Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
0.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Natisni članek

Villarreal Manchester United Liga Europa

Četrtek, 27. 5. 2021, 0.01

2 leti, 10 mesecev

Liga Europa, finale

Nepozabna drama, veselje Villarreala in razočaranje Manchester Uniteda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Villarreal | Villarreal je prvak lige Europa! | Foto Reuters

Villarreal je prvak lige Europa!

Foto: Reuters

Zmagovalec lige Europa je Villarreal, ki je šele po enajsti seriji kazenskih strelov v finalu v Gdansku premagal Manchester United. Po rednem delu tekme je bil izid 1:1, spremembe ni prinesel niti podaljšek, drama s kazenskimi streli pa je osrečila špansko ekipo, ki si je z zmago v ligi Europa priborila tudi nastop v ligi prvakov v naslednji sezoni. Junak tekme je bil vratar Villarreala Geronimo Rulli, ki je najprej z bele točke premagal Davida De Geo, nato pa mu še ubranil strel.  Za Villarreal je to nasploh prva lovorika v zgodovini.

Villareal
Sportal Mediji slavijo Villarrealov podvig

Liga Europa, finale:

Sreda, 26. maj:
Villarreal : Manchester United 12:11 po 11-m (1:1, 1:1, 1:0) 
Moreno 29.; Cavani 55. 

V 29. minuti tekme je prvič završalo na tribunah stadiona v Gdansku. Edinson Cavani je naredil prekršek nad Parejo, sodnik pa je Villarrealu dosodil prosti strel. Tega je izvedel kar vratar španske ekipe Geronimo Rulli, njegovo podajo v kazenski prostor Uniteda pa je ujel Gerard Moreno in žogo poslal mimo Davida de Gee. V 55. minuti je za izenačenje poskrbel urugvajec Edinson Cavani. Do konca rednega dela tekme ni prišlo do spremembe izida, prav tako ne v podljšku, odločali so tako streli z bele točke.

Po enajstih serijah junak Geronimo Rulli

Pri kazenskih strelih je v prvi seriji Moreno zadel za Villarreal, Juan Mata pa za Manchester United. V drugi je Daniel Raba premagal De Geo, Alex Telles pa prav tako Rullija. V tretji sta streljala Paco Alcacer, ki je le za las spravil žogo mimo vratarja Uniteda, ter Bruno Fernades, ki je prav tako tesno poslal strel mimo čuvaja mreže Villarreala. Četrta serija ni prinesla spremembe, zadela sta tako Alberto Moreno kot Marcus Rashford in tudi v peti sta bila Daniel Parejo ter Edinson Cavani natančna.

V šesti je za Villarreal streljal Moi Gomez in zadel, kot dudi Fred za Rdeče vrage. Tudi strel Raula Albiola v sedmi seriji je bil natančen, z enako mero je odgovoril Daniel James. Po strelih Francisa Coquelina in Luka Shawa se izid ni spremenil, oba sta bila natančna, kot tudi Mario Gaspar in Axel Tuanzebe. V deseti je zadel Pau Torres, Victor Lindelöf prav tako. V enajsti je za Villarreal streljal argentinski vratar Geronimo Rulli, ki je nato še ubranil strel Davidu de Gei.   

Razdejali lokal in napadli Angleže

Za črni madež spektakularnega dogodka, ki ga pričakuje vsa nogometna Evropa, je v Gdansku poskrbela skupina poljskih huliganov. Po poročanju poljskega časopisa Gazeta Wyborcza je od 20 do 30 navijačev napadlo navijače Manchester Uniteda v enem izmed gostinskih lokalov v središču mesta. Lokal je utrpel veliko škodo, veliko objektov je bilo razbitih, lažje ranjenih, predvsem zaradi razbitega stekla, pa naj bi bilo po neuradnih podatkih 12 oseb. Poljaki so se po prihodu policije razbežali. Za zdaj še ni znana njihova identiteta, a naj bi priče s kraja dogodka potrdile, da so večkrat poudarili pripadnost do poljskega prvoligaša Lechia Gdansk. Policija je napovedala aretacije, saj ima na razpolago ogromno videomateriala. Županja Gdanska Aleksandra Dulkiewick je obsodila napad in poudarila, da je Gdansk odprto mesto, ki ne tolerira nasilja, vsem tujcem, zlasti navijačem Uniteda in Villarreal, ki so pripotovali na sever Poljske, pa zaželela dobrodošlico. Današnjo tekmo naj bi si na stadionu v Gdansku ogledalo 9.500 gledalcev, vsaj dva tisoč pa naj bi jih prispelo iz Anglije in Španije.
Maribor Villarreal 2006
Sportal Maribor prizadejal Špancem zgodovinsko sramoto
Ne spreglejte