Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2016,
22.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Damir Skomina Liga Europa Sevilla Šahtar Doneck Villarreal Liverpool

Četrtek, 28. 4. 2016, 22.58

6 let, 7 mesecev

Sevilla izvlekla remi, Liverpool klecnil v 92. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Villarreal je na prvi polfinalni tekmi lige Europa izkoristil prednost domačega igrišča in v 92. minuti premagal Liverpool. To pa ni popolnoma uspelo Šahtar Donecku, ki je remiziral z 2:2 proti branilcu naslova Sevilli.

V boju za evropsko lovoriko, ki za nagrado zagotavlja nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2016/17, vztrajajo le še štirje klubi. Večkratni nekdanji evropski prvak Liverpool bo po spektakularnem preboju v polfinale, ko je v izdihljajih povratnega četrtfinalnega dvoboja strl odpor Borussie Dortmund, skušal preskočiti špansko oviro Villarreal. Prvo polfinalno tekmo je angleški klub izgubil v 92. minuti, ko je Adrian zabil edini gol na tekmi.

Dvoboj v Španiji so sodili slovenski delivci pravice. Glavno vlogo je imel Damir Skomina, ki bo letos sodil tudi na tekmah evropskega prvenstva v Franciji.

Nepremagljivi niz Villarreala se nadaljuje

Rumena podmornica nadaljuje v izjemni evropski formi. Po uvodnem srečanju skupinskega dela proti dunajskemu Rapidu ni več izgubila dvoboja. Devet jih je dobila, trikrat pa se je s tekmecem razšla brez zmagovalca. Doma je nanizala kar sedem zmag. Izjemno statistiko imajo tudi rdeči iz Liverpoola, ki so pod vodstvom Jürgena Kloppa v Evropi prvič izgubili prav proti Villarrealu. Pred tem so petkrat zmagali, sedemkrat pa remizirali. S tem so se zapisali v zgodovino tekmovanja, saj ni še nobenemu udeležencu uspelo nanizati ducat srečanj brez poraza.

Jürgen Klopp je z Liverpoolom izgubil prvo evropsko tekmo. | Foto: Jürgen Klopp je z Liverpoolom izgubil prvo evropsko tekmo.

Villarreal je edini polfinalist, ki še ni osvojil evropske lige oziroma njenega predhodnika, pokala Uefa. Sevilla ga je osvojila štirikrat (2006, 2007, 2014 in 2015), letos pa lahko osreči navijače s trojnim zaporednim naslovom. Liverpool je bil najboljši trikrat (1973, 1976 in 2001), ukrajinski podprvak Šahtar, ki bo Sevillo pričakal v Lvovu, kjer je lani v dodatnih kvalifikacijah za EP 2016 gostovala slovenska reprezentanca, pa je šel do konca leta 2009.

Finale lige Europa bo 18. maja v Baslu.

Liga Europa, polfinale, prvi tekmi:

Četrtek, 28. april:
Šahtar Doneck : Sevilla 2:2 (2:1)
Marlos 23., Stepanenko 36.; Vitolo 6., Gameiro 82.

Villarreal : Liverpool 1:0 (0:0)
Adrian 92.

Povratni tekmi bosta prihodnji četrtek.

Ne spreglejte