Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
26. 5. 2019,
23.23

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,69

1

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Andraž Šporar Kevin Kampl Miha Zajc Jasmin Kurtić Josip Iličić Jan Oblak Jan Oblak Vid Belec Bojan Jokić Petar Stojanović Luka Elsner Robert Berić Benjamin Verbič Rene Krhin Andraž Struna Aljaž Struna Miha Mevlja Nemanja Mitrović

Nedelja, 26. 5. 2019, 23.23

4 leta, 11 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Navijači Interja razglasili Slovenca za svetega, soigralec ga je poljubil #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,69

1

Legendarni slovenski vratar Samir Handanović je z izjemno predstavo popeljal Inter v ligo prvakov, kjer bo z Atalanto prvič zaigral tudi Josip Iličić. Slovenski selektor Matjaž Kek je videl novo strelsko eksplozijo slovenskih legionarjev. Jaka Bijol je blestel v Rusiji, Miha Zajc je zatresel mrežo v Turčiji, vroči Andraž Šporar je izenačil absolutni strelski rekord na Slovaškem, Tim Matavž je Vitesse približal Evropi, v polno sta zadela tudi Zlatko Dedić, ki zapušča avstrijsko elito, in Filip Valenčič, prvi strelec finskega prvenstva. 

Slovenski trener na delu v tujini

Elsner želi z Unionom med najboljše

Luka Elsner želi prihodnjo sezono popeljati Union v prvo belgijsko ligo. | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner želi prihodnjo sezono popeljati Union v prvo belgijsko ligo. Foto: Vid Ponikvar Mladi slovenski trener Luka Elsner se je v krstni sezoni v Belgiji izkazal na stolčku drugoligaša iz Bruslja. Union Saint-Gilloise je klub z bogato zgodovino, zlata leta pa je doživel pred davnimi desetletji.

Zdaj se pod vodstvom novega angleškega lastnika Tonyja Blooma poskuša vrniti v elitni razred. Elsnerjeva četa je v drugi ligi osvojila tretje mesto, v pokalu izpadla šele v polfinalu in dosegla največji uspeh v zadnjih 50 letih, v posebni kvalifikacijski skupini za uvrstitev v ligo Europa pa je zaostala le za enim tekmecem.

Tako je bila zelo blizu Evropi, a le na papirju, saj zaradi dotrajanega štadiona ni zaprosila za evropsko licenco. Elsner je po koncu sezone napovedal, da bo poskušal napredovati v prvo ligo, obenem pa klubsko vodstvo ne bo ustvarjalo pritiska, saj cilj ni časovno omejen.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini

Vratarji

Vid Belec: Sampdoria, ki si je zagotovila uvrstitev na sredini razpredelnice serie A, je v zadnjem krogu italijanske prve lige v nedeljo premagala prvaka Juventus z 2:0. Štajerec je odpravil poškodbo kolena, a je trener Marco Gianpaolo ponovno namesto prvega vratarja kluba Emila Audera med vratnici postavil prvega rezervista Rafaela. Mariborčan je ostal spet prikovan na klopi in v klubski sezoni 2018/19 ostal brez ene samcate odigrane minute!

Matic Kotnik: Panionios je končal sezono in redni del grškega prvenstva sklenil na šestem mestu. Nekdanji vratar Celja zaradi težav s poškodbo roke ni branil vse od konca februarja. Zaradi zdravstvenih težav je moral odpovedati tudi marčevsko reprezentančno akcijo.

Bo selektor Matjaž Kek prihodnji mesec lahko računal na popolnoma zdravega in pripravljenega Jana Oblaka? | Foto: Vid Ponikvar Bo selektor Matjaž Kek prihodnji mesec lahko računal na popolnoma zdravega in pripravljenega Jana Oblaka? Foto: Vid Ponikvar

Jan Oblak: Atletico je sezono 2018/19, ki jo je začel z evropsko lovoriko (superpokal), nato pa na španskem prvenstvu osvojil drugo mesto, v ligi prvakov in španskem pokalu pa izpadel v osmini finala, končal v Izraelu. Tam je odigral prijateljsko tekmo z Beitarjem (1:2), nato pa so se nogometaši odpravili na zaslužen dopust. Škofjeločan je že četrtič zapored prejel priznanje zamora, namenjeno vratarju španskega prvoligaša z najmanjšim številom prejetih zadetkov. Na 37 tekmah jih je prejel le 27, predstavniki tekmovanja La Liga pa so mu na družbenem omrežju izkazali veliko čast in v minutnem prispevku zbrali skupaj največja posredovanja 26-letnega slovenskega asa v tej sezoni.

