Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 7. 2014,
9.54

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern München Borussia Dortmund Robert Lewandowski Marco Reus Juan Cuadrado

Torek, 22. 7. 2014, 9.54

5 let, 3 mesece

Lewandowski že trese mrežo, Bayern bi še enega zvezdnika Borussie (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poljski zvezdnik Robert Lewandowski je dosegel prvi zadetek v dresu Bayerna. Bavarci so z zdesetkano postavo v pripravljalni tekmi remizirali z Duisburgom. Prihaja v München tudi Marco Reus?

Bogati bavarski velikan je v zadnjih sezonah dodobra oslabil velikega tekmeca iz Porurja, saj mu je ukradel dva izjemno pomembna igralca. To sta nedavni junak finala svetovnega prvenstva v Braziliji Mario Götze ter visoki poljski napadalec Robert Lewandowski, ki je s svojim prihodom k Bayernu spravil v slabo voljo Maria Mandžukića. Hrvat se je preselil k Atleticu v Madridu, Lewy pa je hitro postal prvi napadalec Bayerna.

Poljak je prišel v München kot najboljši strelec bundeslige ter dortmundske Borussie. Na prvi zadetek v novem klubu mu ni bilo treba dolgo čakati. Bayern je z oslabljeno postavo, saj je manjkala večina junakov, ki so blesteli na svetovnem prvenstvu v Braziliji, remiziral proti Duisburgu (1:1), zadetek pa je dosegel prav Lewandowski.

Po dolgem času je v obrambi Bayerna zaigral Holger Badstuber, ki je zaradi poškodbe izpustil nastop na SP 2014, v pomlajeni postavi pa sta izmed starejših prvokategornikov izstopala še David Alaba in Rafinha.

Sammer potrdil, da jih zanima tudi Reus

Bayern je poleg Lewandowskega poleti v svoje vrste pripeljal še Sebastiana Rodeja in Španca Juana Bernata, športni direktor Matthias Sammer pa je namignil, da poletni prestopni rok še ni končan. Možnost, da bi se Bayern potegoval za usluge kolumbijskega reprezentanta Juana Cuadrada, ki je na SP 2014 blestel s podajami za zadetke, je že označil za neresnično, je pa potrdil, da ne bi imel nič proti, če bi se v München preselil Marco Reus.

Zvezdnik Borussie Dortmund je zaradi poškodbe preskočil SP 2014. Če bi bil zdrav, bi zaigral v začetni enajsterici svetovnih prvakov, tako pa je izpustil veliko priložnost, da pomaga pri osvojitvi prestižnega naslova. Po zmagi v finalu nad Argentino se je nanj spomnil veliki prijatelj Götze. Junak sklepnega dejanja SP 2014 je med slavjem na Maracani prijel v roke njegov dres in ga ponosno nastavljal objektivom. Morda po Dortmundu združita moči še v Münchnu.

Bayern bo v novo sezono nemškega prvenstva vstopil 22. avgusta, ko se bo v derbiju uvodnega kroga pomeril z Wolfsburgom.

Ne spreglejte