Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2017,
18.45

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Liverpool Southampton Virgil van Dijk

Sreda, 27. 12. 2017, 18.45

6 let, 3 mesece

Virgil van Dijk tik pred prihodom na Anfield

Liverpoolu se smeji: prihaja branilec za 85 milijonov evrov!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Virgil van Dijk | Foto Reuters

Foto: Reuters

Liverpool je zmagovalec dirke nakupa nizozemskega nogometaša Virgila van Dijka. Klub z Anfielda bo za robustnega osrednjega branilca Southamptona odštel neverjetnih 85 milijonov evrov, poroča bratanski Telergaph. Van Dijk bo postal najdražji branilec vseh časov. Do zdaj je rekord držal branilec Man Cityja Benjamin Mendy, ki je poleti sinjemodre stal 57,5 milijona evrov. 

Potem ko je Nizozemec po poletnih pretresih spet našel mesto v prvi postavi svetnikov, so se nove govorice o njegovi selitvi začele, ko ga na zadnjih treh tekmah Southamptona ni bilo niti v kadru. Pri morebitnih snubcih se je omenjalo tudi Man City in Chelsea, a kot vse kaže, bo Virgil van Dijk kariero nadaljeval na Anfieldu.

Liverpool je na vrata Southamptona potrkal s 85 milijoni evri, kar je ponudba, ki je nihče ne more zavrniti, in posel, ki je bil skoraj sklenjen že poleti, bo vendarle uresničen nekaj mesecev pozneje.

Prestop je potrdil tudi Liverpool:

Četa Jürgena Kloppa, ki ima enega od najboljših napadov v ligi, bo zdaj trdnejša tudi v obrambi. To pomeni, da bi se Liverpool v tej sezoni lahko boril za kakšno od lovorik. Če ne ravno v ligi, kjer je City že predaleč, pa sta tukaj še pokal FA in liga prvakov.

Svetniki zaslužili skoraj 70 milijonov evrov

Van Dijk je člansko šport pot začel v dresu Groningena leta 2011, po dveh sezonah je prestopil k škotskemu velikanu Celticu, ki je zanj odštel le tri milijone evrov. Leta 2015 ga je pot vodila v močno premier league. Southampton je zanj plačal za današnje razmere skromnih 15,7 milijona evrov in dobil vrhunskega branilca. Van Dijk je za svetnike odigral okroglih 80 tekem in dosegel sedem zadetkov.

Od kod Liverpoolu denar?

Ne bomo se veliko zmotili, če napišemo, da bo januarja Liverpool zapustil prvi zvezdnik Philippe Coutinho. Brazilec je tik pred prestopom k Barceloni, ki bo, tako se piše in govori, za 25-letnika odštela okoli 150 milijonov evrov. To bi bil drugi najdražji prestop vseh časov, več, 222 milijonov evrov, je PSG stal le Brazilec Neymar.

Philippeja Coutinha že nestrpno čakajo na Camp Nouu. Najbolj njegov rojak Paulinho. | Foto: Reuters Philippeja Coutinha že nestrpno čakajo na Camp Nouu. Najbolj njegov rojak Paulinho. Foto: Reuters

Najdražji branilci na svetu:

1. Virgil van Dijk (iz Southamptona v Liverpool) - 85 milijonov evrov
2. Benjamin Mendy (iz Monaca v Man City) - 57,5 milijana evrov
3. John Stones (iz Evertona v Man City) - 55,6 milijona evrov
4. Kyle Walker (iz Tottenhama v Man City) - 51 milijona evrov
5. David Luiz (iz Chelseaja v PSG) - 49,5 milijona evrov

Ne bo se veliko poznalo

Čeprav je Coutinho nogometaš posebnih lastnosti in ga v svoji ekipi želi gledati vsak, se njegova odsotnost ne bo veliko poznala. Liverpool ima v napadu toliko rešitev, da Klopp ne bo imel nikakršnih težav pri sestavi ekipe. Tukaj so v tej sezoni neverjetni Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino, v vseh boljši formi je tudi Alex Oxlade-Chamberlain, pomagajo pa lahko še Daniel Sturridge, Adam Lallana, Dominic Solanke in 18-letni valižanski čudežni deček Ben Woodburn.

Če kaj, je Liverpoolu manjkala bolj trdna obramba, in to bodo s prihodom 193 centimetrov visokega van Dijka zagotovo utrdili. Na prvi pogled se Liverpoolu res obetajo boljši časi.

Ne spreglejte