Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
20. 11. 2012,
7.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Braga Manchester Galatasaray

Torek, 20. 11. 2012, 7.18

7 let, 12 mesecev

Man Utd brez skrbi, preostali trije v hud boj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dva kroga pred koncem skupinskega dela tekmovanja si je Manchester United že zagotovil napredovanje, zato bo v Turčiji igral z rezervno ekipo. Galatasaray, Cluj in Braga se borijo za napredovanje.

Galatasaray je s štirimi točkami trenutno na drugem mestu skupine, zdaj ga čaka tekma z najboljšim nasprotnikom v skupini H, a Turki so lahko zadovoljni. Manchester United, ki je v prvih štirih tekmah osvojil maksimalno število točk, si je namreč že zagotovil napredovanje in tudi prvo mesto v skupini, zato bo tokrat nastopil z rezervno zasedbo. Na Otoku je namreč ostala praktično celotna prva postava ekipe Alexa Fergusona. Wayne Rooney, Robin van Persie, Rio Ferdinand, Nani, Patrice Evra, Šinji Kagava, David de Gea, Jonny Evans, Antonio Valencia, Paul Scholes in Ryan Giggs so tisti, ki so ostali v Manchestru in v Turčijo sploh niso pripotovali. Možnosti Turkov so se tako močno povečale. Galatasaray, ki je konec tedna presenetljivo izgubil v prvenstvu proti Karbuksporju, bo poskušal osvojiti tri točke in storiti velik korak na poti v nadaljnje tekmovanje.

Pri Turkih zagotovo ne bo češkega branilca Tomaša Ujfalušija, vprašljiv je tudi nastop Sabrija Sariogluja. Preostali so nared, domači navijači pa največ seveda pričakujejo od Buraka Yilmaza, ki je v tej sezoni zabil že kar štiri gole v ligi prvakov. Vse, ki jih je v elitnem klubskem evropskem tekmovanju dosegel Galatasaray. Prva tekma med tema dvema tekmecema v ligi prvakov v tej sezoni se je končala z zmago Manchester Uniteda z 1:0, ko je edini gol že na začetku tekme zabil Michael Carrick, ki je eden izmed redkih prvokategornikov, ki bo igral tudi tokrat. Pred letošnjim medsebojnim obračunom sta se ti dve ekipi pomerili še štirikrat. Dvakrat leta 1994, ko so Angleži zmagali s 4:0 pred domačimi navijači, v Carigradu pa remizirali brez zadetkov. Leto pred tem pa so Turki Angleže iz lige prvakov izločili, čeprav niso zmagali na niti eni tekmi. Najprej so s 3:3 remizirali na Old Traffordu, nato pa doma remizirali z 0:0 in zaradi zadetkov v gosteh napredovali. Kako bo tokrat? Glede na to, s kakšno zasedbo so v turško prestolnico pripotovali angleški podprvaki, lahko celo zapišemo, da so favoriti nogometaši Galatasaraya, kolikor čudno se že to sliši.

CFR Cluj je tretji in ima štiri točke, Braga je zadnja s točko manj. Tekma v Romuniji bo odločilna v boju za napredovanje. Kdor bo izgubil, bo najverjetneje že zapravil možnosti za napredovanje. Tega se še kako dobro zavedajo v taboru obeh ekip. Favoriti so Romuni. Zato, ker igrajo pred domačimi navijači, pa tudi zato, ker so že na prvi medsebojni tekmi sredi septembra v Bragi zmagali z 2:0. Braga je sicer na obeh tekmah proti Manchester Unitedu nastopila dobro in dodobra namučila angleškega podprvaka, da je prišel do polnega izkupička. Predvsem na Old Traffordu so Portugalci nastopili odlično, ko so po prvi polovici prvega polčasa vodili že z 2:0, potem pa v drugem polčasu zapravili vodstvo in ostali praznih rok. Prav na prvem polčasu tekme izpred meseca dni Portugalci gradijo upanje za tokratno gostovanje v Romuniji. Verjamejo, da jim lahko uspe.

Obe ekipi imata na voljo vse razpoložljive sile, obeta se zelo zanimiv obračun. Romune je sicer nekoliko pretresla prvenstvena tekma proti Astri Giurgiu, ki so jo pred domačimi navijači v petek presenetljivo izgubili z 0:2. Tudi sicer so v domačem prvenstvu veliko slabši od pričakovanj. Trenutno so namreč šele na skromnem šestem mestu. Za vodilno Steauo iz Bukarešte imajo že kar 16 točk zaostanka. Tudi zato se je moral od klopi kljub odličnim evropskim rezultatom posloviti domačin Ioan Andone, ki ga je nasledil Paulo Sergio. Portugalec bo naredil vse, da premaga Brago, ki jo seveda dobro pozna, in Romunom odpre vrata nadaljnjega tekmovanja.

Ne spreglejte