Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2020,
13.54

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Aleksander Čeferin UEFA Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Josip Iličić UEFA liga prvakov

Petek, 12. 6. 2020, 13.54

12 mesecev

Finale lige prvakov v Lizboni?

Aleksander Čeferin našel rešitev za finale lige prvakov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Lizbona La Luz Stadion | Stadion La Luz bi lahko postal prizorišče finala lige prvakov. | Foto Reuters

Stadion La Luz bi lahko postal prizorišče finala lige prvakov.

Foto: Reuters

Kot kaže, bo letošnji finale nogometne lige prvakov dejansko potekal v Lizboni. Evropska nogometna zveza Uefa mora takšen načrt še potrditi, a naj bi bila to zgolj še formalnost. O odločilnih fazah lige prvakov v Lizboni, finale bi bil 22. ali 23. avgusta, je v petkovi izdaji poročal nemški Bild.

Trditvam Bilda v zadnjih dneh sledijo poročila tudi več drugih evropskih medijev. Uradno obvestilo je mogoče pričakovati v sredo, 17. junija, ko se bo izvršni odbor Uefe s predsednikom Aleksandrom Čeferinom na čelu sestal na videokonferenci in razpravljal o tem, kako sezono evropskega nogometa izpeljati kljub pandemiji novega koronavirusa.

Slovenski ljubitelji nogometa se lahko pohvalijo kar s tremi udeleženci v četrtfinalu lige prvakov. V boju za evropski naslov tako ostajajo Jan Oblak (Atletico Madrid), Josip Iličić (Atalanta) in Kevin Kampl (RB Leipzig).

Josip Iličić je na dveh tekmah osmine finala lige prvakov zatresel mrežo Valencie kar petkrat.  | Foto: Reuters Josip Iličić je na dveh tekmah osmine finala lige prvakov zatresel mrežo Valencie kar petkrat. Foto: Reuters

Po poročanju medijev bodo 8. in 9. avgusta na sporedu preostale štiri povratne tekme osmine finala. Nadaljevanje bo potekalo po turnirskem sistemu, kar pomeni, da bodo klubi v četrtfinalu in polfinalu odigrali le po eno tekmo.

Finale bo 22. ali 23. avgusta. V Lizboni oziroma na Portugalskem je več stadionov z veliko zmogljivostjo, s 65 tisoč sedeži prednjači stadion luči, Estadio da Luz, ki je gostil finale Eura 2004 in ligo prvakov leta 2014, ter bližnji Estadio Jose Alvalade s 50 tisoč sedeži, ki so ga uporabljali tudi na Euru 2004 in za finale pokala Uefa leta 2005.

liga prvakov lovorika
Sportal Bild: Zaključni turnir lige prvakov bo v Lizboni

Končnica lige Europa v Nemčiji?

Bild je še poročal, da se sklepne faze po kakovosti drugega tekmovanja v Evropi, evropske lige, nameravajo preseliti v Nemčijo, tekme pa se bodo igrale v regiji okoli Kölna na zahodu države.

Letošnji finale lige prvakov bi moral biti v Istanbulu konec maja, a je bilo tekmovanje sredi marca prekinjeno zaradi pandemije novega koronavirusa, ki je pustošila po Evropi.

Finale lige Europa je bil predviden v poljskem mestu Gdansk, še poroča STA.

Ne spreglejte