Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
11.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Rok Kronaveter NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 11.11

7 let, 12 mesecev

Mariborčan o naslovu Olimpije: Lahko se zgodi še marsikaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Nogometaši Olimpije so v nedeljo remizirali s Celjem in dopustili, da se jim Maribor na lestvici približa na štiri točke zaostanka. "Dokler imamo prednost, je vse super," se tolaži Rok Kronaveter.

Vodilnim zmajem po koncu srečanja s Celjem, ki se je končal brez zadetkov, ni bilo do smeha. Osvojili so le točko, kar je manj od načrtovanih treh, ki jih prejme ekipa za zmago. Olimpija je pogrešala junaka, ki bi znal zatresti gostujočo mrežo.

"Nismo zadovoljni s točko, saj se borimo za prvaka. Imeli smo več kot dovolj priložnosti za zmago. Morali bi zadeti, a tako je pač v nogometu. Žoga ne gre vedno v mrežo. Zdaj imamo še štiri točke prednosti pred Mariborom, tako da bo treba zmagovati na naslednjih tekmah. Dokler imamo prednost, je še vse super. Skušali jo bomo zadržati. Imamo še eno neposredno tekmo z Mariborom. Lahko se zgodi še marsikaj, veliko točk je še v igri. Najprej pa moramo hitro pozabiti na tekmo s Celjem," je po nedeljski tekmi v Stožicah poudaril Rok Kronaveter.

Olimpija lahko žaluje za zmago

Edinega Mariborčana v vrstah vodilnega prvoligaša je delno potolažilo dejstvo, da so gledalci prepoznali trud nogometašev Olimpije in jih po koncu srečanja, ki se ni razpletel s preveč ugodnim rezultatom, nagradili z aplavzom. "Tudi to nekaj pomeni. Dali smo vse od sebe, igrali borbeno, kar gledalcem ni ušlo," je dejal strelec desetih zadetkov v tej sezoni. Na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije si deli četrto mesto.

Igrala se je komaj četrta minuta, ko bi se skoraj znašel na seznamu strelcev. Z razdalje se je odločil za drzen strel, njegov projektil pa je švignil proti celjskim vratom. Vratar Matic Kotnik je bil že premagan, a je žoga zadela prečko, tako da je ostalo pri začetnem rezultatu 0:0. Okvir vrat se je pozneje na srečanju zatresel še trikrat, dvakrat so ga zadeli Celjani.

"Škoda, da žoga ni šla v gol. Na tekmi smo imeli več kot dovolj priložnost, tako da lahko žalujemo za zmago. Proti Kopru smo igrali slabše, a zmagali (2:0 v uvodnem letošnjem krogu, op. p.). Proti Celju smo igrali bolje, a se nam ni izšlo," je razmišljal o nogometni karmi, ki te enkrat osreči, drugič pa poskrbi, da potegneš krajši konec.

Ni naključje, da so Celjani tako neugodni

Kronaveter je zapravil tudi zadnjo priložnost na nedeljski tekmi, ko je v izdihljajih srečanja izvajal prosti strel z razdalje, ki predstavlja lepo izhodišče za zadetek, a njegov strel ni zadel cilja. Po dvoboju je športno čestital Celjanom, ki so po Mariboru v gosteh v slabo voljo spravili še Ljubljančane, poraza pa niso doživeli že devet krogov zapored.

"Ni naključje, da so toliko časa neporaženi. So dobro organizirana ekipa, nevarna s protinapadov. Očitno so se dobro pripravili in se pokazali kot trd tekmece. Dvakrat so zadeli naš okvir vrat. Na vsaki tekmi bodo imeli naši tekmeci priložnost ali dve, tega se zavedamo. Proti Celju smo se na srečo ubranili," napoveduje zahtevno obdobje, v katerem se bodo tekmeci dokazovali proti vodilnemu klubu in mu želeli zagreniti življenje.

"Treba je razmišljati pozitivno, dati vse od sebe na treningih in pokazati še boljšo igro proti Rudarju," je po drugem zaporednem remiju Olimpije v spomladanskem delu že razmišljal o naslednjem tekmecu, velenjskim knapom, ki so v soboto ostali praznih rok proti Mariboru (0:3).

Do konca sezone ne bo preprostih tekem

Mariborčan, ki se je pred selitvijo v Ljubljano dokazoval na Madžarskem, ne čuti pritiska, ko razmišlja o najbližjih zasledovalcih vijolicah. "Moramo gledati le nase in na tekmah zmagovati. Ni pritiska. Ne moti nas tudi, če igramo dan za Mariborom. Zavedamo se, da do konca sezone ne bo lahka prav nobena tekma. Če bomo imeli takšen pristop kot proti Celju, se nam ni treba bati za nove točke."

Čeprav je Olimpija izgubila dve točki, zelo pomembni v boju za naslov prvaka, Kronaveter ostaja optimist. Do konca prvenstva je še enajst tekem. "Enajst majhnih finalov," bi pripomnil trener Olimpije Marko Nikolić

Ne spreglejte