Oda La Lige v čast Oblakovim obrambam:

Oblak je zaradi lažje poškodbe mišice preskočil zadnje prvenstveno srečanje v tej sezoni, selektor Matjaž Kek pa srčno upa, da bo do začetka reprezentančnih priprav na naporni tekmi v Avstriji in Latviji že pripravljen za vrnitev.

Jan Oblak
Sportal Napadalci se po besedah Jana Oblaka držijo za glavo

Branilci

Jure Balkovec: Hellas Verona je v nedeljo na povratni tekmi polfinala play-offa italijanske druge lige v gosteh premagala Pescaro (1:0). Ker se je prva tekma v mestu ljubezni v sredo končala brez zadetkov (0:0), se je Verona uvrstila v veliki finale play-offa. Slovenski branilec je dvoboj tudi tokrat spremljal s klopi za rezervne igralce. Verona se bo za mikavno vstopnico, ki zagotavlja vrnitev v serie A, potegovala s Cittadello.

Miha Blažič: Ferencvaroš je osvojil jubilejni 30. naslov madžarskega prvaka in po letu 2016 spet stopil na vrh. Pred najbližjim zasledovalcem Vidijem, ki je branil naslov, si je priigral kar 13 točk prednosti. Zadnje tekme je odigral brez Slovenca, ki ni zaigral zaradi zdravstvenih težav.

Bojan Jokić si bo poskušal priigrati obstanek v dodatnih kvalifikacijah proti Tomu iz Tomska. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Jokić si bo poskušal priigrati obstanek v dodatnih kvalifikacijah proti Tomu iz Tomska. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Bojan Jokić: kapetan Slovenije je v nedeljo z Ufo sklenil redni del ruskega prvenstva s porazom pri moskovskem Lokomotivu (0:1). Kranjčan je odigral vso tekmo, njegov klub, pri katerem igrajo trije slovenski legionarji, pa je osvojil je 14. mesto. Njegov obstanek je pod vprašajem. Čakajo ga dodatne kvalifikacije, v katerih si bo na dveh tekmah poskušal izboriti obstanek med elito. Njegov tekmec bo tretjeuvrščeni drugoligaš Tom iz Tomska, tako da se mu obeta tudi gostovanje v Sibiriji.

Miha Mevlja: Rostov je v zadnjem krogu ruske premier lige v nedeljo gostoval pri Akhmatu iz Groznega in ostal brez točk (0:1). Primorec, ki je odpravil zdravstvene težave in redno treniral z ekipo, je ostal prikovan na klopi. Rostov si je v tej sezoni že zagotovil sedmo mesto.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok je v prvi poljski ligi v ligi za prvaka osvojila peto mesto in po porazu v zadnjem krogu nesrečno ostala brez Evrope. Poljski mediji poročajo o tem, da je selektor Kek branilcu Jagiellonie, nekdanjemu kapetanu Olimpije, že poslal vpoklic. Podobno so za slovenske legionarje na Poljskem zapisali tudi za nekdanjega branilca Maribora Mateja Palčiča, ki išče nov klub, saj je prekinil sodelovanje z Wislo iz Krakova.

Nejc Skubic: Konyaspor je v zadnjem krogu turške prve lige v soboto doma remiziral z zadnjeuvrščenim moštvom Akhisar Belediyespor, ki se seli v drugo ligo. Gledalci niso videli zadetkov (0:0), so pa na igrišču spremljali tudi slovenski spopad. Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo za gostitelje, za goste pa je od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga igral Rajko Rotman. Konyaspor je sezono končal brez Evrope.

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb je novi (stari) hrvaški prvak. Pred najbližjim zasledovalcem Rijeko si je priigral kar 25 točk prednosti, pred splitskim Hajdukom, ki je osvojil četrto mesto, pa kar 30! Dalmatince je v nedeljo v velikem derbiju hrvaškega prvenstva premagal s 3:1, Ljubljančan, ki je pred tekmo prejel darilo za jubilejni 100. nastop v dresu Dinama, pa je odigral vso tekmo. in v drugem polčasu prejel rumeni karton. Stojanović bo poleti verjetno zamenjal klub.

Zadetki na derbiju med Dinamom in Hajdukom:

Igor Bišćan
Sportal Igor Bišćan poskrbel za senzacijo in obnorel Reko

Aljaž Struna: Houston Dynamo je v severnoameriški profesionalni ligi MLS v noči na nedeljo gostoval pri ekipi Minnesota United in izgubil z 0:1. Pirančan je odigral vso tekmo.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je na ciprskem prvenstvu v skupini za obstanek osvojil prvo mesto in se od sezone 2018/19 poslovil s sedmega. Primorec je odigral 26 tekem.

Vezisti

Jaka Bijol je v zadnjem nastopu v ruskem prvenstvu odigral 58 minut in se izkazal z asistenco in zadetkom. | Foto: Getty Images Jaka Bijol je v zadnjem nastopu v ruskem prvenstvu odigral 58 minut in se izkazal z asistenco in zadetkom. Foto: Getty Images

Jaka Bijol: CSKA Moskva je sezono, v kateri je neuspešno branil drugo mesto in nastopal tudi v ligi prvakov, sklenil v nedeljo pred domačimi gledalci proti moštvu Krila Sovjetov. V zadnjem krogu ruskega prvenstva se je znesel nad klubom, za katerega igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Miral Samardžić. Mladi Korošec, ki je v prejšnjem krogu odslužil kazen rumenih kartonov, se je znašel v začetni enajsterici.

Podaja Jake Bijola za gol pri 0:14, zadetek za 3:0 pri 2:28:

Ponovno je zaigral bližje napadu in se izkazal z eno od najboljših predstav, odkar nastopa v Rusiji. Prispeval je podajo za prvi gol Moskovčanov, nato pa v 52. minuti povišal vodstvo CSKA na 3:0. Z levo nogo je iz bližine zatresel mrežo in si dal duška pri proslavljanju zadetka pred navijači. Na zelenici je prebil 58 minut, CSKA pa je na koncu zmagal kar s 6:0! Dvajsetletni Korošec je v krstni sezoni v Rusiji v prvenstvu dosegel štiri zadetke, od tega kar tri v zadnjih petih nastopih, ko ga je trener preselil bližje napadu. CSKA, ki si je zagotovil nastop v ligi Europa, je sezono končal na četrtem mestu.

Damjan Bohar: Zaglebie Lubin je na poljskem prvenstvu končal sezono na šestem mestu. Prekmurec je dosegel deset zadetkov in bil drugi najboljši strelec kluba, zato je deležen zanimanja nekaterih poljskih klubov.

Domen Črnigoj: Lugano je osrečil navijače, saj je švicarsko prvenstvo končal na visokem tretjem mestu in si priigral nastop v Evropi. V zadnjem krogu je v soboto gostil zadnjeuvrščeni Grasshoppers, ki se seli v drugo ligo, in remiziral s 3:3. Primorec je odigral 74 minut. Igrišče je zapustil, ko so gostitelji zaostajali z 2:3, nato pa je za zlata vredno točko v 86. minuti poskrbel Petar Brlek.

Jon Gorenc Stanković: Huddersfield Town se je poslovil od angleške elite. Slovenski zvezni igralec je sezono končal z 11 nastopi in enim zadetkom. Zanimivo je, da je lani zatresel mrežo prav aktualnemu prvaku Manchester Cityju.

Atalanta se je prvič uvrstila v ligo prvakov:

Josip Iličić: Atalanta je v Reggiu nell'Emilia dosegla zgodovinski dosežek. Z zmago nad "gostom" Sassuolom, v zadnjem krogu italijanskega prvenstva je zaradi prenove stadiona v Bergamu igrala domačo tekmo ravno na stadionu Mapei, kjer je doma Sassuolo, si je zagotovila končno tretje mesto in veliko nagrado, nastop v ligi prvakov. Dvoboj se ni začel po načrtih Atalanta, saj so ''gostje'' hitro povedli. Nato je vendarle sledil mogočen preobrat, do katerega je pomagal tudi 31-letni Kranjčan. Zaigral je vso tekmo, si prislužil rumeni karton v 38. minuti, največ prstov pa je imel vmes pri drugem golu Atalante, ko je z nevarnim strelom namučil vratarja Sassuola, ta pa je odbil žogo do Papuja Gomeza, ki je nato s prefinjenim strelom popeljal črno-modre do vodstva z 2:1. Na koncu je Atalanta zmagala s 3:1.

Strel Iličića, ki je Gomezu odprl pot do zadetka (pri 0:40):

''Moram se zahvaliti navijačem, počutili smo se kot doma. Še vedno ne dojemam, da smo se uvrstili v ligo prvakov. Dosegli smo pomemben cilj, zlasti za tiste igralce, ki se bližamo koncu kariere. Moramo uživati v teh trenutkih. Ne zgodi se vsako leto, da se uvrstiš v ligo prvakov. Hvala soigralcem,'' je za italijanski Sky Sport po zgodovinski zmagi povedal Iličić, ki ga še vedno povezujejo z možnostjo prestopa k Napoliju. Kranjčan je v tej sezoni igral v življenjski formi. V serie A je dosegel kar 12 zadetkov in sedem asistenc.

Rene Krhin: kalvarija Štajerca, ki ima še vedno težave z gležnjem, se nadaljuje. Odkar se je marca vrnil z reprezentančne akcije, kjer si je do nastopov pomagal s protibolečinskimi sredstvi, se je stanje le poslabšalo, tako da v zadnjih tednih ne kandidira za srečanja. Tako je bilo tudi v petek, ko je Nantes v zadnjem krogu francoskega prvenstva doma z 0:1 izgubil proti Strasbourgu in sezono končal na 12. mestu prvenstvene lestvice.

Jasmin Kurtić: SPAL iz Ferrare si je v italijanskem prvenstvu zagotovil obstanek, v zadnjem krogu pa je doma namučil AC Milan (2:3). Belokranjec je odigral vso tekmo. To je bil njegov 29. nastop v tej sezoni, v kateri se je med strelce vpisal kar šestkrat.

Benjamin Verbič: Dinamo Kijev bo sezono v Ukrajini končal na drugem mestu. Krog pred koncem za prvakom Šahtarjem zaostaja 11 točk. V nedeljo je doma z 2:1 ugnal Lviv, Vojničan pa zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo. V začetku meseca je opravil operacijo gležnja na Bavarskem in že končal sezono, zdaj pa se v domovini trudi, da bi se čim prej vrnil na igrišče. Razplet njegovega zdravstvenega stanja pozorno spremlja selektor Matjaž Kek, saj se bližata zahtevni kvalifikacijski tekmi za EP 2020 v Avstriji in Latviji. Verbič je v tej sezoni v dresu Dinama prispeval 12 zadetkov in štiri asistence.

Miha Zajc se je izkazal z zadetkom v Turčiji, Benjamin Verbič pa se trudi na vse pretege, da bi se pravočasno vrnil na igrišča za kvalifikacijski tekmi proti Avstriji in Latviji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Miha Zajc se je izkazal z zadetkom v Turčiji, Benjamin Verbič pa se trudi na vse pretege, da bi se pravočasno vrnil na igrišča za kvalifikacijski tekmi proti Avstriji in Latviji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Miha Zajc: Fenerbahče se je na koncu sezone, v kateri si ni priigral nastopa v Evropi, ujel zmagovalni ritem. Po štirih zaporednih zmagah se je na lestvici povzpel na šesto mesto. Primorec tako visoko s turškim velikanom še ni bil. V nedeljo mu je pomagal do domače zmage s 3:1 nad Antalyasporjem tudi z zadetkom.

Zadetek Mihe Zajca:

V polno je zadel v 13. minuti in spravil na noge vročekrvne navijače. Odigral je 68 minut, igrišče pa zapustil pri rezultatu 1:1. Zajc je v krstni (pol)sezoni v Turčiji odigral deset tekem, zbral okroglih 600 minut in dosegel dva zadetka.

Napadalca

Robert Berić: Saint Etienne se je od sezone, v kateri si je zagotovil četrto mesto in nastop v ligi Europa, poslovil v petek, ko je z 1:1 remiziral v gosteh pri Amiensu. Krčan je igral 75 minut, a se tokrat ni vpisal med strelce, tako da je sezono končal z devetimi prvenstvenimi zadetki, dva pa je dodal še v pokalu. 

Andraž Šporar je klubsko sezono 2018/19 končal z neverjetnimi 33 doseženimi zadetki. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andraž Šporar je klubsko sezono 2018/19 končal z neverjetnimi 33 doseženimi zadetki. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andraž Šporar: v petek je odigral zadnjo tekmo v klubski majici v sezoni 2018/19, ki je bila zanj naravnost sanjska, prav na tak način pa jo je tudi končal. Pri zmagi Slovana iz Bratislave, ki si je naslov prvaka zagotovil že pred časom, je v petek zabil en gol. Zadel je v 55. minuti, ko je z enajstih metrov zadel za vodstvo svoje ekipe proti Seredu z 2:0.

