Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 5. 2013,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Miral Samardžić Roman Bezjak

Sreda, 15. 5. 2013, 20.01

8 let

Maribor, Kampl in Samardžić sanjajo dvojno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Evropi je vedno manj neznank, saj na državnega prvaka čaka le še devet držav. V nedeljo bo napeto v Barceloni, kjer se bo na velikem derbiju odločalo o španskem naslovu. Mariboru dvojna krona?

Z izjemo prvoligaških tekmovanj v nekaterih skandinavskih državah ter še nekaj manjših, ki zaradi specifičnih podnebnih razmer prisegajo na igranje v "toplejših" mesecih, se ligaško in pokalno dogajanje za večino Evrope končuje že sredi maja. V najmočnejših ligah so si naslov že priigrali Bayern München, Juventus, PSG in Manchester City, v Španiji pa bo napeto do zadnje sekunde. Prvaka bo določil nedeljski derbi v zadnjem krogu. Atletico bo gostoval pri Barceloni, za državno zvezdico pa mu zadošča že točka. Če bodo zmagali Katalonci, bodo na presenečenje ljubiteljev nogometa iz Madrida osvojili primero division in stresno sezono vendarle končali z osvojeno lovoriko.

Prvaki znani tudi v Ukrajini, Romuniji, na Danskem in Slovaškem ...

Kdo je prejšnji konec tedna proslavljal naslov prvaka? Poleg Anglije (Manchester City) so najboljšo ekipo v sezoni 2013/14 pozdravile še Armenija (Banants), Danska (Aalborg), Makedonija (Rabotnički), Romunija (Steaua Bukarešta), Slovaška (Slovan Bratislava) in Ukrajina (Šahtar Doneck). S tem se je seznam držav, kjer še ni odločen boj za prvo mesto, skrčil na enajst, med enajstimi državimi, ki še čakajo na prvaka, pa je tudi Slovenija.

Z dvojno krono se že lahko pohvali Roman Bezjak. Napadalec Ludogorca je bil v glavni vlogi tudi v finalu bolgarskega pokala, ko je moštvu iz Razgrada pomagal do druge lovorike v sezoni, kjer se je proslavil tudi v Evropi. Obe domači lovoriki lahko osvojita tudi Kevin Kampl (Red Bull Salzburg) ter Miral Samadržić (Šerif Tiraspol), v soboto pa bi znalo biti svečano v Beogradu, saj imajo nogometaši Crvene zvezde - vodi jih Slaviša Stojanović, igrata pa Nejc Pečnik in Dejan Kelhar - zaključno žogico za osvojitev prvenstva. V torek se je pokalne lovorike na Hrvaškem z Rijeko razveselil Matjaž Kek, pokal FA pa lahko v soboto na Wembleyju osreči srce Roberta Korena. Hull, po tej tekmi se bo poslovil od nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste, bo skušal presenetiti Arsenal. V nedeljo bo Benfica lovila tretjo lovoriko, še drugič v kratkem času namerava v sklepnem dejanju pokalnega tekmovanja (po ligaškem bo napočil čas še za državnega) premagati Rio Ave, kjer na priložnost čaka Etien Velikonja.

Ne spreglejte