SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koper z Žlogarjem, Struna v tujino

2

termometer

 | Foto:
Všečni vremenski pogoji na Primorskem so na uvodno dejanje priprav zvabili nogometaše Kopra. Vodstvo želi zadržati okostje ekipe, največ zanimanja vlada za Aljaža Struno.

Izbranci Milivoja Bračuna so v ponedeljek začeli s pripravami na spomladanski del prvenstva. Cilji ''kanarčkov'' so pred nadaljevanjem prvenstva znani. Preboj med mesta, ki zagotavljajo evropske nastope, na polju igralske zasedbe pa je glavna skrb zadržati okostje moštva, ki je v končnici jesenskega dela povzdignilo Koprčane na šesto mesto. ''Ekipa ostaja večinoma ista, če pa bo kdo našel boljši klub, mu tega ne bomo onemogočili. Si pa ne želimo, da bi jih prodali čim več. Sploh tistih mlajših, denimo Pučka in Blažiča, ki morajo še dozoreti in bodo kmalu vredni še več. Z okrepitvami pa je tako. Če bomo na kakšnem igralnem mestu oslabljeni, se bomo odločili za nakup, če ne, pa se bomo odločili za notranje rezerve. Imamo namreč tudi dober mladinski pogon,'' meni Andrej Poljšak, športni direktor koprskega nogometnega prvoligaša, ki se bo v januarskem pripravljalnem obdobju pomeril tudi z Interblockom, Simer Šampionom (oba drugoligaša) ter italijanskim nižjeligašem Pordenonejem. Tako bodo Koprčani preizkusili tudi klub, kjer na igriščih v zaključku kariere vztraja nekdanji reprezentant Anton Žlogar. V začetku februarja bi se lahko Koprčani mudili tudi na prijateljskem turnirju v bližnjem Novigradu, končni dogovor je tik pred sklenitvijo.

S Koprčani je v zadnjem času treniralo še nekaj znancev iz slovenskih zelenic (Nace Kosmač, Patrik Bordon ...), na preizkušnji je bilo tudi nekaj tujcev. ''Res je, z nami je treniralo še nekaj igralcev, ki smo jim predali pogoje, zdaj pa bomo videli, če jih bodo sprejeli.'' Pogoji so povezani tudi z morebitnimi odhodi in pridobljenimi finančnimi sredstvi. V minulem tednu so hrvaški mediji omenjali možnost, da bi lahko Koprčani iz Pulja obetavnega najstnika Kristijana Batelića. ''Je zanimiv igralec, to drži, a imamo že polno kvoto tujcev. V poštev bi prišel le, če bi odšel kak tujec.''

V Kopru je največ hrvaških legionarjev, pri naših sosedih pa bi se lahko kaj kmalu znašel mladi reprezentant Aljaž Struna. ''Res je, za njega vlada največje zanimanje. Verjetno bo njegova usoda znana do konca tedna,'' je potrdil Poljšak, še bolj konkreten o desnem bočnem branilcu pa je bil njegov zastopnik Amir Ružnić: ''O Aljažu bo znano čez dan, dva ... Nekaj se dogaja, a so pogajanja še v povojih, sta pa v igri član serie B Grossetto in zagrebški Dinamo. Zna pa priti do še ene selitve. Iz Palerma bi se lahko k Chievu preselil Armin Bačinović,'' je o slovenskem reprezenantu in njegovem varovancu na začasnem delu na Siciliji spregovoril Ružnić, ki ima v teh dneh polne roke dela z urejanjem dveh prestopov. Po Andražu Struni, ki brani barve poljskega prvoligaša Cracovia, bi se lahko tako v tujini preizkusil še njegov mlajši brat.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin