Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 2. 2023,
22.55

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Bruno Fernandes Fred Robert Lewandowski FC Barcelona Red Bull Salzburg Benjamin Šeško Benjamin Šeško Juventus Manchester United Liga Europa

Četrtek, 23. 2. 2023, 22.55

1 leto, 2 meseca

LIGA EUROPA, 1/16 FINALA (POVRATNE TEKME)

United kot na prvi tekmi zaostajal, a Barcelono poslal domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Manchester United Fred | Fred je po podaji Bruna Fernandesa v drugi minuti drugega polčasa vrnil United v igro za napredovanje. | Foto Reuters

Fred je po podaji Bruna Fernandesa v drugi minuti drugega polčasa vrnil United v igro za napredovanje.

Foto: Reuters

Na najbolj zanimivi tekmi play-offa za osmino finala evropske lige je Manchester United z 2:1 premagal Barcelono in napredoval s skupnim izidom 4:3. Ob Barceloni z evropskimi nastopi v ligi Europa končuje tudi Salzburg. Roma je bila na povratni tekmi boljša z 2:0, skupno z 2:1. Benjamin Šeško je tokrat dobil nekaj minut, v igro pa je vstopil v 74. minuti. Izpadel je tudi Ajax, ki ga je Union Berlin na povratni tekmi premagal s 3:0. Prva se je končala brez golov. S skupnim izidom 4:1 pa so napredovali nogometaši Juventusa, ki so Nantes premagali s 3:0. Že v prvem polčasu je dvakrat zadel Angel Di Maria.

Barcelona Manchester United Marcus Rashford
Sportal Polčas Barcelone in Uniteda za infarkt, le remi za Juventus

Robert Lewandowski za 1:0 | Foto: Reuters Robert Lewandowski za 1:0 Foto: Reuters Na začetku povratne tekme play-offa za osmino finala evropske lige Manchester United - Barcelona na Old Traffordu je bil v središču Bruno Fernandes. V tretji minuti je zapravil izvrstno priložnost, ko je njegov strel s šestih metrov branil Marc-Andre ter Stegen. Nato je Portugalec zakuhal 11-metrovko. V 16. minuti je v kazenskem prostoru z roko povlekel Alejandra Baldeja. Najstrožjo kazen je izvedel Robert Lewandowski. Zaradi njegovega poigravanja mu je David de Gea skoraj branil. Vratar Uniteda se je dotaknil žoge, a je vseeno zletela za njegov hrbet. Barcelona bi v zaključku polčasa lahko povišala prednost, ko je De Gea slabo vrnil žogo nazaj v igro, a nobenemu nogometašu iz Katalonije ni uspelo priti do odprtega strela na njegov gol.

Antony za 2:1 | Foto: Reuters Antony za 2:1 Foto: Reuters Komaj sta se ekipi vrnili z glavnega odmora, že se je tekma postavila na glavo. Manchester je namreč krenil silovito. Fernandes je z natančno podajo poskrbel za gol za izenačenje. Zabil je Fred. Tekma se je odvijala kot prva: po vodstvu Barcelone najprej izenačenje in nato vodstvo Uniteda. Tokrat ga je v 73. minuti priboril rezervist Antony. To je bil njegov prvi gol v sezoni evropske lige. Vse od vstopa v igro je bil Brazilec zelo razigran. V sodnikovem dodatku je Barca krenila v napad. Lewandowski je prišel do strela, De Gea je bil premagan, a je gol rešil Raphael Varane. In s skupnim izidom dveh tekem 3:4 je Barcelona sklenila nastope v evropski ligi. 

Osmina finala bo na vrsti devetega in 16. marca, četrtfinale 13. in 20. aprila, polfinale pa 11. in 18. maja. Finale bo 31. maja v Budimpešti.

Liga Europa, 1/16 finala (povratne tekme):

Četrtek, 23. februar:

Ludogorec Ante Šimundža
Sportal Tri zgrešene 11-metrovke, konec Evrope za Šimundžo
Ne spreglejte