Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2021,
21.58

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Damir Puškar Futsal klub Dobovec Kujtim Morina futsal liga prvakov futsal

Sobota, 1. 5. 2021, 21.58

2 leti, 12 mesecev

Liga prvakov, futsal (finalni turnir)

Slovita Barça v finalu proti Sprotingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Dobovec Pivovarna Kozel THUMB | Dobovec je moral priznati premoč branilcem evropskega naslova. | Foto Nogometna zveza Slovenije

Dobovec je moral priznati premoč branilcem evropskega naslova.

Foto: Nogometna zveza Slovenije

Slovenski prvak v futsalu Dobovec je v sredo pisal zgodovino, saj se je v Zadru potegoval za vstop v polfinale lige prvakov. V četrtfinalu najmočnejšega klubskega tekmovanja je skušal presenetiti branilce naslova iz Španije, zvezdniško zasedbo Barçe, ki se je na evropski prestol povzpela že trikrat, a mu ni uspelo. Katalonska ekipa je bila boljša z 2:0. Barça se je nato prebila vse do finala, v katerem bo 3. maja obračunala s Sportingom.

Aktualni prvak Dobovec je v soboto praznoval 43. rojstni dan, danes pa dočakal veliko nagrado, a tudi orjaški izziv. Prvič je namreč odigral dvoboj zaključnega turnirja osmerice lige prvakov. V prazni dvorani v Zadru se je pomeril s trikratnim evropskim prvakom Barço, ki spada med največje favorite za osvojitev naslova, kar so Katalonci - v klubu nastopajo tako španski kot tudi brazilski reprezentanti - potrdili z zmago z 2:0. Za zmago branilcev naslova najboljšega kluba stare celine sta zadela Ferrao in  Aicardo.

Barcelona, ki na turnirju v dvorani Krešimirja Ćosića meri na svoj četrti naslov, je povedla v deveti minuti, ko je z izjemnim volejem z desetih metrov zadel Ferrao.

Prednost so favorizirani tekmeci podvojili v 12. minuti, ko je Aicardo z desne z diagonalnim strelom ukanil Damirja Puškarja. Ta se je med drugim enkrat izkazal v dvoboju ena na ena ob koncu polčasa, še pred tem pa je Marcenio zadel vratnico.

Dobovec, ki je sicer igral podrejeno vlogo, je tudi nekajkrat nevarno streljal, predvsem Rok Mordej in Tihomir Novak sta kar resno ogrozila vratarja Barcelone.

V 30. minuti je nevarno meril tudi Teo Turk, a malce zgrešil cilj. Čeprav so bili Dobovčani po številu strelov bolj ali manj enakovredni tekmecem, pa so slednji vendarle znali nadzorovati potek tekme in jo pripeljati do zanje srečnega konca.

Slovenske prvake so pod vodstvom Kujtima Morine v Zadru zastopali Puškar, Mordej, Turk, Luka Perić, Vedran Matošević, Marko Peček, Florjan Fras, Timotej Kotnik, Žiga Čeh, Novak, Klemen Duščak, Blaž Gorinšek, Niko Cesarec in Uroš Kotnik.

Manjkal pa je kaznovani Kristjan Čujec, edini Slovenec z nastopom na zaključnem turnirju lige prvakov, kjer je leta 2014 (ko so nastopali le štirje klubi na turnirju) igral z azerbajdžanskim Arazom.

Dobovec se je sicer že 18. februarja kot prvi slovenski klub v zgodovini uvrstil na zaključni turnir elitne lige prvakov, ko je v Kazahstanu premagal Aktobe.

Pred leti je bila blizu temu Litija, ki jo je zaustavila Barcelona, predlani še bliže Dobovec, ki je v Moskvi klonil v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF. Doslej se je najmočnejše futsalsko klubsko tekmovanje vedno sklenilo s finalnim turnirjem štirih ekip, tokrat pa prvič na zaključnem turnirju sodeluje osem moštev.

V Zadru si je že pred tem polfinale zagotovil tudi Kairat Almaty, ki je po podaljšku premagal Benfico s 6:2. Po rednem delu je bilo 2:2. V četrtek sta si polfinale priigrala še Inter FS in Sporting.

V finalu Sporting in Barcelona

Sporting je v sobotnem prvem polfinalu s 5:2 izločil Movistar Inter, branilka naslova Barcelona pa v drugem Kairat Almaty s 3:2. Za špansko ekipo je vse tri gole prispeval Ferrao, ki se je izkazal že v sredinem četrtfinalu proti slovenskemu prvaku Dobovcu z izjemnim volejem ob zmagi z 2:0.

Liga prvakov, finalni turnir (Zadar):

Četrtfinale:
sreda, 28. april:

Kairat Almaty : Benfica 6:2
Barça : Dobovec 2:0

četrtek, 29. april:
Inter FS : Ugra Yugorsk 3:0
Sporting CP : KPRF 3:2

Polfinale:
sobota, 1. maj:

Barça : Kairat 3:2
Inter : Sporting 2: 5

Finale bo v ponedeljek, 3. maja, ob 20. uri.

Ne spreglejte