Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Končan niz Olimpije in strelski post Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v 14. krogu PrveLige na derbiju v Ljudskem vrtu z 1:0 premagali večne rivale iz Ljubljane, Olimpijo. Gorica visoko premagala Aluminij, Mura je doma remizirala s Celjani.

Večni derbi je postregel z izjemno nogometno predstavo. Priložnosti je bilo na pretek, videli smo tudi vratnico in strel z "bele točke", na koncu še zadetek. Olimpija je v 31. minuti izgubila Arisa Zarifovića, ki je naredil prekršek za rdeč karton. V isti akciji je Damir Skomina dosodil tudi enajstmetrovko, ki jo je zapravil Tavares. Maribor je od tistega trenutka ves čas napadal in streljal z vseh položajev, a v vratih Olimpije je stal izjemni Aleksander Šeliga. Bil je neverjeten celotno srečanje, v 89. minuti pa je bil tudi junak tekme brez moči. Zmago in slavje v Ljudskem vrtu je prinesel Tavares, ki se je odkupil za zgrešeno enajstmetrovko. Maribor je na lestvici spet pobegnil Olimpiji. Vijolice zdaj pred Ljubljančani vodijo devet točk.

Uvodna tekma 14. kroga je potekala v Novi Gorici, kjer je na mino naletel pred tem vse boljši Aluminij. Goričani so zmagali kar s 4:1. Italijanski strateg na klopi Kopra, Rodolfo Vanoli, je v Velenju ulovil prvo točko v 1. SNL, Domžalčani pa so zaustavili samozavestne Kranjčane. Premagali so jih samih izdihljajih tekme. Dva zadetka je za Domžale dosegel Rudi Požeg Vancaš.

Izbranci Marijana Pušnika niso v polno zadeli že pet krogov, kar pa so prekinili v Fazaneriji. Prvi trije zadetki so bili doseženi v osmih minutah. Najprej je Muro v vodstvo v 12. minuti povedel Damjan Bohar, izenačil je Matic Žitko, za novo vodstvo gostiteljev pa je poskrbel Dragan Jelić. Celjani so po uri igri po zadetku Sebastjana Gobca iztržili remi.

Ne spreglejte