Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
21.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Maribor pokal Slovenije NK Zavrč

Sreda, 20. 4. 2016, 21.06

8 let

Maribor v podaljšku ekspresno odločil o finalistu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Nogometaši Maribora so na povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije po podaljšku s 5:1 (2:1, 1:1) premagali Zavrč in se uvrstili v finale, kjer bodo njihovi tekmeci Celjani.

Za svoj 13. nastop v finalu in možnost lova na deveti pokalni naslov so Zavrčane ugnali šele po dodatnih 30 minutah. Po pričakovanju so že od začetka iskali hitro vodstvo in boljši izhodiščni položaj za nadaljevanje tekme. A pri tem niso bili preveč uspešni, saj so se Zavrčani spet pokazali kot trd oreh.

Šele v 24. minuti je imel gostujoči vratar Matija Kovačić več dela. Dare Vršič se je odločil za strel z dobrih 20 metrov, žoga je letela proti levi vratnici, a jo je Kovačić uspešno odbil. V 30. minuti so domači prišli do želenega vodstva. Vršič je izvajal kot z desne strani, Jean-Philippe Mendy je bil tik ob levi vratnici in žogo pred Kovačičem poslal v mrežo. Francoski napadalec bi lahko v 37. minuti povišal vodstvo. Milivoje Novaković je poslal predložek z desne strani, Mendy pa je s sedmih metrov zadel levo vratnico.

Zavrč zadel okvir

Eno minuto kasneje bi Zavrčani lahko izenačili. Domača obramba je nespretno reagirala, žoga je prišla do Josipa Golubarja, ki je videl, da je Jasmin Handanović daleč iz vrat. Strel s približno 30 metrov je ustavila desna vratnica. Kar ni uspelo Golubarju, je Juretu Matjašiču. Gostje so se ob koncu prvega polčasa povsem otresli pritiska domačih. V 43. minuti je Matjašič po levi strani ušel Alešu Mertlju, prišel pred vrata in žogo ob pomoči nepripravljenega Handanovića spretno spravil v gol.

V drugem polčasu so Zavrčani igrali čvrsto in domače silili v napake. V končnici se je sreča le nasmehnila Mariborčanom, ki so v 73. minuti prišli do novega vodstva. Mertelj je z desne strani poslal visok predložek, Sintayehu Sallalich je visoko skočil in žogo z glavo poslal v mrežo. Dve minuti kasneje so gostje ostali brez Matije Miketića. Ta je na robu kazenskega prostora domačih skušal izsiliti prekršek, vendar je prejel drugi rumeni karton.

V 85. minuti je Novaković meril v levi zgornji kot, Kovačić pa je z atraktivno obrambo rešil gol. Novaković in Sallalich sta zapravila priložnost, da bi se ognila dodatku; Novaković se je po podaji Mertlja znašel sam pred Kovačićem, ki je njegov strel ubranil, žoga se je odbila do Sallalicha, ki pa je streljal čez gol.

Podaljšek za v učbenike

Kar je Sallalich zapravil ob koncu rednega dela, je nadoknadil že v prvi minuti podaljška. Sprejel je podajo Amarja Rahmanovića je iz z leve strani zadel nasprotni kot Kovačićevih vrat. Dokončni zlom Zavrčanov je sledil v nadaljevanju prvega podaljška. Za visoko zmago je poskrbel Novaković. Po podaji Mendyja je iz bližine zadel prazno mrežo, isto pa je storil še po podaji Marka Jankovića.

  Maribor : Zavrč 5:1 (1:1)

Stadion v Ljudskem vrtu, gledalcev 3000, sodniki: Kajtazović, Žunič (oba Kranj) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 1:0 Mendy (30.), 1:1 Matjašič (43.), 2:1 Sallalich (73.), 3:1 Sallalich (91.), 4:1 Novaković (102.), 5:1 Novaković (105.).

Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Janković (od 106. Ahmedi), Filipović, Vršič (od 64. Rahmanović), Bohar (od 64. Sallalich), Mendy, Novaković.

Zavrč: Kovačić, Jakšić, Rogač, Antić, Mužek, Cvek, Pihler (od 106. Agboyi), Matjašič, Miketić, Dodlek (od 106. Solomun), Golubar (od 106. Glavica).

Rumeni kartoni: Novaković, Defendi, Viler, Mendy; Golubar, Mužek, Jakšić, Miketić.
Rdeči karton: Miketić (75.).

Ne spreglejte