Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
9. 12. 2012,
8.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester City Manchester United

Nedelja, 9. 12. 2012, 8.41

8 let

Man City vs. Man Utd: ''rdeči vragi'' na Etihad poravnati račune

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Derbi vodilnih dveh ekip v Premier League bi bil že sam po sebi izredno zanimiv. Če pa se pod ti dve imeni podpišeta mestna rivala iz Manchestra pa se tukaj le prilije olje na ogenj.

''Rdeči vragi'' imajo iz prejšnje sezone z mestnimi rivali neporavnane račune, saj so obe tekmi proti ''sinje modrim'' izgubili. Na prvi tekmi so na domačem štadionu doživeli pravi polom, saj jih je City raztrgal z rezultatom 1:6, povratno srečanje na Etihandu je bilo bolj izenačeno, a tudi to je z edinim zadetkom na tekmi Vincenta Kompanyja pripadlo Cityju. Bolj kot oba poraza na medsebojnih obračunih, pa je četo Sira Alexa Fergusona pekla izguba naslova zaradi razlike v zadetkih, ravno proti mestnim rivalom. City je tako po 44 letih prišel do svojega tretjega naslova angleških prvakov. To je le nekaj stvari, ki govori, da bo prvi medsebojni derbi v tej sezoni izredno čustven in napet. United, ki ima po 15. krogih na prvem mestu tri točke več od Cityja, je odločen prednost še povečati, a na Etihadu bo to vse prej kot lahko. City je namreč na svojem štadionu neporažen na zadnjih 37 tekmah v Premier League. Na zadnje se je na Etihadu zmage veselil Everton, decembra 2010 z rezultatom 2:1.

Rooney: Tri točke na Etihadu bi bile sanjske

Četa Roberta Mancinija je med tednom izpadla iz evropskih tekmovanj. Skozi celotno ligo prvakov so kazali izjemno bledo igro, zato lahko rečemo, da mestni derbi za njih ne prihaja ob pravem času. ''City se je znašel v manjši rezultatski krizi. To se vidi že na daleč. Če bi zmagali na Etihadu, bi bili nogometaši Cityja še bolj pod pritiskom, kar bi bila le voda na naš mlin. City je v zadnjem času prehitel Liverpool, kar se rivalstva tiče. S Cityjem se borimo za naslov, Liverpool pa veste, kje je. Tri točke na Etihadu bi bile sanjske,'' je pred derbijem povedal Wayne Rooney, ki je Cityju zabil že osem zadetkov. Le enega več je ''sinje modrim'' zabila legenda ''rdečih vragov'' Sir Bobby Charlton.

Y. Toure: Na domačem štadionu ne bomo izgubili

''Spoštujemo United, a igramo doma. Tukaj smo vedno suvereni, zato na domačem štadionu ne bomo izgubili,'' je za začetek povedal Yaya Toure, ki ni v formi v kakršni je bil preteklo sezono. "To so tekme, ki me spomnijo, zakaj imam tako rad to igro. Obožujem pritisk, odgovornost in vse kar sodi zraven. Pričakujem težko tekmo, vemo, da imajo težave v obrambi, zato sem pred tekmo velik optimist."

Ne spreglejte