SiolNET. Sportal Nogomet
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Luka Koper le Koper?

Luka Koper bi iz imena koprskega kluba odstranila Luko

0,23

termometer

Luka Koper dres
Foto: Vid Ponikvar

Nadzorni svet Luke Koper se je minuli teden ukvarjal tudi z nogometom. Upravi je naložil, naj pri koprskem nogometnem klubu doseže, da ta iz imena ekipe odstrani Luko, pišejo Primorske novice. Nadzorniki namreč ugotavljajo, da dogodki, povezani s klubom, krnijo ugled podjetja Luka Koper doma in v tujini.

V upravi Luke Koper v torek sklepa nadzornikov še niso želeli komentirati, saj vodstva nogometnega kluba o tem še niso obvestili, kar je za Primorske novice potrdil tudi predsednik koprskega nogometnega kluba Valter Valenčič.

Podjetje Luka Koper ostaja generalni pokrovitelj

Za zdaj še ni jasno, kako bodo to pri Luki Koper izpeljali. Spremembo imena klub prijavi Nogometni zvezi Slovenije, zato bi lahko brez omembe sponzorja v imenu koprski nogometaši nastopili že v spomladanskem delu prvenstva, ki se bo nadaljevalo 25. februarja. V poslovnih imenikih je sicer registrirano ime kluba FC Koper, ime nogometne ekipe pa je Luka Koper.

Koprčani se želijo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije približati mestom, ki peljejo v Evropo. Kozlički bodo prezimili na šestem mestu. Koprčani se želijo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije približati mestom, ki peljejo v Evropo. Kozlički bodo prezimili na šestem mestu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Podjetje Luka Koper sicer ostaja generalni pokrovitelj nogometnega kluba, saj ne more kar prekiniti oziroma spremeniti pogodbe. Luka Koper ima namreč z nogometnim klubom petletno sponzorsko pogodbo, vredno 2,5 milijona evrov, ki jo je jeseni 2013 v imenu Luke s klubom podpisal tedanji predsednik uprave, Gašpar Gašpar Mišič. Koprskemu klubu tako do leta 2018 pripada po pol milijona evrov na leto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin