Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 11. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Juventus Manchester City Manuel Pellegrini Mario Mandžukić Gianluigi Buffon

Četrtek, 26. 11. 2015, 10.16

8 let

Legenda Juventusa: To je Mario, ki ga želimo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši italijanskega prvaka Juventusa so si z zmago nad Manchester Cityjem zagotovili napredovanje v osmino finala lige prvakov. Zmagoviti gol je prispeval Hrvat Mario Mandžukić.

Stara dama v sezono 2015/16 ni vstopila prepričljivo. Izgubila je veliko zvezdnikov (Pirlo, Tevez, Vidal, Llorente …) in potrebovala ogromno časa, da je trener Massimiliano Allegri uigral prenovljeno zasedbo. V domačem prvenstvu je bila v uvodnih krogih neprepričljiva, v zadnjih tednih pa ujela ritem, tako da je vedno bližje vrhu.

Odlično ji kaže tudi v Evropi, kjer se ji v zahtevni skupini D nasmiha prvo mesto. Juventus je z domačo zmago nad Manchester Cityjem po petih krogih poskočil na vodilno mesto, hkrati pa si že zagotovil nastop v osmini finala, kar je prineslo olajšanje v vrste evropskega podprvaka.

Mandžukić: Želimo osvojiti prvo mesto

Odločilni zadetek za zmago je dosegel Mario Mandžukić. Hrvaški reprezentant po prihodu iz Madrida, kjer je bil v prejšnji sezoni Oblakov soigralec (Atletico), še ni prepričal privržencev Juventusa. Njegova forma je močno nihala, zadetek v mreži bogatega angleškega kluba pa bi lahko naznanil začetek boljših časov. "To je Mario, ki ga želimo. Odigral je odlično tekmo. Dosegel je zadetek, a tudi pomagal ekipi, zlasti v obrambnih nalogah, ko nismo imeli žoge," se je 29-letnemu Slavoncu, ki je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu na desetih tekmah dosegel le dva zadetka, zahvalil 37-letni Gianluigi Buffon. Pred leti se je znašel na seznamu Manchester Cityja, a se ni odločitev za selitev.

Legendarni kapetan Juventusa je prepričan, da lahko Juventus s takšnim Mandžukićem pride še zelo daleč. Proti Manchester Cityju je odigral 55 minut, nato pa je namesto njega v igro vstopil Španec Alvaro Morata, s katerim se Hrvat poteguje za status prvega napadalca italijanskih prvakov.

"Najpomembneje je, da je Juventus zmagal, ne pa to, kdo je bil strelec. Potrebovali smo točke, saj želimo osvojiti prvo mesto v skupini," je po srečanju dejal Mandžukić, ki se je še drugič zapored vpisal med strelce na tekmi s Cityjem.

Pred prihodom v Torino se je z Buffonom v dresih različnih klubov pomeril sedemkrat. Trikrat ga je premagal, nikoli pa ni izkusil poraza, zato ga kapetan Juventusa še toliko bolj ceni. Po novem zadetku bi lahko strelsko formo izboljšal tudi v domačem prvenstvu, kjer želi stara dama obraniti naslov, a na lestvici krepko zaostaja za Handanovićevim Interjem. Po 13 krogih njen zaostanek znaša devet točk.

Juventus bo v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov gostoval v Sevilli. Za prvo mesto mu zadošča že remi, v primeru poraza Cityja proti Borussii Mönchengladbach pa celo poraz v Andaluziji.

Ne spreglejte