Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 3. 2014,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Manchester City Gerardo Martino Manuel Pellegrini

Sreda, 12. 3. 2014, 11.44

8 let

Lahko Man City izkoristi krizo Barcelone in pripravi senzacijo?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manchester City bo na povratni tekmi osmine finala lige prvakov v Barceloni poskušal opraviti nemogoče. Nadoknaditi zaostanek dveh zadetkov s prve tekme v Angliji.

Skorajda neverjetno se zdi, da bi lahko Barcelona pred domačimi navijači zapravila ogromno prednost, ki si jo je priigrala na Otoku, a po tem, kar se ji dogaja v tej sezoni, ne manjka niti takšnih, ki verjamejo, da se lahko zgodi tak scenarij. Pa čeprav bi bil res neverjeten.

Konec tedna oboji razočarali

A glede na to, da so Katalonci v letošnjem letu v veliko manj kakovostnem španskem prvenstvu zapravili že kar 13 od 30 mogočih točk, zadnjo konec tedna, ko so izgubili proti skromnemu Valladolidu, je mogoče prav vse. Toliko bolj zato, ker je Manchester City v tej sezoni izjemno učinkovit. Je pa res, da tudi Angleži v Katalonijo niso pripotovali z ravno najboljšo popotnico. Konec tedna so pred domačimi navijači izpadli iz pokala FA proti skromnemu Wiganu.

V prid Barcelone poleg rezultata s prve tekme seveda govori tudi tradicija. V zadnjih šestih sezonah lige prvakov se je vedno prebila med najboljša štiri moštva, dvakrat, v letih 2009 in 2011, je tudi zmagala. Manchester City je na drugi strani, kar zadeva nastopanje v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, še precej zelen.

Golov ne bi smelo manjkati

Gostujoči trener Manuel Pellegrini se bo Barcelone najverjetneje lotil z dvema napadalcema, Edinom Džekom in Sergiom Agüerom. Z zelo napadalno enajsterico, v kateri bodo še Fernandinho, David Silva, Samir Nasri in seveda tudi Yaya Toure, medtem ko bo domači strateg prisegal na klasični sistem 4-3-3.

Z Lionelom Messijem, Alexisom Sanchezom in Pedrom Rodriguezom v napadu in Cescom Fabregasom, Xavijem Hernandezom ter Sergiom Busquetsom v sredini. Obeta se torej zanimiva tekma, v kateri golov preprosto ne bi smelo manjkati.

Ne ve, zakaj so slabi

Kaj pred večernim spektaklom pravi trener Barcelone Gerardo Martino, ki se je po zadnjih neuspehih znašel na udaru španskih kritikov? ''Ne vem, zakaj smo v zadnjem času slabi. Ni posebnega razloga. Moramo igrati bolje in kazati bolj stalno formo. Kakorkoli že, še vedno smo v igri za lovorike v vseh treh tekmovanjih, v katerih nastopamo, zato ni razloga za paniko,'' je sprva povedal Argentinec, ki je na klop Barcelone prišel pred začetkom tekme. Potem je nekaj besed namenil še tekmi z Manchester Cityjem. ''Pred desetimi dnevi smo proti Manchester Cityju igrali odlično. To mora biti naše vodilo tudi danes. Želim, da moji igralci ponovijo to, kar so pokazali v Angliji. Potem lahko vsi skupaj pridemo iz krize,'' je še dejal.

Angleže bo vodil pomočnik

Goste je na novinarski konferenci dan pred tekmo predstavljal pomočnik kaznovanega Pellegrinija, Ruben Cousillas.

''S Pellegrinijem sodelujem že 13 let in dobro vem, kaj moram narediti. Odločitve so sprejete, med tekmo jih bom seveda sprejemal jaz. Škoda, da smo konec tedna doživeli boleč poraz v pokalu, a verjamem, da ta spodrsljaj ne bo vplival na našo tokratno predstavo. V Španijo smo prišli po presenečenje. Ne bo nam lahko, saj je Barcelona najboljša ekipa na svetu z najboljšimi nogometaši, a se ne bomo predali,'' je povedal Argentinec, ki je bil pomočnik Pellegrinija že v časih, ko je ta vodil Malago, Real Madrid, Villarreal, River Plate in tudi San Lorenzo. Nadvse zvesti sodelavec, torej.

Ne spreglejte