Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2016,
19.41

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Matej Podlogar NK Domžale NK Celje

Sobota, 14. 5. 2016, 19.41

7 let, 11 mesecev

Matej Podlogar z dvema goloma porazil nekdanje soigralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Domžal so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:3 (0:2).

V domžalskem taboru so upali, da se bodo Celju maščevali za izpad iz pokalnega tekmovanja, ob tem pa prekinili niz šestih tekem brez zmage na domačem igrišču ter odločili vprašanje o tretjem mestu, na ta način pa potrdili evropsko vozovnico. Na koncu so kljub porazu izbranci Luke Elsnerja potrdili tretje mesto, saj je Gorica klonila proti Kopru. Junak Celja pa je bil Matej Podlogar, ki se je januarja iz Domžal preselil v Celje, tokrat zabil dva gola za celjsko zmago, grofje pa so z uspehom potrdili obstanek v prvoligaški druščini.

Tekmo na razmočenem domžalskem igrišču so nekoliko bolj podjetno začeli domači. V sedmi minuti je Dejan Trajkovski preizkusil Matica Kotnika, a se celjski vratar ni dal. Matic Črnic je pet minut pozneje streljal mimo gola, tako kot za Celje Lovre Čirjak v 17. minuti, isti igralec pa je premalo močno udaril žogo v 22. minuti. Domžalčani so bili vse do zadnjih minut nekaj nevarnejši tekmec, a na odmor odšli z dvema goloma zaostanka, oba so dobili povsem ob koncu polčasa.

 

Že na začetku drugega polčasa je padla odločitev

Najprej je v 45. minuti Podlogar izkoristil podajo Tadeja Vidmajerja z leve strani in žogo z glavo potisnil v gol, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je z desne podal Nino Pungaršek, Podlogar pa je z bližine še enkrat zadel.

Hitro po začetku drugega polčasa je Elsnerjeva ekipa ostala brez enega igralca. V 47. minuti je rdeči karton dobil Samir Masimov, ki je na celjski polovici naredil prekršek nad Vidmajerjem.

V 51. minuti so bili Celjani blizu tretjemu golu. Miha Blažič je dobil žogo, ta se je znašla pri Čirjaku, ki je s sedmih metrov streljal močno, zadel pa je Podlogarja, ki se ni pravočasno umaknil žogi. Pet minut pozneje je Zeni Husmani z velike razdalje sprožil proti celjskemu golu, Kotnik je s precej težavami ohranil mrežo nedotaknjeno.

Naslednjih nekaj minut so domači kljub igralcu manj poizkušali znižati, v 78. minuti pa prejeli še tretji gol. Po hitrem protinapadu Celja je Sunny Omoregie podal do Čirjaka, ta je preigral Blažiča in s pomočjo leve vratnice zadel.

Domžale bodo v zadnjem krogu prihodnjo soboto gostovale v Krškem, Celje pa bo gostilo Velenjčane.


Domžale : Celje 0:3 (0:2)



Stadion v športnem parku, gledalcev 400, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Bezjak (Gorišnica).

Strelca: 0:1 Podlogar (45.), 0:2 Podlogar (45.), 0:3 Čirjak (78.).

Domžale: Maraval, Brachi, Masimov, Črnic (od 46. Šišić), Horvat (od 75. Juninho), Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc (od 46. Balkovec), Majer, Husmani, Mance.
Celje: Kotnik, Vrhovec, Klemenčič, Miškić, Podlogar, Travner, Pajač (od 72. Pišek), Pungaršek (od 61. Omoregie), Čirjak, Hadžić (od 81. Kous), Vidmajer.

Rumeni kartoni: Miškić, Pajač, Vidmajer.
Rdeči karton: Masimov (47.).

Ne spreglejte