Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 10. 2015,
16.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Berić slovenska nogometna reprezentanca Lazio

Torek, 6. 10. 2015, 16.06

8 let

Ko je sodnik segel v žep, mu ni bilo nič jasno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna reprezentanca je na zadnji kvalifikacijski tekmi osvojila tri točke. Za njih je proti Estoniji s prvencem v državnem dresu poskrbel Robert Berić, novopečeni as St. Etienna.

Kdo bo stal v konici slovenskega napada na srečanju z Litvo? Bo to Milivoje Novaković ali Robert Berić? O tem bodo odločali zdravniki, ki jim bo selektor Srečko Katanec med tednom pozorno prisluhnil.

Če bi bila oba zdrava, bi bil v prednosti izkušeni Ljubljančan, ki ima prekrasne spomine na litovsko izbrano vrsto. Lani ji je v Vilni dvakrat zatresel mrežo in poskrbel za slovensko zmago. Novaković v tem kvalifikacijskem ciklusu blesti, a se tudi vrača po poškodbi ključnice, tako da še ni povsem pripravljen na vrhunske napore.

Če ne bo mogel pomagati soigralcem na igrišču, se bo prelevil v vlogo navijača na tribunah, selektor pa bo najverjetneje ponudil priložnost Beriću. Tudi Krčan zna z baltskimi predstavnicami. Na zadnji tekmi slovenske reprezentance je poskrbel za zmagoviti zadetek na srečanju proti Estoniji (1:0). S tem je prebil led na reprezentančnem seznamu strelcev in dal vedeti, da lahko Katančevi četi še kako pomaga.

V petek lahko nadgradi baltsko zbirko

Na srečanju z Litvo pričakuje podobno zaprto igro tekmeca, s katero je imel opravka pred mesecem dni v Ljudskem vrtu proti Estoniji.

''Težko je prebiti tekmeca, če se vsi njegovi igralci postavijo 20 metrov od gola. Potrebovali bomo nekaj sreče, da dosežemo že prej zadetek. Tako se ne bi mučili kot proti Estoniji, a bo treba biti potrpežljiv in prebiti ta zid. Upam, da nam sreča ne bo obrnila hrbta. Žoga je okrogla, tako da je vse mogoče,'' ostaja previden nekdanji napadalec Krškega, Interblocka, Maribora, Sturma in Rapida, ki se na obeh oktobrskih tekmah (Litva in San Marino) nadeja šestih točk. Če bi se vpisal med strelce še proti Litvi, bi olepšal baltsko zbirko.

Bo v Evropi počival na eni ali dveh tekmah?

Krčan je na reprezentančni zbor prispel po manj prijetnih izkušnjah v dresu St. Etienna. Najprej je v četrtek na gostovanju v ligi Europa nesrečno izgubil pri Laziu (2:3), odigral pa le dobro tretjino srečanja, saj ga je nato sodnik nerazumljivo izključil. V nedeljo je bil s svojimi ''zelenimi" v francoskem prvenstvu še v Caenu in izgubil z 0:1 ter na lestvici zdrsnil na peto mesto.

''Rdeči karton sem že odmislil. Saj ne morem nič vplivati na odločitev,'' je dejal Berić, ki srčno upa, da ga bo disciplinska komisija Uefe kaznovala le s tekmo prepovedi. Čeprav je St. Etienne podal pritožbo, saj je mnenja, da je bil slovenski legionar nepravično izključen, bo desetkratni francoski prvak že vesel, če bo prisilno počival le na eni tekmi, ne dveh.

''Upam, da bodo videli, da so sodniki naredili napako, in da bom manjkal le na eni tekmi.'' O tem bo obveščen čez nekaj dni, ravno med pripravami na tekmo z Litvo.

Točno je vedel, kaj ga čaka

Kaj se je zgodilo na tekmi v Rimu? Berić je skočil visoko v zrak in bil višji od branilca Lazia Mauricia, ta je nato kot pokošen padel na tla, iz njegovega nosa pa se je ulila kri. Poznejši posnetki so pokazali, da ga Slovenec s komolcem ni udaril namerno, saj ga sploh ni videl. Kazal mu je hrbet.

''Sodnik najprej sploh ni želel dosoditi prekrška, čez nekaj časa pa se je premislil in ga je. Nato je prišel do igralca, videl kri, zatem sem mu na obrazu prebral, da mi bo pokazal rdeči karton. Imel je tak izraz, da sem vedel, kaj me čaka,'' je opisal sekunde čakanja na sodnikovo odločitev.

Ko mu je delivec pravice res pokazal rdeči karton, je bil zmeden in šokiran. ''Nič mi ni bilo jasno. A kaj hočeš, se zgodi … Škoda je le, ker nas je oškodoval. Na tej tekmi smo imeli drugačne načrte,'' je bil razočaran, ker niso izkoristili lepe priložnosti, kako si izboljšati možnost za napredovanje v ligi Europa.

Si bo možnost za napredovanje priigrala Slovenija? Najmanj dodatne kvalifikacije si lahko zagotovi že v petek …

Ne spreglejte