške prestolnice še ni nikoli spravil na kolena. Proti trenerju Dinama Zoranu Mamiću, bratu Zdravka Mamića, ''alfe in omege'' zagrebškega kluba in hrvaškega nogometa, še ni občutil slasti prvenstvene zmage. V Zagrebu je ponavadi izgubljal z visoko razliko, na Kantridi pa prednosti domačega igrišča nikoli ni znal pretopiti v odločilno prednost. Danes se mu ponuja nova priložnost.

Pred današnjim reško-zagrebškim spopadom je zelo motiviran. Če bi Rijeka na današnjem derbiju, ki se bo na Kantridi začel ob 18. uri, premagala Dinamo, bi poskrbela za prvi poraz zagrebškega velikana v tej sezoni in mu preprečila uresničitev sanjskega cilja, da zgodovinsko sezono 2014/15 konča brez poraza.

''Polna Kantrida je naša največja motivacija. Moramo jo izkoristiti v našo prid. Ne smemo dovoliti, da bi nas obremenjevala. Ne vidim razloga, da bi nas bilo strah. Vse je mogoče, žoga je v nogometu okrogla. To bo prava tekma. Povabil bi gledalce, da pridejo na štadionu in uživajo v naši zmagi, ker obožujem ognjemet,'' je v pogovoru za reški Novi list dejal Mariborčan in spomnil na navado, da reško nebo nad štadionom po velikih zmagah popestri slavnostni ognjemet.

Samardžić še poškodovan, Cvijanović na klopi

Na današnjem spopadu pričakuje največ od muhastega Anasa Sharbinija. Lani je dosegel zadetek na prijateljski tekmi z zvezdniško Argentino v Londonu, po vrnitvi pa je v dresu Rijeke pokazal spremenljive predstave. Na tekmi z gavči je barve hrvaške ''rezervne'' reprezentance branilo kar šest nogometašev Rijeke. Skoraj vsi so ostali na voljo Keku, ki od njih pričakuje veliko.

Rijeka za vodilnim Dinamom zaostaja 14 točk, v čudež in prvo mesto verjamejo le še največji optimisti. Dinamo je na Hrvaškem nazadnje izgubil lani na superpokalni tekmi proti Rijeki. Takrat je v polno za Kekovo četo zadel tudi slovenski branilec Miral Samardžić, ki pa danes zaradi poškodbe ne bo kandidiral za srečanje. Njegov rojak Goran Cvijanović, ki se v tem letu ne more pohvaliti z veliko minutažo, bo na priložnost najverjetneje čakal na klopi za rezervne igralce.

Ne spreglejte