Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 2. 2012,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Lazarević

Sreda, 29. 2. 2012, 21.37

8 let

Lazarević kljub spremembi pričeske trese mreže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dejan Lazarević je bil spet junak na tekmi mlade slovenske reprezentance. Proti Norveški je na prijateljskem obračunu dosegel dva zadetka, ob tem pa se predstavil z novo pričesko.

Proti Norveški se je v Novi Gorici zbralo lepo število gledalcev in tudi agentov, ki so imeli kaj za videti. Spet pa je najbolj nase opozoril Dejan Lazarevič. Član Padove, za katero je doslej dosegel le en zadetek, je zelo razpoložen v dresu s slovenskim grbom. Na osmih nastopih je kar petkrat že zatresel mrežo tekmecev. Po daljšem času pa se je predstavil tudi s kratko pričesko. "Malo spremembe je treba narediti (smeh). Vesel sem za dva gola. Igrali smo super, škoda sicer za rezultat, a to je del športa," je uvodoma dejal krilni nogometaš, ki je v 42. minuti zadel z dobrih 20 metrov, ko je mojstrsko zadel v desni kot norveških vrat, v 84. minuti pa je izkoristil natančno podajo tokratnega kapetana Kevina Kampla, ki je prav tako potrdil nesporen talent, in z nekaj metrov hladnokrvno zadel z zunanjim delom stopala.

Iz različnih razlogov so tokrat manjkali Martin Milec, Rajko Rep, Enej Jelenič in Miha Mevlja, selektor je zato v ekipo prvič vpoklical igralca Rudarja iz Velenja, Mateja Podlogarja, kakor tudi Urban Žibert in Matej Radan. V članski reprezentanci pa sta bila Rene Krhin in Haris Vučkić. Kljub temu so bili mladi slovenski nogometaši boljši od Norvežanov, ki so do remija prišli tik ob koncu tekme, ko je iz igre ob bučnem aplavzu pred nekaj več kot tisoč gledalci odšel strelec dveh zadetkov. "Bolje, da se je to zgodilo zdaj, kot v kvalifikacijah. Pred nami je nadaljevanje kvalifikacij in treba se bo pripraviti," sporoča 21-letni nogometaš, ki je v Serie B posojen s strani Genoe.

Prijateljska tekma je bila za selektorja Tomaža Kavčiča pravi preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ko bo 1. junija Slovenija gostila Malto. "To je bila močna tekma, Norvežani so po slogu igre podobni Švedom, a dokazali smo, da lahko igramo tudi proti takšnemu tekmecu. Sedaj so nam nekateri manjkali in upam, da bomo junija kompletni," je sklenil "Lazo", ki vse bolj trka tudi na vrata članske izbrane vrste.

Ne spreglejte