Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
9. 3. 2017,
21.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

2

Natisni članek

Rok Kronaveter Green Dragons NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić Ranko Stojić naj gol

Četrtek, 9. 3. 2017, 21.15

6 let, 6 mesecev

Marijan Pušnik o najboljšem igralcu v sezoni 2015/16

Kronavetra in navijače Olimpije pozval, naj se spametujejo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,35

2

Rok Kronaveter | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Novi trener Olimpije Marijan Pušnik odlično pozna Roka Kronavetra, ki trenira z zmaji, a po sporu z navijači ne igra na tekmah. ''Nesoglasja med Rokom, navijači in klubom je treba čim prej zgladiti in ga vrniti tja, kamor spada. Na igrišče,'' želi Korošec občudovati Mariborčana na zelenici.

Ko je Marijan Pušnik v četrtek prispel v Ljubljano in opravil pogovor s predsednikom ter športnim direktorjem, je želel dobiti zagotovilo, da bo imel proste roke pri odločanju o igralcih in sodelavcih. Želja se mu je izpolnila.

Vodstvo Olimpije mu je namenilo samostojnost pri odločanju, Korošec pa bo v nedeljo prvič izbral enajsterico, ki se mu zdi v tem trenutku najbolj primerna za lov na tri točke v Domžalah.

Kronaveter se je izkazal za dobro potezo

Marijan Pušnik zelo dobro pozna 30-letnega Mariborčana. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marijan Pušnik zelo dobro pozna 30-letnega Mariborčana. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bo v njej tudi Rok Kronaveter, najboljši posameznik in strelec Prve lige Telekom Slovenije v šampionski sezoni 2015/16, ki po neuspelem zimskem prestopu v tujino do nadaljnjega ne kandidira za tekme Olimpije?

''Njegovo znanje ni vprašljivo. Rok je slovenski reprezentant, navsezadnje sem ga treniral že pred Olimpijo in ga leta 2015 predlagal športnemu direktorju. Na moje priporočilo je prišel v klub in se dokazal. Izkazal se je za zelo dobro potezo. Če bo dovolj fizično pripravljen, bo dobil priložnost. Nima pa zaradi tega, ker se poznava, pri meni nobene prednosti,'' se je zasmejal Pušnik, ki je izkušenega zveznega igralca vodil že v velenjskem Rudarju.

Edino rešitev vidi v dogovoru

V prejšnji sezoni je bil najboljši nogometaš in strelec Olimpije, v letu 2017 pa ni kandidiral za igranje na tekmah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V prejšnji sezoni je bil najboljši nogometaš in strelec Olimpije, v letu 2017 pa ni kandidiral za igranje na tekmah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčan je v zadnjih mesecih nezaželen v očeh navijačev Olimpije, ti so mu ob koncu jesenskega dela sporočili, naj pospravi kovčke in zapusti Stožice. To se ni zgodilo.

''Nesoglasja med Rokom, navijači in klubom je treba čim prej zgladiti in ga vrniti tja, kamor spada. Na igrišče. To bi bilo dobro za vse. Za Olimpijo, slovenski  nogomet, reprezentanco. Upam, da bo Rok v tem primeru dovolj pameten, prav tako navijači. Predsednik je rekel, da napake delamo vsi. Zdaj bo treba najti kompromis. Roka in navijače že zdaj pozivam k pameti. Vse za boljšo Olimpijo. Edino rešitev vidim v dogovoru,'' je pozval nezadovoljnega reprezentanta in navijaško skupino Green Dragons, da najdejo rešitev in pomagajo Olimpiji do boljših rezultatov.

Najlepši zadetki 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte