Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
20.20

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

argentinska nogometna reprezentanca FC Barcelona Inter Miami Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 12. 6. 2024, 20.20

1 teden

Argentinec načrtuje konec kariere v ZDA

Lionel Messi bo najverjetneje igral le še za Inter Miami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Lionel Messi | Argentinski superzvezdnik meni, da bo Inter Miami njegov zadnji klub v karieri. | Foto Reuters

Argentinski superzvezdnik meni, da bo Inter Miami njegov zadnji klub v karieri.

Foto: Reuters

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi pričakuje, da bo Inter Miami klub, v katerem bo končal svojo legendarno igralsko kariero, vendar pa se ne namerava tako hitro posloviti, poroča agencija AFP. Messi, ki ima pogodbo z moštvom lige MLS do konca sezone 2025, je svoje razmišljanje podal za ESPN v intervjuju, ki ga bodo predvajali v sredo.

"Da, od danes naprej mislim, da bo to moj zadnji klub," je povedal Messi za ESPN. Toda Messi, ki bo 24. junija dopolnil 37 let, je dodal tudi, da še ni pripravljen zapustiti nogometa. Rekordni osemkratni dobitnik zlate žoge je postal legenda z Barcelono, ki ji je pomagal osvojiti štiri naslove lige prvakov in deset naslovov la lige.

Messi je poskrbel za zmago Argentine na Copa America 2021 in svetovnem prvenstvu 2022, ta mesec pa želi igrati za Argentino na Copa America, ki bo v Združenih državah Amerike. Potem ko je med letoma 2004 in 2021 igral za Barco, se je Messi pridružil Paris Saint-Germainu v letih od 2021 do 2023, nato pa se je lani preselil k Interju iz Miamija in klubu pomagal osvojiti naslov ligaškega pokala v prvih dneh z ekipo.

"Težak korak je bil zapustiti Evropo in priti sem," je dejal Messi. "Dejstvo, da sem bil svetovni prvak, je veliko pripomoglo tudi k temu, da smo stvari videli drugače." 

Strah ga je konca kariere, a o njem še ne razmišlja

Messijev prihod v ZDA je dvignil prepoznavnost lige MLS v Združenih državah, tekme so bile razprodane, kjerkoli je igral, njegov dres pa je daleč najbolj priljubljen med kupci dresov v severnoameriškem elitnem nogometu MLS. Argentinski virtuoz zdaj razmišlja o igranju za svojo domovino na svetovnem prvenstvu leta 2026, ki ga bodo skupaj z Mehiko in Kanado gostile ZDA, in še ne razmišlja o koncu svoje neverjetne kariere.

"Vse življenje sem to počel. Rad igram nogomet. Uživam v treningu, vsak dan, v tekmah. Malo me je strah, da se bo vse to enkrat končalo," je dejal Messi. "Poskušam uživati in se imam lepo v klubu. Veliko bolj uživam v vsem, ker se zavedam, da bo vsega tega manj in manj," je dodal.

Ozrl se je tudi na to, kar se bo zgodilo, ko bo nogometne čevlje dejansko obesil na klin: "Kako srečen sem, da imam ob sebi soigralce, sodelavce in prijatelje. Imel sem se lepo v reprezentanci, kjer imam tudi soigralce in prijatelje, in to veliko, uživam v majhnih vsakdanjih stvareh, za katere vem, da jih bom najbolj pogrešal, ko ne bom več igral."

Frenkie de Jong
Sportal Frenkie de Jong izpušča Euro
Poljska Turčija Robert Lewandowski
Sportal Velik dan za Lewandowskega, a se je končal s poškodbo
Ne spreglejte