Na igrišču je bil od prve do zadnje minute, do konca tekme, ki se je končala z zmago Slovana s 3:1, pa se ni vpisal med strelce, tako da je sezono končal pri 29 prvenstvenih golih. S tem je izenačil rekord slovaške lige, 29 golov je namreč zabil tudi nekdanji napadalec Košic Robert Semenik v sezoni 1995/96. Ljubljančan je tako na 36 tekmah v vseh tekmovanjih v tej sezoni zabil izjemnih 34 golov.

"To je bila moja najboljša sezona v karieri. Presenečen sem bil, da sem bil izbran za najboljšega igralca prvenstva. To je velika pohvala," je dejal presrečni Šporar, ki je poleg absolutnega rekorda slovaškega prvenstva v soboto postal bogatejši še za dve nagradi. Bil je uvrščen v najboljšo enajsterico, smetana na torti pa je priznanje za naj igralca sezone.

Tim Matavž
Sportal Vroči Matavž poslal sporočilo Keku #video
Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na prvem seznamu novega selektorja slovenske reprezentance v letu 2019 Matjaža Keka za prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Izraelu (1:1) in Severni Makedoniji (1:1).

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Obramba, s katero je Samir Handanović popeljal Inter v ligo prvakov:

Zadetek Tima Matavža (pri 5:36):

Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Konec sezone.

 

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Wacker Innsbruck : Mattersburg 4:0

Odigral je 73 minut. V 11. minuti je povišal vodstvo na 2:0, to je bil njegov deveti zadetek v tej sezoni. Wacker je osvojil zadnje mesto in zapušča prvo ligo.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga, liga za obstanek

Hartberg : Admira Mödling 3:1

Odigral je vso tekmo in v 82. minuti prejel rumeni karton.
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Ried : Austria Celovec 1:1 Odigral je 61 minut.
Alem Pašić (Vorwärts Steyr) Avstrija, 2. liga Vorwärts Steyr : BW Linz 2:3 Ni kandidiral za tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Ried : Austria Celovec 1:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga Konec sezone.  

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Konec sezone.

Roeselare si je zagotovil obstanek v drugi ligi.
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

GOŠK Gabela : Sarajevo 0:2

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo. Sarajevo je novi prvak BiH.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Mladost Doboj Kakanj : Krupa 3:1 Ni igral, ostal je na klopi.
Dino Martinović (Etar) Bolgarija, 1. liga, kvalifikacije za ligo Europa Levski Sofija - Etar, sreda 19.00  
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga, skupina za obstanek Konec sezone. Lokomotiv si je zagotovil obstanek, osvojil pa tudi bolgarski pokal po zaslugi prekrasnega zadetka Alena Ožbolta.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Konec sezone. Apoel je ciprski prvak. Bezjak je v tej sezoni dosegel štiri zadetke.
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Konec sezone.

 
Jan Koprivec (Pafos) Ciper, 1. liga Konec sezone. Pafos si je zagotovil obstanek.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga, skupina za obstanek

Konec sezone.

Pafos si je zagotovil obstanek.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga, skupina za prvaka

Jablonec : Slovan Liberec 1:0

Ni kandidiral za tekmo.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Konec sezone. Vejle je izpadel v drugo ligo.
Filip Valenčič (Inter Turku) Finska, 1. liga HIFK : Inter Turku 1:1

Odigral je vso tekmo in v 55. minuti izenačil na 1:1. To je bil njegov sedmi zadetek v tej sezoni. Je najboljši strelec finskega prvenstva.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Amiens : Guingamp 2:1

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi. Guingamp zapušča prvoligaško druščino.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Caen : Bordeaux 0:1

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi. Caen zapušča prvoligaško druščino.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Konec sezone.

 
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Konec sezone.

 
Erik Janža (Osijek) Hrvaška, 1. liga Osijek : Inter Zaprešić 3:1 Ni kandidiral za dvoboj.
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec sezone.

 
Rene Mihelič (Persib Bandung) Indonezija, 1. liga Semen Padang - Persib Bandung, sreda 16.00  
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Cagliari : Udinese 1:2 V igro je vstopil v 68. minuti.
Žan Celar (Roma) Italija, 1. liga

Roma : Parma 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Frosinone : Chievo 0:0

Odigral je vso tekmo. Chievo se seli v drugo ligo.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Empoli 2:1

Samir Handanović je branil vso tekmo in z izjemnimi posredovanji, kar trikrat je rešil svojo mrežo, ko se je znašel v dvoboju ena na ena s tekmecem, pomagal Interju na infarktnem srečanju do zmage, s katero je Empoli pahnil v drugo ligo. Po velikem posredovanju v 92. minuti, ko je ubranil strel Saliha Ucana, ga je soigralec MIlan Škriniar od sreče in velikega olajšanja poljubil. "Hvala, kapetan. Sveti Samir. Kralj Handanović," so se glasile mnoge izmed čestitk, s katerimi so navijači Interja na socialnem omrežju zasuli izkušenega Ljubljančana, ki je bil v tej sezoni v izjemni formi. Izbran je bil za najboljšega vratarja sezone v serie A.

Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 1. liga Frosinone : Chievo 0:0 Ni igral, ostal je na klopi. Frosinone se seli v drugo ligo.
Leo Štulac (Parma) Italija, 1. liga Roma : Parma 2:1 Odigral je 66 minut.
Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Fiorentina : Genoa 0:0 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Konec sezone.

Padova je izpadla v tretjo ligo.

Maks Barišič (Padova) Italija, 2. liga Konec sezone. Padova je izpadla v tretjo ligo.
Matija Boben (Livorno) Italija, 2. liga Konec sezone. Livorno je obstal v ligi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Konec sezone.

Carpi je izpadel v tretjo ligo.

Žan Majer (Lecce) Italija, 2. liga Konec sezone. Lecce je končal sezono na drugem mestu in si zagotovil napredovanje v prvo ligo.
Dejan Vokić (Benevento) Italija, 2. liga (play-off za prvo ligo) Benevento : Cittadella 0:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga

Irtiš Pavlodar : Atyrau 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Konec sezone.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, pokal, finale RB Leipzig : Bayern München 0:3 Odigral je vso tekmo. RB Leipzig se je s tretjim mestom v prvenstvu uvrstil v ligo prvakov.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Konec sezone.

 

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen) Nemčija, 3. liga

Konec sezone.

 

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Konec sezone.

 

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Konec sezone. Fortuna Sittard si je zagotovila obstanek.
Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga (play-off za ligo Europa) Utrecht : Vitesse 1:1

Igral je 65 minut in v 31. minuti zadel za 1:1. To je bil njegov 11. gol v 21. nastopu v vseh tekmovanjih v tej sezoni.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Konec sezone.

Twente je zasedel prvo mesto in se uvrstil v prvo ligo.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Konec sezone.

Arka si je zagotovila obstanek.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Konec sezone. Piast je prvič v klubski zgodovini postal prvak Poljske.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Konec sezone.

Wisla si je zagotovila obstanek, Palčič bo zapustil klub.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Konec sezone.

Korona si je zagotovila obstanek.
David Zec (Benfica B) Portugalska, 2. liga Konec sezone.  

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Anži Mahačkala : Ural 0:2

Ni kandidiral za tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Lokomotiv Moskva : Ufa 1:0

Odigral je 58 minut.
Andres Vombergar (Ufa) Rusija, 1. liga Lokomotiv Moskva : Ufa 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Orenburg : Spartak Moskva 2:0

Odigral je vso tekmo in v 11. minuti prejel rumeni karton.

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

CSKA Moskva : Krila Sovjetov 6:0

Odigral je vso tekmo.
Kenan Bajrić (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga, skupina za prvaka Slovan Bratislava : Sered 3:1 Igral je vso tekmo. Slovan je premočno osvojil naslov prvaka.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Sion : Thun 0:1

Odigral je vso tekmo in v 79. minuti prejel rumeni karton. Thun se je uvrstil v Evropo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Winterthur : Schaffhausen 3:2 Ni kandidiral za tekmo.
Aris Zarifović (Samut Prakan City) Tajska, 1. liga Bangkok United : Samut Prakan City 2:1  
Rajko Rotman (Akhisarspor) Turčija, 1. liga Konyaspor : Akhisarspor 0:0 Odigral je vso tekmo. Akhisarspor se poslavlja od prve turške lige.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Konec sezone.  
Aljaž Ivačič (Portland Timbers) Liga MLS Philadelphia Union : Portland Timbers 1:3

Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Antonio Mlinar Delamea (New England Revolution) Liga MLS New England Revolution : DC United 1:1 Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte