Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 7. 2014,
9.27

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Joachim Löw Nemčija Argentina

Nedelja, 13. 7. 2014, 9.27

8 let, 3 mesece

Löw: Zakaj ne bi bili prav mi prvi Evropejci?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemčija bo v finalu svetovnega prvenstva nastopila že osmič. Če bo premagala Argentino, se bo lahko pohvalila s 50-odstotnim izkupičkom, saj bi osvojila četrto krono. Selektor Löw je optimist.

Nemški selektor se na svetovnem prvenstvu ne bi zadovoljil z drugim mestom. Prišel je v finale in v ciljih ne odstopa niti za milimeter. Uspeh bi bila le zmaga. Le naslov svetovnega prvaka bi zadovoljil tudi nemške navijače, celo direktor reprezentance Oliver Bierhoff je kategorično zavrnil možnost, da bi reprezentante sredi Berlina pričakal veličasten sprejem za vsako ceno. "Tako bo, če bomo prvaki, drugače sprejem odpade," je zabičal nekdanji napadalec elfa.

Ne boji se argentinskih zvezdnikov

Nemci imajo zgodovinsko priložnost, da postanejo prva evropska reprezentanca, ki bi postala svetovna prvakinja na južnoameriških tleh. Po pravljični zmagi s 7:1 nad Brazilijo so apetiti Nemcev narasli, zadnja ovira pa bo Argentina, tradicionalno neugoden tekmec za trikratne svetovne prvake, ki jim je pred 28 leti že preprečil, da bi se povzpeli na vrh. "V Braziliji bi lahko pisali zgodovino. Zakaj ne bi bili prav mi prvi Evropejci, ki bi zmagali v Južni Ameriki? To bi nam bilo v posebno čast. To bi bila dodana vrednost našemu naslovu," je dejal 54-letni nemški strateg.

Pojasnil je, da se branilci ne bodo preveč osredotočali zgolj na kapetana Lionela Messija, saj bi se to lahko pokazalo za napačno odločitev, preostali hitri Argentinci pa bi lažje našli luknje v nemški obrambi. "Argentina ni le Messi. Takšno razmišljanje bi bilo pogubno. Imajo še kakovostne igralce, kot so Higuain, Di Maria in Agüero, a se jih ne bojimo. Prepričani smo, da bomo prvaki. Spremljali bomo poslastico. Še vedno je bila, ko sta se pomerili Nemčija in Argentina," napoveduje gledljivo in všečno nogometno predstavo.

Kot eno izmed vrlin šteje zrelost moštva, a tudi številne mlade igralce, ki so se imenitno vklopili v nemški stroj. "V prihodnosti bodo pokazali še ogromno. Nemški nogomet čaka še fantastična prihodnost," je vesel, da bo elf v primeru, če se bo kateri izmed "brazilskih" junakov poslovil, ohranil vrhunsko raven in vlogo ene najboljših reprezentanc na svetu. Zvečer lahko dokaže, da je v tem trenutku št. 1 za vse.

Ne spreglejte