SiolNET. Sportal Nogomet
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luka Modrić nima mirnega poletja; pred tožilce zaradi pričanja na sojenju Mamiću

0,45

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Osiješko tožilstvo je danes zaslišalo hrvaškega nogometnega reprezentanta in igralca Real Madrida Luko Modrića zaradi suma, da je prejšnji mesec lažno pričal na sojenju svetovalcu nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću. Modrić je po zaslišanju novinarjem povedal, da je povedal resnico in da ni storil nobenega kaznivega dejanja.

Tožilstvo sumi, da je Modrić med junijsko obravnavo na sojenju Mamiću in še trojici zaradi domnevnih finančnih malverzacij in utaje davkov, kljub opozorilom sodišča, da mora na obravnavi govoriti zgolj resnico ter da je lažno pričanje kaznivo dejanje, spremenil svoje izjave glede spornih pogodb z Mamićem v primerjavi z izjavami preiskovalnemu tožilcu leta 2015.

Modrić: Moja vest je mirna

Po današnjem enournem zaslišanju na osiješkem tožilstvu je Modrić povedal, da je prišel v Osijek "predstavit svojo obrambo in povedat resnico, kot je to počel tudi do zdaj". "Moja vest je mirna in prepričan sem, da se bo na koncu postopka pokazalo, da nisem storil nobenega kaznivega dejanja," je na kratko povedal novinarjem.

Osiješko tožilstvo je sredi junija sprožilo preiskavo proti Modriću. Kot so takrat zapisali na spletni strani tožilstva, obstaja upravičen sum, da hrvaški nogometni zvezdnik ni govoril resnice, ko je omenjal aneks k pogodbi o profesionalnem igranju, ki ga je podpisal z Dinamom leta 2004. Na podlagi aneksa je bilo določeno, da si v primeru prestopa v drugi klub vrednost prestopa delita s klubom v razmerju 50:50.

Zakaj je spremenil prvotno izjavo?

Modrić je prejšnji mesec v Osijeku kot priča na sojenju Mamiću spremenil prvotno izjavo o razdelitvi zaslužka od morebitnega prehoda v drugi nogometni klub. Pojasnil je, da je med preiskavo mislil na aneks iz zasebne pogodbe, ki sta jo podpisala z Mamićem, ko je postal polnoleten, ne na pogodbo o transferju, ki jo je imel z Dinamom. Zanikal je tudi prvotno izjavo, da bi aneks podpisal naknadno, ko je že igral za Tottenham Hotspur v Londonu leta 2008.

Če bo sodišče ugotovilo, da je šlo za lažno pričanje, Modriću grozi od šest mesecev do pet let zaporne kazni.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin