Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 2. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Luis Enrique Andres Iniesta Manuel Pellegrini

Sreda, 25. 2. 2015, 10.16

8 let

Lionel Messi zgreši vsako drugo, a bo enajstmetrovke še naprej izvajal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Škoda, da smo zapravili enajstmetrovko, sicer pa smo lahko z izidom zelo zadovoljni," je po zmagi z 2:1 na prvi tekmi osmine finala lige prvakov povedal zvezdnik Barcelone Andres Iniesta.

Barcelona je v Manchestru dosegla zmago, ki ji je pred povratno tekmo pred domačimi navijači na široko odprla vrata četrtfinala elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Vrata bi bila lahko pravzaprav že sneta s tečajev, če bi proti koncu tekme Lionel Messi v gol spremenil enajstmetrovko, ki jo je gostom priboril, a ni bil dovolj natančen.

Argentinski zvezdnik je zapravil že 15. enajstmetrovko v karieri od 56, ki jih je izvajal. Posebej neučinkovit je pri najstrožjih kaznih v zadnjem času. Od zadnjih desetih, ki jih je izvajal v klubskem in reprezentančnem dresu, jih je zapravil kar pet. Kljub temu bo strele z bele točke izvajal tudi v prihodnosti, je sporočil trener Barcelone.

Zapravi jo lahko le tisti, ki je pogumen

"Enajstmetrovko lahko zapravi le tisti, ki je dovolj pogumen, da jo sploh izvaja. Naš izvajalec najstrožjih kazni še naprej ostaja Leo Messi, o tem ni najmanjšega dvoma. Vanj imamo neizmerno zaupanje. V tem pogledu se nič ne bo spremenilo," je povedal Luis Enrique.

"Rezultat, ki smo ga dosegli, je zelo ugoden. Do njega smo prišli zasluženo. Škoda, da nismo zadeli še kak gol, saj smo imeli priložnosti. Predvsem v prvem polčasu smo igrali res dobro. V napadu smo si ustvarjali številne priložnosti, zelo dobro pa smo igrali tudi v obrambi. Ni dvoma, s tem, kar smo dosegli, smo lahko zelo zadovoljni," je bil dobro razpoložen trener Barcelone, ki je ob zmagoslavju na otoških tleh hitro pozabil na velik prvenstveni spodrsljaj, sobotni poraz proti Malagi pred domačimi navijači.

"Razen enajstmetrovke, ki je nismo izkoristili, je bilo vse tako, kot bi si lahko le želeli. Zelo smo zadovoljni s tem, kar smo dosegli. Domov se vračamo odlično razpoloženi. Zelo dobro je, da smo osvojili pomembno zmago in se pobrali po neugodnem porazu proti Malagi, ki smo ga doživeli," je podobno kot trener govoril tudi eden izmed zvezdnikov Barcelone Andres Iniesta.

"Tudi Manchester City je imel svoje priložnosti, a nam je uspelo doseči dober rezultat. Opravili smo veliko delo. Ni pa še nič končano. Nasprotnik bo v Barceloni še nevarnejši. Morali se bomo pošteno potruditi, če se bomo hoteli uvrstiti v četrtfinale," je zadovoljno ugotovil 29-letni vezist katalonskega nogometnega velikana.

Dve različni tekmi v eni

Veliko bolj kisel je bil izraz na obrazu domačega trenerja, ki se je še drugo leto zapored po prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Barceloni znašel v rezultatskem zaostanku. Spet pred domačimi navijači. Lani je bilo 0:2, zdaj je 1:2. "Ne, nisem naredil napake. Zaradi ničesar mi ni žal. Igrali smo tako, kot bi morali," je Manuel Pellegrini odgovoril na vprašanje, ali se je zmotil pri postavitvi moštva, ki ga je poslal na igrišče.

"Spremljali smo dve različni tekmi. Eno v prvem in povsem drugačno v drugem polčasu. Pred prvim golom, ki smo ga prejeli, je bila to povsem običajna tekma. Ko smo se znašli v zaostanku, smo začeli igrati zelo slabo. V drugem delu igre smo pokazali tisto, česar sem si želel pred tekmo. Igrali smo res dobro. Ni bilo lahko," je nadaljeval Čilenec.

"Jasno je, da rezultat ni najboljši, a naredili bomo vse, da si na povratni tekmi priborimo rezultat, ki nas bo peljal v nadaljnje tekmovanje. Dobro je, da je Joe Hart ubranil enajstmetrovko ob koncu tekme. Če bi izgubili z 1:3, bi bilo še slabše. Verjamemo, da lahko poskrbimo za preobrat," je za konec sporočil trener angleškega prvaka.

Ne spreglejte