Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 9. 2015,
21.44

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Berić Saint Etienne Rapid Dunaj

Torek, 1. 9. 2015, 21.44

5 let, 3 mesece

Ko se je podpisal, je končno lahko zajel sapo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zelo stresnih zadnjih dneh, tudi urah poletnega nogometnega prestopnega roka, je lahko Robert Berić zdaj, ko se je priključil reprezentanci, končno zajel sapo.

Če kdo, potem v zadnjih dneh na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki Slovenijo čakata v prihodnjem tednu (v soboto se bo udarila s Švico v gosteh, tri dni pozneje bo gostila Estonijo), ni mislil Krčan.

Bolj kot s tem, kako si skupaj z reprezentančnimi soigralci utreti pot proti naslednjemu velikemu tekmovanju, ki ga bo prihodnje poletje gostila prav država, v katero se je preselil, se je ubadal s svojo klubsko prihodnostjo. Prestop v Francijo k najuspešnejšemu tamkajšnjemu klubu Saint Etienne je bil njegova želja že dlje časa, a izpolnil jo je šele v ponedeljek. Le nekaj ur pred rokom, ko je nad poletno nogometno tržnico padel zastor.

Za njim so trije zelo stresni dnevi

"Moram priznati, da so za mano res stresni trije dnevi, a najpomembnejše je, da se je na koncu izšlo po mojih željah. Zdaj sem vesel in spet osredotočen le na nogomet," je povedal Robert Berić, na račun katerega je dunajski Rapid, ki si ga je želel obdržati v svojih vrstah, zaslužil pet milijonov evrov in pol.

Reprezentanci se je pridružil z nekajurno zamudo, prek Lyona je v Slovenijo priletel v ponedeljkovih večernih urah. Le nekaj ur prej je v družbi zastopnika Amirja Ružnića sklenil posel, za katerega si je tako prizadeval.

Klub, ki je bil od vsega začetka na prvem mestu

"Saint Etienne se je zame zanimal že nekaj časa. Ideja o odhodu v ta klub mi je bila všeč že od vsega začetka. V moji glavi je bil vedno prva izbira. Res je, da je za mano sijajna sezona na Dunaju, a odločil sem se, da naredim korak naprej. Bilo je nekaj zapletov, dogajalo se je marsikaj, a na koncu se je izšlo. Mislim, da sem se odločil pravilno. Prihajam v ligo, ki je zelo močna. Zdaj bomo videli, iz kakšnega testa sem," se novega izziva veseli nogometaš, ki je na Dunaju preživel le eno leto in v tem času za Rapid na 49 tekmah zabil kar 33 golov.

"Od Dunajčanov se še nisem poslovil, saj za kaj takega niti nisem imel časa. Jasno je, da so nekateri navijači jezni, razočarani. Povsem jih razumem, a kot sem rekel, odločil sem se, da naredim nov korak na svoji nogometni poti," je dodal.

Zdaj bo videl, iz kakšnega testa je

Saint Etienne, ki je po prvih štirih prvenstvenih krogih nove sezone v Franciji na sedmem mestu, je že obiskal in si s tribun v živo ogledal nedeljsko zmago nad Bastio z 2:1 na štadionu, na katerem bo v prihodnosti igral, podpisal je pogodbo do leta 2019.

"Ogledal sem si zadnjih pet tekem Saint Etienna in videl, da prihajam v močno, fizično zelo zahtevno ligo. Pošteno se bom moral potruditi," pravi 24-letni nogometaš, ki novih soigralcev še ni spoznal. "Ne, saj so imeli v ponedeljek, ko sem bil v klubu, prosti. Spoznal jih bom, ko se vrnem z reprezentančne akcije. Sem pa hitro ugotovil, da sem prišel v velik klub, ki ima številne in zelo zveste navijače. Vsak, ki spremlja nogomet, ve, kaj in kdo je Saint Etienne," je razložil.

Veseli so bili tudi reprezentančni soigralci

Po sanjskem prestopu so Berića, ko se jim je priključil, seveda z navdušenjem pozdravili tudi soigralci v reprezentanci. "Čestitali so mi vsi, od prvega do zadnjega, kar ni nič novega. Vzdušje v reprezentanci je bilo vedno odlično. Vsi dihamo kot eno in se med seboj dobro razumemo," je z navdušenjem razlagal nekdanji napadalec Maribora, Interblocka in Krškega.

Potem smo nekaj besed spregovorili tudi o tekmah, ki v prihodnjem tednu čakata Slovenijo. Predvsem o sobotni s Švico. "Pred nami je zelo pomembna tekma. Prihajamo v obdobje, ko je pomembna vsaka točka. Samo še štiri tekme nas čakajo v teh kvalifikacijah, zato se moramo potruditi. Bilo bi super, če bi v Švici zmagali, a vemo, da bomo igrali proti zelo kakovostni reprezentanci. Nič, treba jo bo dobro analizirati in narediti vse, da pridemo do dobrega rezultata," je povedal napadalec, ki še čaka na reprezentančni prvenec. V šestih nastopih se mu za zdaj ni uspelo vpisati med strelce.

Ne obremenjuje se, saj ve, kdo je Milivoje Novaković

Verjetno tudi zato, ker ne dobi prave priložnosti. V očeh selektorja Srečka Katanca je izkušeni Milivoje Novaković pač pričakovano prva izbira.

"O njem nima smisla izgubljati besede. Vsi dobro vemo, za kako pomembnega in dobrega nogometaša gre. Ne nazadnje je to dokazal tudi na zadnji tekmi proti Angliji. Kdo bo igral in kdo ne, bodo odločali ljudje, ki so za to pristojni. Sam se s tem ne obremenjujem," je še povedal edini slovenski nogometaš, ki si bo v novi sezoni služil kruh v francoski prvoligaški konkurenci.

Ne spreglejte