Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 2. 2015,
2.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Miral Samardžić Goran Cvijanović

Ponedeljek, 23. 2. 2015, 2.37

8 let

Matjaž Kek ni užival, 86 gledalcev še manj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski trener Matjaž Kek je z Rijeko na gostovanju v Splitu naletel na katastrofalne igralne pogoje. Osvojil je točko (1:1) in zapravil priložnost, da bi znižal zaostanek za vodilnim Dinamom.

Hajduku, ki je v sredo na Kantridi podpisal predajo, se je znova pomeril s splitskim klubom. Tokrat je na drugi strani stal RNK Split, ki ga vodi nekdanji jugoslovanski in hrvaški reprezentant Zoran Vulić, Kekova četa pa si je v slabih igralnih pogojih, ki so mejili na regularnost, zagotovila točko.

"Po taki tekmi lahko obema ekipama le čestitam za igranje v takšnih pogojih. Nemogoče je bilo igrati. Zapravili smo prevelike priložnosti, da bi lahko osvojili kaj več," je dejal Matjaž Kek, ki je bil z Rijeko bližje zmagi kot gostitelji, a je ostal brez sreče in natančnosti v najpomembnejših trenutkih. Njegovi varovanci so zapravili strel z bele točke, zatresel se je tudi okvir Splitovih vrat.

Kekova Rijeka je odigrala že četrto tekmo v zadnjih enajstih dneh, Mariborčan pa je zadovoljen, da bo zdaj končno napočil čas za kratek predah. "Upam, da se bodo pogoji izboljšali in se bomo lahko v prihodnje končno pogovarjali o nogometu," se je nekdanji slovenski selektor hudoval nad nenogometnimi pogoji na štadionu Park mladine, ki niso dovoljevali prepoznavne nogometne igre.

Žoge so se ustavljale v lužah in blatu, tako da so akterji po dvoboju pogosto iskali navdih v prispodobi, da so pravkar igrali vaterpolo. Zaradi neugodnih razmer so morali na tekmi uporabiti drugačen pristop, predvsem pa biti dovolj hrabri in požrtvovalni, da so ostali neporaženi. Vodilni Dinamo je v nedeljo remiziral v Osijeku, Rečani pa so tako zapravili priložnost, da se Zagrebčanom približajo na sedem točk razlike.

Samardžić: Zmanjkalo nam je sreče

V obrambni vrsti Rijeke je od začetka do konca vztrajal Miral Samardžić, ki po srečanju ni bil preveč zadovoljen z razpletom.

"Po eni strani smo lahko zadovoljni s točko, saj smo zaostajali, po drugi pa nam je lahko žal za zmago, saj smo imeli svoje priložnosti, zapravili kazenski strel … Na koncu nismo preveč zadovoljni s točko, a je to vsaj boljše od poraza," se je v pogovoru za klubsko stran tolažil Jeseničan in pojasnil, da v vetrovnih in deževnih pogojih ni bilo mogoče razviti prave igre.

Prevladovali so dolgi predložki in velik boj, pri Rečanih pa je v polno zadel Albanec Bekim Balaj in se med strelce vpisal že tretjič na letošnjih štirih tekmah.

"Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče, pa bi lahko zmagali," je dodal slovenski reprezentant. Ni bil edini Slovenec, ki je zaigral na splitskem štadionu Park mladine. Zadnjih 15 minut je na premočeni zelenici prebil tudi Goran Cvijanović in po dolgem času dočakal nastop v dresu Rijeke.

Kako slabi so bili igralni pogoji, priča podatek, da je srečanje pod dežniki v Splitu spremljalo manj kot sto gledalcev. Dalmatinci so jih v trenutku, ko je sodnik označil začetek dvoboja, našteli le 86, kar je porazna številka za zanimiv obračun med kandidatom za Evropo ter drugouvrščeno Rijeko, ki pa je potekal na štadionu, kjer občinstvo pogreša streho.

Ne spreglejte