Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
28. 11. 2015,
11.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Rudar Velenje NK Domžale NK Luka Koper NK Zavrč

Sobota, 28. 11. 2015, 11.05

7 let, 12 mesecev

Maribor želi še naprej dihati za ovratnik Olimpiji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes bodo na sporedu štiri tekme v najboljši slovenski nogometni ligi. Zanimivo bo predvsem v Mariboru in Kopru.

Rudar Velenje – Krka (danes ob 15.30)

Rudar je v zadnjih treh krogih trikrat izgubil in se hitro približuje nevarnim mestom na lestvici. Krka ima enako število točk, 18, in prav tako ni v najboljši formi. V zadnjih treh krogih je osvojila le točko, zato bo tekma za oba kluba zelo pomembna.

"Če želimo zmagati, morata biti želja in pristop na najvišji mogoči ravni. Čaka nas neugoden nasprotnik, ampak verjamem, da bomo pokazali pravi karakter," pred tekmo z Novomeščani pravi napadalec Velenjčanov Mate Eterović.

Podobno razmišljajo tudi gostje, ki so sredi tedna izgubili v Ljubljani, a proti vodilni Olimpiji pokazali vse prej kot slabo predstavo. "Izgubili smo, a smo igrali na zmago. Tako kot vedno. Nič drugače ne bo niti v Velenju," je že po tekmi v Stožicah napovedal trener Dolenjcev Andrej Kastrevec.

To bo že tretji obračun Rudarja in Krke v tej sezoni. Na prvem v Velenju so Novomeščani zmagali z 1:0. V Novem mestu se je tekma končala brez zadetkov.

Krško – Celje (danes ob 15.30)

Krško v zadnjih treh krogih ne pozna poraza, nabralo je pet točk. Celjani so v zadnjih dveh krogih zbrali štiri. S 15 točkami si kluba delita zadnje mesto na lestvici. Šlo bo torej za pravi obračun ekip z dna.

Po dveh zmagah na uvodu prvenstva so Krčani v naslednjih 16 krogih zmagali le enkrat. Celjane so julija letos že premagali, pred domačimi navijači je bil junak Enes Rujović, ki ga zdaj ni več v klubu. Zdaj si želijo ponoviti zgodbo izpred štirih mesecev. A tudi Celjani, ki so v zadnjem krogu odpravili Rudar, se ne bodo dali kar tako. V Krško prihajajo z željo po zmagi.

"Te točke bi v tem trenutku štele dvojno. Veseli me, da v zadnjem času dosegamo boljše rezultate, a moram reči, da imamo še vedno veliko smole. Verjamem, da bomo tokrat prikazali dobro igro in dosegli rezultat, ki si ga želimo," pred tokratno tekmo pravi trener Celja Iztok Kapušin.

Maribor – Zavrč (danes ob 17.30)

Maribor je v izjemni formi. Ekipa je očitno dobro sprejela ideje Krunoslava Jurčića, ki je na klopi prvakov na začetku sezone nasledil Anteja Šimundžo. Na zadnjih sedmih tekmah so Mariborčani šestkrat zmagali. Od zmage so jih le minute ločile tudi na derbiju v Stožicah pred tednom dni. Jasno, da so tokrat favoriti. Vse drugo kot domača zmaga bi bilo veliko presenečenje.

Tudi zato, ker Zavrč še zdaleč ni v najboljši formi. Na zadnjih dveh tekmah je osvojil le točko. Mariborčani si želijo do novih točk in se vsaj za en dan Olimpiji na vrhu lestvice približati na štiri točke zaostanka. Jasno, v Ljudskem vrtu se spogledujejo z idejo, da bi do konca prvega dela sezone, pred njimi so še štiri tekme, zmagali na vseh tekmah. Kaj bi to pomenilo, jih ne zanima, a verjamejo, da bi se Olimpiji približali na manj kot sedem točk zaostanka, kot ga imajo trenutno. Potem pa, saj veste. "Vijolice cvetijo spomladi," pravijo.

Luka Koper – Domžale (danes ob 20. uri)

Po pretresih znotraj kluba so Koprčani le ujeli ritem, ki ga želijo nadaljevati tudi tokrat. V zadnjih dveh tekmah so dvakrat zmagali, do polnega izkupička želijo tudi tokrat. Domžalčani izgubljajo stik z vrhom. Na zadnjih treh tekmah so osvojili le dve točki. Če ga ne želijo povsem izgubiti, bodo morali začeti nabirati točke. V Kopru jim ne bo lahko, a verjamejo, da so lahko uspešni.

"V Kopru moramo iskati zmago brez prejetega gola. Za nami je serija tekem, na katerih nismo ohranili nedotaknjene mreže. To se mora končati. Dejstvo je, da smo največ točk osvojili, ko nismo prejeli gola. Odkar prejemamo gole, se je to močno spremenilo. Za nami so poraz ter dva remija in to serijo moramo zaustaviti z zmago. Le na ta način bomo uspešni," pravi njihov trener Luka Elsner.

Ne spreglejte