Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2019,
22.05

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Kaja Eržen Nizozemska slovenska ženska nogometna reprezentanca

Torek, 12. 11. 2019, 22.05

4 leta, 5 mesecev

kvalifikacije za ep 2021

Slovenke povedle na Nizozemskem, a na koncu izgubile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Kaja Eržen | Kaja Eržen je Slovenke popeljala v vodstvo, a nato so Nizozemke zadele štirikrat in vknjižile novo zmago. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Kaja Eržen je Slovenke popeljala v vodstvo, a nato so Nizozemke zadele štirikrat in vknjižile novo zmago.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021 v Arnhemu izgubila z Nizozemsko z 1:4 (1:1). Naslednji kvalifikacijski obračun bodo Slovenke igrale marca naslednje leto, tekmice bodo nogometašice Kosova.

Slovenke so v prejšnji tekmi visoko zmagale v Turčiji (6:1), pred tem pa so z današnjimi tekmicami igrale doma in v Murski Soboti izgubile z 2:4.

Nizozemke so današnji dvoboj začele kot vodilna ekipa skupine, na vseh dosedanjih petih tekmah pa so zmagale. Slovenke so bile na drugem mestu s polovičnim izkupičkom, na prejšnjih štirih tekmah so dvakrat zmagale.

V prvi polovici prvega polčasa je Slovenija danes igrala zelo dobro in presenetila favorizirane tekmice. Gostje so tudi povedle, za vodstvo je v 30. minuti poskrbela Kaja Eržen. A veselje Slovenk je trajalo le nekaj minut, že v 34. minuti je po najstrožji kazni izenačila Sherida Spitse.

Nadaljevanje je šlo po željah domačih; vratarko Zalo Meršnik je v 53. minuti še enkrat premagala Spitsejeva, v 58. pa še Viviane Miedema. Ta igralka je nato, ko je bilo že bolj ali manj jasno, da je tekma odločena, zadela še v 71. minuti. Nizozemke so visoko prednost znale zadržati in so se na koncu veselile šeste zmage v kvalifikacijah.

Tekmo so začele Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Kristina Erman, Mateja Zver, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Nika Kolbl, Kaja Eržen, Pamela Begič. Priložnost za igro pa sta dobili še Sara Makovec in Ana Milović.

Tekma med Nizozemsko in Slovenijo je bila zadnja v tem letu v skupini A, naslednja Slovenke čaka 10. marca 2020, ko bodo gostovale na Kosovu.

Skupina A:

Torek, 12. november
Nizozemska : Slovenija 4:1 (1:1)

Lestvica:
1. Nizozemska    6  tekem - 18 točk
2. Slovenija     5  - 6
3. Rusija        3  -   6
4. Kosovo        3  -   6
5. Estonija      4  -  1
6. Turčija       5  - 1

*V kvalifikacijah za EP nastopa 47 ekip, Anglija je kot gostiteljica že uvrščena na tekmovanje. Nanj se bodo neposredno uvrstile zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin in še tri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih šest drugouvrščenih ekip čakajo dodatne kvalifikacije. 

Amedej Vetrih
Sportal Ko je odšel, je šlo v Domžalah vse po zlu
 
Ne spreglejte