Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 11. 2014,
12.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Chelsea Sporting Lizbona Schalke

Sreda, 26. 11. 2014, 12.03

7 let, 12 mesecev

Maribor reši le zmaga, Zahovića lahko osrečita nekdanje sovražnike

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V skupini G so že jasne tri stvari. Chelsea si je zagotovil prvo mesto in napredovanje v osmino finala lige prvakov, Mariboru so se tovrstna vrata že zaprla, Sporting pa bo zagotovo prezimil v Evropi.

Maribor v skupini G še vedno ni rekel zadnje, saj se še vedno lahko povzpne na tretje mesto. Navijači Chelseaja so lahko že mirni, trener Jose Mourinho pa si lahko na zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov privošči, da v domačo srečanje s Sportingom vstopi brez pritiska. Vodilni angleški prvoligaš si je že zagotovil prvo mesto, ki ponuja izvrstno izhodišče v osmini finala, saj bo povratno srečanje odigral na štadionu Stamford Bridge.

Dejstvo, da so modri iz Londona že uresničili jesenski evropski načrt, so zeleno-beli iz Lizbone sprejeli z ogromnim olajšanjem. Sporting bi lahko drugo mesto ohranil tudi, če bi na Otoku ostal brez točk, a bi mu moral na pomoč priskočiti Maribor ter v Ljudskem vrtu ostati neporažen proti Schalkeju. Ker pa želijo Portugalci ostati vladarji svoje usode ter neodvisni od tuje pomoči, bodo skušali najprej uresničili prvoten načrt in v Londonu osvojiti vsaj točko. Če bodo ostali neporaženi, se bodo zagotovo uvrstili med 16 najboljših evropskih ekip, kar bi bil odmeven dosežek za portugalskega velikana, ki se je v zadnjih sezonah bolj kot ne izogibal dogajanju v ligi prvakov.

Maribor v skupinskem delu lige prvakov še ni zmagal doma

Kaj pa Maribor? Na tretje mesto, ki prinaša tolažilno nagrado, spomladanski nastop v 1/16 finala lige Europa, ga popelje le domača zmaga nad Schalkejem. Vijolice imajo torej kristalno jasen cilj. Zmaga prinaša novo senzacijo, vse drugo pa slovenskega prvaka ohranja na zadnjem mestu.

Mariborčani v skupinskem delu lige prvakov pred domačim občinstvom sploh še niso zmagali, čeprav so odigrali že pet tekem (Bayer, Lazio, Dinamo Kijev, Sporting in Chelsea). Če bi 10. decembra na kolena spravili bogate rudarje iz Gelsenkirchna, s katerimi so se enakovredno kosali že v Nemčiji, bi slovenskemu nogometu pričarali zgodovinski trenutek, na lestvici pa prehiteli slavnega bundesligaša in nadaljevali evropsko pravljico. Čez dva tedna bodo torej vse poti vodile v Ljudski vrt.

Ne spreglejte