Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
26. 11. 2014,
8.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester City Bayern liga prvakov Sergio Agüero Vincent Kompany Arjen Robben Robert Lewandowski

Sreda, 26. 11. 2014, 8.31

7 let, 12 mesecev

Man City še diha: Agüero nerešljiva uganka za Bayern (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Angleški prvak Manchester City po veliki in težko prigarani zmagi nad Bayernom še vedno upa na napredovanje, a pred zadnjim krogom ni vse v njihovih rokah.

Sinjemodri so v prvih štirih krogih zbrali zgolj dve točki, zato je bila zmaga nad Bayernom, ki si je v skupini E že zagotovil prvo mesto, nujna. Na koncu jim je to tudi uspelo, a pot do treh točk nad nemškim strojem je bila vse prej kot lahka. Malce so jim s svojo nepazljivostjo pomagali tudi Bavarci.

Bayern je že v 20. minuti ostal brez branilca Mehidija Benatie, ki je v kazanskem prostoru podrl Sergia Agüera in kot zadnji mož obrambe tudi pordečel. Izjemni Argentinec je z uspešno izvedeno enajstmetrovko napovedal, da bo tokrat njegov večer. A navijači so morali do takrat še marsikaj pretrpeti, saj je številčno oslabljene goste iz prostega strela priključil slavljenec Xabi Alonso, ki je ravno v torek praznoval 33. rojstni dan, le pet minut pozneje pa je nemške prvake celo v vodstvo popeljal poljski napadalec, Robert Lewandowski.

Dve napaki, dva zadetka

Po prvem polčasu torej ni nič kazalo na presenečenje in nadaljevanje evropske poti za sinjemodre, a Agüero je bil vroč, kar je tudi dokazal pet minut pred koncem tekme, ko je dve napaki Bayerna izkoristil in s hat-trickom Man Cityju zagotovil zmago, ki ga še drži v igri za uvrstitev med najboljših 16. "Zelo sem vesel. Tri točke so bile za nas nujne. Bilo je zelo težko, a na koncu nam je uspelo priti do tistega, kar smo si želeli. V zadnjem krogu bomo morali zmagati tudi v Rimu," je bil po tekmi kratek in jedrnat junak srečanja Agüero.

Svojega soigralca je pohvalil tudi kapetan ekipe Vincent Kompany: "Če hoče biti uspešen v čemerkoli, mora imeti ekipa v svojih vrstah posebnega nogometaša, drugače ne gre. Agüero je naš biser in ko je v formi, je vse mogoče. To je danes tudi dokazal."

Če CSKA zmaga, Cityju ne pomaga niti zmaga

Zanimivo je, da Man City, čeprav je prišel do treh točk, v zadnjem krogu ni odvisen le od sebe. Če denimo v Münchnu zmaga CSKA, kar je resda skoraj nemogoče, pa vendar, bi tudi ob zmagi sinjemodrih v Rimu napredovali Rusi. "Če CSKA zmaga v Münchnu, se bodo uvrstili v izločilne boje, ne glede na to, kaj mi naredimo v Rimu. A naša naloga je, da ne obupamo, vse dokler imamo možnosti. Naredili bomo vse, da osvojimo italijansko prestolnico, potem pa bomo računali," je po tekmi povedal Manuel Pellegrini, trener Manchester Cityja.

Čeprav si je Bayern že po štirih odigranih krogih ne samo zagotovil napredovanje, ampak tudi prvo mesto v skupini, je bil po porazu v zadnjih minutah kajpak razočaran, saj so kljub temu, da so imeli praktično celotno srečanje igralca manj, pokazali odlično predstavo in se enakovredno kosali z Angleži.

Robben: Vse pohvale ekipi, zaslužili smo si več

"V zadnjih minutah smo naredili dve napaki in prejeli tudi dva zadetka. Počutimo se okradene, saj smo kljub številčnemu primanjkljaju pokazali dobro predstavo. Žal za to nismo bili nagrajeni, padec koncentracije v zadnjih minutah nas je stal morda tudi zmage," je z grenčico v ustih pripovedoval Robert Lewandowski, ki ga je dopolnil Arjen Robben: "Dve napaki, dva zadetka, brez tega bi lahko tekmo označili kot fantastično. Zaslužili smo si več, a ne glede na vse si moji soigralci zaslužijo vse pohvale za prikazano. Tudi z igralcem manj se nismo ustrašili in skrili v luknje, kot to storijo v takih primerih druge ekipe."

V zadnjem krogu v skupini E bo Bayern gostil CSKA, Roma pa bo na Olimpicu pričakala Man City. Bavarci so z 12 točkami na prvem mestu nedotakljivi, preostali trije pa imajo po pet točk.

Ne spreglejte