Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
20.10

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Saša Kolman slovenska ženska nogometna reprezentanca Zala Kuštrin

Petek, 1. 12. 2023, 20.10

4 mesece, 3 tedne

Liga narodov za ženske

Kuštrinova zadela dvakrat, Slovenija ima prvo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
slovenska ženska nogometna reprezentanca Zala Kuštrin | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na peti tekmi lige narodov v Kopru premagala Bosno in Hercegovino z 2:1. Oba gola za Slovenijo je dosegla Zala Kuštrin.

Ko se je zdelo, da bodo slovenske igralke znova kaznovane za neučinkovitost pred vrati tekmic, je Zala Kuštrin z dvema zadetkoma v zadnjem delu dvoboja poskrbela za preobrat in prvi komplet točk v drugem rangu lige narodov. Na lestvici to pomeni, da so Slovenke zdaj pri šestih točkah in so vsaj za zdaj v boljšem položaju za obstanek v tem rangu lige narodov. Dvoboj med Belorusijo in Češko je bil tik pred začetkom prestavljen zaradi neustreznega igrišča v madžarskem Györu, kjer domače tekme igra Belorusija.

slovenska ženska nogometna reprezentanca | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Varovanke Saše Kolmana so imele v v prvih 15 minutah številne priložnosti. Kuštrinova je iz zahtevnega položaja z desne strani zadela vratnico, ista igralka pa je v 15. minuti slabo sprožila iz neposredne bližine, podobno kot Mateja Zver nekaj minut prej z leve. Predstavnice BiH so v 19. minuti zadele iz prvega nevarnega položaja. V kazenskem prostoru je žogo slabo ustavila oziroma izbila Sara Gradišek, odbito žogo pa je za hrbet Zale Meršnik poslala Maja Jelčić. Slovenke so v 27. minuti znova izigrale obrambo tekmic, a je Kuštrinova žogo poslala daleč prek vrat. Zverova je v 33. minuti s škarjicami prav tako zgrešila cilj.

V 59. minuti je sledila nova zapravljena priložnost Kuštrinove. Po lepi podaji Zverove v osrčje kazenskega prostora je bila povsem sama, a je slabo streljala in zadela Jeleno Gvozderac v vratih BiH. Tudi odbito žogo je Lara Prašnikar poslala naravnost v roke vratarke tekmic. Nato je Kaja Korošec v 68. minuti po podaji iz kota oplazila prečko. Enosmerni promet proti vratom gostij se je nadaljeval, sadove pa obrodil v 74. minuti, ko je po podaji Mateje Zver z nekaj sreče le zadela Zala Kuštrin.

Napadalka Bologne je dobri dve minuti pozneje prodrla po desni strani ter mimo dveh branilk in pod nogami bosanske vratarke zadela za 2:1. Tudi v zadnjih 15 minutah so prevladovale Slovenke, o čemer je pričalo tudi razmerje v strelih proti vratom (17:3). Zadnjega slovenskega je sprožila Dominika Čonč in izzvala še eno obrambo vratarke BiH.

Liga narodov, skupina B4:

Slovenija : Bosna in Hercegovina 2:1 (0:1)
20.00 Belorusija - Češka

Lestvica:
1. BiH 8 točk

2. Češka 7
3. Slovenija 6
4. Belorusija 2
Ne spreglejte