Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
9. 10. 2015,
11.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nogomet slovenska nogometna reprezentanca Italija Bonifika Primož Gliha Petar Stojanović

Petek, 9. 10. 2015, 11.43

7 let, 12 mesecev

Ko imaš opravka z ekipo, ki je vrednejša kot slovenska članska izbrana vrsta

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna mladinska izbrana vrsta je še drugič v enem mesecu morala priznati premoč favorizirani Italiji. Če so Slovenci na gostovanju izgubili z 0:1, je bilo na Bonifiki še bolj gladko.

Azzurrini, kot kličejo mlado reprezentanco Italije, tri četrtine tekme niso bilo izrazito boljši od Slovenije. Obe reprezentanci sta si priigrali nekaj lepih priložnosti, ki jih nista izkoristili. Vse do 71. minute, ko je goste v vodstvo popeljal napadalec Gaetano Monachello. To je bil tudi začetek konca za slovenske mladince, ki so hitro poskušali izenačiti, a bili po pričakovanju do konca tekme še dvakrat kaznovani. Na koncu so se Italijani s 3:0 zasluženo veselili nove zmage v teh kvalifikacijah.

"Ko te namreč enkrat piči kača, se bojiš še palice"

Slovenci tako ostajajo pri šestih točkah, enako jih imajo tudi Italijani, a ima četa Primoža Glihe tudi dve tekmi več. "Na tako visoki ravni je treba biti osredotočen vseh 90 minut. Nam je uspevalo nekje do 70. minute, potem pa nam je zmanjkalo kisika. Škoda, ker nimajo naši fantje več izkušenj s čvrstim in moškim nogometom. V Italiji smo odigrali tekmo na podobni ravni kot danes. Italijanom takrat ni šlo vse po željah. Ko te namreč enkrat piči kača, se bojiš še palice. To so Italijani danes pokazali, bili so motivirani in, ko imaš pred sabo tako motivirane igralce, imaš hitro težave v zadnji vrsti," je po tekmi povedal Gliha.

"Na koncu nas je malce zmanjkalo"

"Nismo si zaslužili tako visokega poraza. Italijani so pokazali, da so res kakovostna ekipa, a tudi mi nismo igrali slabo. Na koncu nas je malce zmanjkalo in prejeli tri zadetke. Italijani so igrali enako vseh 90 minut in bili na koncu tudi nagrajeni. Kot že rečeno, mi smo fizično malce popustili, kar so favorizirani Italijani znali izkoristiti," je selektorjeve besede dopolnil še Petar Stojanović.

"Ne smemo biti preveč razočarani. Fantje, proti katerim smo igrali, igrajo redno v serii A, ki je veliko boljša od slovenske lige. Mislim, da je to kar realna slika," je še dodal branilec Maribora.

Presežejo slovenske člane

Ravno to, kar je izpostavil Stojanović, vam bomo skušali vsaj malce prikazati tudi s številkami, ki so fascinantne in zanimive.

Na četrtkovi tekmi je po zelenici koprske Bonifike tekel več kot 65 milijonov evrov vreden kader, a ob predpostavki, da selektor Luigi di Baggio tokrat ni vpoklical njihovega najdražjega igralca Domenica Berardija, ki je na nogometni tržnici vreden kar 17,5 milijona evrov. Če 65 milijonom prišteli še ceno napadalca Sassuola, bi vsota krepko presegla trenutno vrednost slovenske članske izbrane vrste (73,9 milijona evrov). Slovenska mladinska izbrana vrsta je vredna nekaj več kot sedem milijonov evrov, od tega samo Andraž Šporar milijon, kot drugi najdražji Slovenec Luka Zahović pa 200 tisoč manj.

Samo centralna branilca vredna 25 milijonov evrov

Samo obrambna nogometaša azzurrinov Alessio Romagnoli (AC Milan) in Daniele Rugani (Juventus) sta skupaj vredna 25 milijonov evrov (15 + deset), nič kaj poceni pa nista niti Laziev Danilo Cataldi (sedem milijonov evrov) in kapetan ter član Torina Marco Benassi (pet milijonov evrov). Pol milijona manj od kapetana bilo treba odšteti za soigralca Josipa Iličića pri Fiorentini Federica Bernardeschija.

Ne spreglejte